Magazin

Blog

Megkóstoltam az új bio isoport: ismerd meg te is a új választékot!

Az utóbbi években megfigyelhető az a trend, hogy az emberek jelentős része egyre inkább próbál figyelni az egészségére: nemcsak szűrővizsgálatokon, orvoshoz járáson keresztül, hanem már az alapoktól kezdve. És mi az egészségünk megőrzésének alapja? Az egyik biztosan a táplálkozás, az hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, mivel töltjük fel.

A bio ételek fogyasztása ma már nemcsak a híres emberek luxusa: egyre többen fordulnak az ételek összetétele felé, nagyban nő a fogyasztói tudatosság. Az energiapótlás választékunkból eddig hiányzott ez a lehetőség, ám ezt a lyukat a csaapt most elkezdte betömni. Ismerjétek meg az új, bio energiapótló választékunkat!

Ahhoz, hogy valami megkapja a bio minősítést, ellenőrzött gazdaságból kell származnia. Az adott gazdaság a termesztés során nem használhat sem műtrágyát, sem permetezőszereket, feldolgozás közben pedig nem kerülhetnek mesterséges adalékok a termékekhez. Az  új termékek a gyártás minden szakaszára megkapták ezt a minősítést az Écocert® által. A cél egyértelműen olyan hatékony, finom termékek gyártása volt, amelyek összetevő listája minél rövidebb. Nézzük a termékeket!

Izotóniás italpor

Erre voltam a legkíváncsibb, így már személyes tapasztalatokról is be tudok számolni! A citromos ízesítésű por ízre számomra sokkal lágyabb volt, mint a korábban kipróbált társai. A nyári hosszú túrák, és rövidebb crossfit edzések közben is szívesen fogyasztottam, nem éreztem azt, hogy már rosszul vagyok az ízétől. Kulacsban és shakerben is könnyedén össze tudtam keverni, nem csomósodott.

Az új bio por könnyen keverhető kulacsban és shakerben is

Ami a kiszerelést illeti: a 480 grammos zacskó 12 adag ital elkészítésére elegendő (egy adagot 500 ml vízben kell elkeverni). A sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez C-vitamin hozzáadását szokták alkalmazni. Egy ilyen bio termék esetében ezt másképpen oldották meg, mégpedig acerolával. 

Milyen összetevőkből áll még ezen kívül?

- Cukorrépa a szénhidrátbevitelhez intenzív edzés során.
- Dextróz a szénhidrátbevitelhez intenzív edzés során.
- Maltodextrin a szénhidrátbevitelhez könnyű edzés során.
- Citromkivonat a finom citromos ízhez!
- Citromsav egyensúlyozza az édes ízt.
- A só az izotonicitáshoz és részben kompenzálja az edzés közben elveszített ásványi anyagokat.

Almás-citromos gyümölcspüré

A fejlesztőket idézve, egy olyan természetes lehetőséget akartak a fogyasztók kezébe adni, amellyel az energiagélekhez hasonló terméket használhatnak, bio verzióban. A pürét tesztelő kerékpárosok, MTB-osok, futók, terepfutók azt szerették legjobban benne, hogy megkapták tőle az edzéshez szükséges lendületet, miközben frissítő almás-citromos íze nem émelyítette őket. 

Összetevői: 

- Az alma felel az ízért, a textúráért és az energiabevitelért... és azért is, mert ez a bio energy fruit gél/püré alapja!
- A répacukor plusz energiabevitelt biztosít
- A citromlé koncentrátum (1%) és a citromos illóolaj enyhíti az alma savasságát.
- Végül az acerola kivonat a kedvenc természetes C-vitamin forrásunk!

Egy dobozban 4 tasak található, melyek egyenként 50 grammosak, és visszazárható kupakkal vannak ellátva.

Vidd magaddal a pürét edzésre, hiszen bármikor visszazárhatod a kupakját!

Magvas-mandulás szelet 

Nemcsak bio, de gluténmentes is! Ez a termék egy finom, ropogós textúrájú szelet, amely könnyen elfér egy futónadrág zsebében is. 

Összetevőit tekintve: 

- A magvak, a mandula, a rizsszirup, a zabpehely és a méz biztosítják az energiát. A magvak és a mandula felelősek az ízért és a ropogósságért.
- A szárított rizsszirup és a napraforgó olaj biztosítja a textúrát.
- Az acerola gyümölcslé por C-vitaminban gazdag, ez az antioxidáns megvédi az izmokat a kifáradástól. 

Bio és gluténmentes szelet: már a képtől összefut a számban a nyál! :)

Áfonyás datolyaszelet 

A magvas szelethez hasonlóan ez is gluténmentes! Kiváló alternatíva, ha a pürés állagon kívül mást is szeretnél edzés közben fogyasztani, ami kevésbé ropogós, mint egy magvas szelet. 

A 72% gyümölcstartalmú szeletek összetevő listája nem hosszú:

- A datolya felel az ízért és az energiabevitelért. A liofizált áfonyapor és a természetes áfonya aroma szintén az ízért felelősek.
- A zabpehely a textúráért és az energiabevitelért.
- A lenmag és a napraforgómag felelősek az ízért és a ropogósságért.
- És az acerola gyümölcslé por: természetes C-vitamin forrás, erős antioxidáns.

Bio datolyaszelet, 72% gyümölcstartalommal

Remélem, hogy meghoztam a kedveteket egy kis teszteléshez! Sportolásra fel az új bio választékkal!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)