Magazin

Blog

Mibe pakoljunk ősszel és télen, ha futni indulunk?

Sapka, kesztyű, sál, esetleg egy kabát, kulacs, kulcs, mobil, néha fejlámpa...a kipipálandó cuccok listája dinamikusan növekszik az ősz majd a tél beköszöntével. Mire az ember összekészül egy kültéri futáshoz, ezerszer is átgondolja, hogy egyáltalán elinduljon-e, vagy válassza a kényelmes, meleg futópadot, ahol edzés után rögtön lehet zuhanyozni. Pedig a természetnek ilyenkor is megvan a maga bája, gondoljunk csak az őszi erdőre vagy a téli, ködös, néha havas tájra. Mibe érdemes pakolni, hogy kényelmesen fussunk, de ne kelljen semmit otthon hagyni? Ennek járunk utána az alábbi cikkben.

Természetesen aki a ház körül szeret futni, az könnyebb helyzetben van. Ha az ajtón kilépve nem kell plusz réteget magunkra venni, amíg eljutunk a rajtig, ha az edzések elég rövidek, hogy még frissítés sem kell közben, és ha nincs szükség fejlámpára, akkor leredukálódnak a „problémák”. Ilyen esetben elegendő egy zsebes futónadrág, vagy pulóver a kulcsnak, mobilnak. Ha nem rendelkezik ilyesmivel – mármint zsebbel – a ruházatunk, akkor egy kisebb övtáska jó szolgálatot fog tenni. Több szállítandó felszerelés esetén érdemes több zsebes verziót választani, így a telefonunk képernyője is megússza a kalandot. 

Kényelmes és hasznos: övtáska futáshoz

Ha folyadékot is szeretnél magaddal vinni, akkor a beépített kulacsos, vagy azzal bővíthető övtáskák jó alternatívát jelentenek. 

Ősszel és télen is ügyelj a folyadékpótlásra!

Ha nem vagy az övtáskák híve, akkor is van megoldás: a háton, vagy esetenként mellkason is hordható táskák! Köztük különböző űrtartalommal és formával rendelkezőket is találsz attól függően, hogy mennyi felszerelést szeretnél magaddal vinni. Sőt! Ha kiemelten fontos számodra a környezetvédelem, akkor ajánlom figyelmedbe az új, plogginghoz (futás közbeni szemétszedés) kifejlesztett terméket is. 

Környezetvédelem futás közben? Hátitáska plogginghoz!
Kicsi, mégis praktikus: Messenger bag a legfontosabb felszereléseknek!

A terepfutók már régóta használják, de az aszfaltosok között is egyre elterjedtebbek már a víztartályos hátizsákok. Használatuk elsősorban a nyári hónapokban jellemző, pedig ősszel és télen is nagyon praktikusak. Ha nincs szükség a bennük lévő 1 vagy 2 literes víztartályra, akkor azt nyugodtan otthon lehet hagyni – bár ekkor is érdemes egy fél literes puha kulacsot magunkkal vinni, ha kicsit hosszabb távra megyünk. A hátizsákok között 3 méretet különböztetünk meg:

- 5 literes

- 10 literes

- 15 literes

A 15 literes táskába minden elfér!

Illetve a személyes kedvencemet, a futómellényt se felejtsük el! Elülső zsebébe simán elfér a mobil, és egy kulacs, hátra pedig a pénztárca, kabát vagy bármi más, amit magammal szeretnék vinni. 

Könnyű, sok zsebe van, és nagyon kényelmes: a futómellény!

Az övtáskák, hátitáskák és hátizsákok választéka igen széles, gyakorlatilag csak azt kell átnézni, hogy egy futásra mit viszel magaddal. Ősszel és télen jó, ha ott lapul a táskában: 

- egy sapka vagy fejpánt, esetleg egy multifunkciós kendő

- egy kesztyű

- egy összehajtható dzseki

- és hosszabb, főképp terepes futások esetén egy életmentő fólia

Szóval ne feledjétek, ősszel és télen is érdemes kint futni, még ha egy kicsit több előkészületet igényel is! :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)