Magazin

Blog

Melyik fitnesz profil vagy?

2020. január 22.

Szeretnél ismét formába jönni vagy gyakrabban mozogni, de hiányzik az a bizonyos lökés az induláshoz? Ez a rövid útmutató segíthet abban, hogy megtaláld és jobban megértsd a fitnesz profilodat.

Egyensúly

- A céljaid: megőrizni az egészséged, megtartani az alakod. 
- A profilod: tudod, hogy a rendszeres testmozgás létfontosságú ahhoz, hogy egészséges maradj (és igazad van!). De nem akarod nagyon megerőltetni magad – a saját ütemedben szeretsz tornázni. Az olyan sportokat szereted, melyek segítenek jól érezni magad a bőrödben; az a legfontosabb, hogy megtaláld a megfelelő egyensúlyt az életedben. 
-A hozzád illő fitneszgyakorlatok: szobakerékpár, séta a futópadon, fitneszlabda, nyújtás, kímélő torna.

Találd meg az egyensúlyt a sportban!

Energia

- A céljaid: energiát felszabadítani, kalóriát égetni, feszegetni a határaidat! 
- A profilod: számodra a testmozgás létfontosságú; mindig készen állsz arra, hogy elégess egy kis energiát, és lazíts. Szereted a csoportos edzést, ahol barátok között lehetsz, de az állóképességet javító gyakorlatokat is, ahol másokkal versenghetsz, és saját magaddal is. Fontos számodra, hogy mindig mozgásban legyél, és érezd, hogy keményen dolgozik a tested. Látni akarod a rendszeres edzésed eredményeképpen a kézzelfogható fejlődést. 
- A hozzád illő fitneszgyakorlatok: benti kardioedzés (szobakerékpár, futópad, elliptikus tréner), Zumba®, mini trambulin (ugrálás, Ubound), kerékpározás (vagy spinning) Body Boxing, Body Energy stb.

Alakformálás

- A céljaid: tested feszesítése, alakformálás, jól érezni magad.
- A profilod: elfogadod, hogy minden nő más, és nincs értelme megpróbálni úgy kinézni, mint a magazinokban megjelenő lányok!  Hű akarsz maradni önmagadhoz, ahhoz, aki vagy. Azért mozogsz, hogy formáld az alakod, és jól érezd magad a bőrödben.  Szereted az alakod – és igazad van! 
- A hozzád illő fitneszgyakorlatok: elliptikus tréner, izomerősítő és -feszesítő órák (comb-has-fenék), floor barre órák, Pilates.

Érezd jól magad a bőrödben!

Jó közérzet

- A céljaid: ellazulni, megtalálni a megfelelő egyensúlyt az életben. 
- A profilod: természetednél fogva hajlamos vagy a stresszre, vagy ellenkezőleg, te vagy a nyugalom megtestesítője. Szeretnél harmóniában élni másokkal és önmagaddal. Őszintén érzed a szükségét a pihenésnek, és a pozitív életszemlélet kialakításának. Szeretnéd jobban megismerni magad, de azt is megtanulni, hogyan engedj el. Olyan fitneszgyakorlatokat szeretnél, amelyek segítenek megtalálni a belső nyugalmadat, és fenntartani a helyes testi-szellemi-lelki egyensúlyt. 
- A hozzád illő fitneszgyakorlatok: jóga, Body Balance, relaxáció, Qi Gong, Tai Chi.

Testi-lelki-szellemi egyensúly a jóga által

Önkifejezés

- A céljaid: kifejezni önmagad, ellazulni. 
- A profilod: érzed annak szükségét, hogy felszabadítsd az energiádat, és kifejezd az érzéseidet.  A művészi éned veled maradt gyermekkorod óta. Szereted végig vinni a dolgokat; a hajthatatlanság az egyik tulajdonságod. Olyan sportot szeretnél, ami mélyen megdolgoztatja az izmaidat, miközben jó közérzetet, és sikerélményt biztosít. 
- A hozzád illő fitneszgyakorlatok: tánc, annak összes formájában (balett, modern jazz, hip hop 
stb.) és ritmikus vagy művészi gimnasztika. 


Amint látod, bizonyos fitnesz tevékenységek jobban illenek bizonyos személyiségekhez, mint 
másokhoz. Most már rajtad múlik, hogy kiválaszd azt, ami a leginkább illik hozzád a fitnesz profilod 
alapján, hogy élvezhesd a mozgás örömét és jótékony hatásait!

Sporttanácsadó munkatársaink

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)