Magazin

Blog

Metrópótló helyett rollerrel? Igen!

Elég csendesre sikerült az októberi hónapom blogírás szempontjából, pedig visszatekintve mindig lett volna miről írnom, még ha az nem is a témakörbe illő lett volna. Elképesztően szerencsésnek érzem magam, hogy októberben járhattam az ország keleti felén Tokaj térségében megízlelve a táj borait, ezután eltölthettem 4 csodaszép napot a napsütötte olasz, tóparttal is rendelkező Como városában. Alig egy hét telt el és ismét kedvenc fővárosom, Berlin utcáit járhattam a finom sörök megízlelésével és az alter-hipster világ stílusjegyeinek vizsgálgatásával. Berlin előtt azonban még itthon, a fővárosban betekintést nyerhettem a Mercedes Benz Fashion Week egyedi rendezvényébe is.

Szóval egy szó, mint száz... egy elképesztő hónap van mögöttem, ráadásul a programokat megannyi apró és szép családi esemény (szülinap, új földlakó érkezése a családba) is kiegészítette. Azonban az élet nem áll meg, megérkezett a november, a szürke és sötét hétköznapjaival, valamint az M3-as metró felújításával és a metrópótlóval együtt. Ha valaki idetéved az oldalra, joggal teheti fel a kérdést, hogy "mi köze ennek az egésznek a gördülő sportokhoz, vagy a Decathlonhoz?"

A válasz egyszerű: roller

Metrópótló - roller

Egy szokásos szombati napon reggel 9-re mentem dolgozni a Nyugati téri üzletünkbe. Az ezt megelőző napokban kölcsönöztem az áruházból egy Town9 EasyFold városi rollert, és azzal jártam dolgozni. Budapesttől 30 km-re, Martonvásáron élek. Mindennap vonattal járok be Budapestre, ráadásul a vasútállomástól gyalog 18-20 percre lakom.

Town9 EF roller
 Town9 EF roller és a térkő

A lakás - vasútállomás távot rollerrel sokkal gyorsabban és könnyedebben megtettem mint gyalog bármikor. Tény: jóval megterhelőbb a lábaknak, mert ha az ember haladni akar, rendesen bele kell adni apait-anyait, viszont a legfőbb ellenség nem is ez a tényező volt, hanem a sok kis apró térkő, ami nagyon is jellemző manapság a városok tereire és utcáira. Sajnos a kicsike hézagokkal teli útszakaszok nem gyorsítják a rollerezést, mert a kerék valamilyen módon megtapad bennük, hiába a 200 mm-es kerék méret.

Ébresztő! Nem jár a metró..!

Deák Ferenc tér - Nyugati tér távolság
 Deák Ferenc tér - Nyugati tér távolság

Mivel előző éjszaka tejfakasztóra voltam hivatalos, kellően fárasztóan indult ez a reggel. Így, miután a vonatról leszálltam, majd átmetróztam - az összezárt állapotban lévő  rolleremmel - a Déli-pályaudvarról a Deák Ferenc térre, tücsök ciripelés és bő percek kellettek mire leesett, hogy a metró csak a Deák tér és Kőbánya-Kispest között közlekedik. Az álmosság ellenére is rögtön kapcsoltam és rohantam fel az aluljáróból a Bajcsy-Zsilinszky útra. Egy mozdulattal szétnyitottam a paripát és már hajtottam is a Nyugati tér felé. A metrópótló busz megállójában épp elhajtottam egy utasokkal teli álló busz mellett, természetesen elő is jött a versenyszellem: mindenáron bebizonyítani, hogy rollerrel gyorsabb, mint busszal.

Séta vagy metrópótló busz helyett rollerrel
 Séta vagy busz helyett rollerrel

Egymás után hagytam el a kirakatok és éttermek ablaküvegeit és tábláit. A gyalogos forgalom még gyatra volt, úgyhogy ez sem akadályozott a mozgásomban, ráadásul a keresztező utcáknál a gyalogos átkelőhelyek örökkön-örökké egy helyben álló lámpáitól is folyamatos zöld jelzést kaptam. Már nem emlékszem hány perc alatt tettem meg a 2 metró megállót magába foglaló távolságot, de egyrészt hamar átértem a célhoz, másrészt sokkal üdébben és sportosabban álltam munkába ezek után. Csak javasolni  tudom mindenkinek, aki érintett akár ezen a vonalon, akár hasonló útszakaszon, hogy szerezzen be egy metrópótló rollert és ne idegeskedjen, ha nem jön a busz! :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)