Magazin

Blog

Miért is jó a kutyaszállító doboz?

Mindenkinek más az elképzelése a szállítással kapcsolatban. Számomra a kutyák biztonsága a legfontosabb, így nem meglepő, hogy szinte már az összes módszert kipróbáltam: legyen az kutya biztonsági öv, rács, vagy akár kutyadoboz.

Emlékszem a második kutyusomra, egy gyönyörű arany színű angol coccer spániel, akit születésnapomra kaptam.

Csak úgy, mint sokan mások, gyerekként kezeltem és mikor beraktam a kocsiba a kényelme volt a szempont, a pihe puha fekhely, na meg persze volt biztonsági öve is, amibe egyszer kétszer bele is akadt.

Sajnos nagyon felkavarodott a pocakja, amikor mentünk az edzésre, majd jött a jól bevált autótakarítás.

Az edzőtársak javaslatára vettem meg neki az első kutyaszállító dobozt, persze egy kicsit nagyobbat a kelleténél, nehogy szűkös legyen neki. Eszében sem volt bemenni, mert igen csak kényelmes volt neki a kipárnázott ülés, így valamit ki kellet találnom hogyan is imádkozzam be az új szállító dobozba. Felvittem a lakásba és csak bámultunk egymásra mi is fog most történni. Hát semmi jó. A coccerek nagyon híresek a makacsságukról és én ezt csak meg tudom erősíteni. Egy kivételével mindent megpróbáltam: jutalom, játék, dicséret, még az erőszakot is.  Egy fajta közelharcot vívtam, de engem sem az engedékenységemről ismertek.

Meg úgy voltam vele, hogy „én vagyok a gazdád”. Így hát szétszedtem a dobozt és az alját otthagytam a szoba közepén és vártam a vacsoraidőt, hogy hátha majd akkor. A vacsiját beraktam a doboz aljába, ami ott is volt 2 órán keresztül érintetlenül… és még egy dologról híresek a spánielek: a hasukról. És ekkor a csoda megtörtént: bement, evett, majd elszenderedett benne. Nagyon megdicsértem és attól fogva nem volt gond a dobozzal.

Nem teljesen értettem kezdő kutyásként, hogy miért jó a kutyaszállító box, hiszen be van zárva szegény, majd a rendezvények alkalmával körülnéztem és csak mosolyogtam, mert a sok házi kedvenc pórázon ugrálva egymást hergelve ugatott és türelmetlenkedett, ezt viszont ráragasztva a gazdikra, nem sok jó sült ki a dologból.

A kutyaszállító doboz biztonságot is nyújt a kutyáknak

Az én kis Afroditém meg a pihe-puha dobozában pihent a játékai között és csak akkor hallatta a hangját, ha egy másik szőrmók közvetlen a doboz előtt szaladt el utána a gazdájával.

Akkor értettem csak meg igazán, hogy miért is jó az a bizonyos doboz, még ha be is van oda zárva a szeretett kutyusom: biztonságot nyújt neki nem csak az autóban, így sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb. Na meg persze a kocsi takarítást is megspórolom.

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)