Magazin

Blog

Miért válassz fitneszcipőt az edzésekhez?

A jól megválasztott cipő fontosságát sportolás során sokan alábecsülik, pedig bosszantó sérüléseket is el tudunk kerülni vele.

A Decathlonnál hosszú kutatómunka  által végzett tanulmányok kimutatták, hogy fitnesz során rendkívül változatos, a többi sporttól eltérő mozdulatokat végzünk. (Pl: forgások, ugrások, guggolás, kitörés és még megannyi mozgásforma.) Cipőinket úgy fejlesztettük ki, hogy a sérülés kockázata nélkül, helyesen végezheted el ezeket a mozdulatokat. A fitneszhez adaptált cipő a futócipőhöz képest 20%-al csökkenti a fitnesz közbeni sérülés kockázatát.

Mit tudnak ezek a cipők? 

A fitneszcipő egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy hajlik és forog minden irányban.
Tanulmányok kimutatták, hogy fitneszhez 1,7-szer hajlékonyabb cipőre van szükség, mint futáshoz. A boka mozgása is eltérő fitnesz és futás közben. Ezért fejlesztünk a Decathlonnál többirányú mozgásra alkalmas cipőt, fitneszhez is ilyenre van szükséged.

A fitneszcipő szerkezete csillapítja az ütéseket és csökkenti a rezgéseket. Fitnesz során a lábfej elülső része éri a talajt, míg futásnál a sarok. Cipőink elülső része optimális ütéscsillapítást biztosít, mely védi a testet az ismétlődő erőhatásokkal szemben, ugyanakkor stabil ellépést tesz lehetővé a folyamatos mozgás érdekében.

EGY MÁSIK NEM ELHANYAGOLHATÓ ELŐNYE VAN: A cipő talpa nem hagy nyomot a padlón.

Az edzőtermekben gyakran felmerülő kérdés, hogy futópados edzéshez futócipőt, vagy fitneszcipőt válasszunk. Fitneszcipőink mérsékelt használat mellett futópadon történő futáshoz is megfelelnek. A cipők alkalmasak arra, hogy edzés előtt, vagy után a futópadon bemelegíts, levezess. Ha azonban az edzés során akár futópadon, akár a szabadban végig futni szeretnél, biztonságod érdekében erősen ajánljuk, hogy viselj futócipőt!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)