Magazin

Blog

Mecseki emelkedő kombinációk leFutva

Túl vagyok az idei első futóversenyemen. Egy 25 kilométeres váltóval szálltunk be a buliba a Pécs-Harkány futáson. Azt hittem, hogy kifog rajtam a mecseki emelkedő kombináció, aztán meglepetésre életem egyik legjobb rövidtáv eredményét raktam a Harkányba tartó aszfaltra. Erről hoztam egy kisebb beszámolót.

Nem volt biztos a jelentkezésem, mert a korábbi sérülésem, majd az azt követő regeneráció miatt nemrég kezdtem újra az edzéseket. Próbálom visszanyerni a korábbi félmaratonos formámat, egyenletesen, mindent a maga idejében. Mi több, nemcsak visszanyerni a korábbi Zsocát, hanem annak új kiadását, az #5percalá kihívásom jegyében. Ez  21 kilométeren nem lesz egyszerű, de vannak lehetetlenek?  Nincsenek!

 Érme, a révész bére

A szívem nem engedte kihagyni ezt a versenyt, mert korábban, két éve itt volt az a kattanásom, hogy na most akkor belekezdek egy kicsit komolyabban a futásba. Akkor szintén váltóban indultam, '15-ben harcostársaimmal -Petivel és Istvánnal- a 15. helyre hoztuk a triót, meglepetésünkre - kb 60 csapat rajtolt, akkor. Tavaly pedig első alkalommal szaladtam végig a teljes távot, a 25 km-t. Idén is adott volt a lehetőség, de azt mondtam, a felkészülést nem borítjuk, maradunk az alapozásnál. Így jött az az opció, hogy csatlakozzak a pécsi fiúkhoz és lefussam az utolsó etapot, az emelkedőkkel tarkított részt. Ismét kiváló csapat jött össze és raktuk a Decathlon IV-es váltóját a közép-mezőnybe.

Teljes mértékben edzésnek szántam ezt a 8 kilométert, de aztán jött valami csí, valami erő. A Budapestről-Pécsig tartó utazáson érzékelhető volt, hogy ha kegyes lesz a már láthatóan Zeusz dühében fortyogó időjárás úgy délután 2-3ig, akkor egy fantasztikus futó idő várhat minket.

Így is lett. Az első km-en még ízlelgettem a helyzetet. Ám annyira jött belülről az a bizonyos erő, hogy robbantottam, vitt a lábam, bőven 5 perc alá “szaladtak” az átlagok. Érkeztek a többek által a gonoszként emlegetett emelkedők és azoknak a különféle kombinációi. De mit ad Isten, faltam őket, csak úgy csúsztak lefelé, mint a gofrik egy jó ebéd utáni desszertezés során. Sikerült a legjobb 8k-t leFutni, versenyen, ami kellemesen simogatta a képzeletbeli vértemet. Azért egy élményekért, élvezetből futónak is jól tud esni egy hasonló meglepi. Plusz, rájöttem egy újabb fontos dologra: egyre jobban kezd megkörnyékezni a versenyszellem! 

A célba érés megkönnyebbülése

38 perces időmet már csak a célban fogadó, szervezőktől kapott gulyás és a frissítők tudták überelni. Ahogy érzékeltem, mindenkinek fantasztikus volt ez a nap, mert sokunkat elkapott a “javítottam, de jó időm lett” jellegű érzelmi cunami. Szóval egy sikeres, már a Decathlon főtámogatásával rajtoló Pécs-Harkány futóversenyen vagyok túl, vagy éppenséggel a csapatunk nevében írva, vagyunk túl - ami nem mellesleg országunk legrégebbi futóversenyei közé sorolandó.

Jajj, majd elfelejtettem, a többiek. Meg kell említenem őket is, mert kiváló eredményeket ért el néhány munkatársam, a top 20-ba is beszaladt pár kék-mellényes. Innen is gratula nekik! Plusz a legjobb váltónk ismét, szintén ott volt a legjobb 20-ban, ahogy ez már lassan tradíció.

A napot pedig egy kis harkányi gyógyfürdővel zártuk. Kellemes élménycsokor maradt meg erről a versenyről, ismét. Jövőre pedig, ha minden a maga medrében csordogál, egyenletesen, akkor ismét teljes táv vagy éppen váltó...

Köszönöm, és mihamarabbi viszontlátás, Mecsek!

#futniYO

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)