Magazin

Blog

Milyen egy diétás fehérje?- Lean Protein termékteszt

Leginkább azon sportolók számára lehet ez jó, akik az utolsó 5 kg-val küzdenek, szálkásítani, és nem csupán fogyni szeretnének. Számukra hatalmas segítségek lehetnek az extraként elrejtett hatóanyagok, és könnyebben el tudják majd érni a céljukat, mintha egy random másik tejsavót használnának.

Kezdjük ezt a posztot egy találós kérdéssel: melyik a világ legjobb tejsavófehérjéje? A válasz pedig: háát, az összes. Kicsit túloztam ugyan, de megmagyarázom. A tejsavófehérje egy olyan alap dolog, amivel nagy csodát nem lehet tenni. Adott egy gyártó, aki fogja az alapanyagot, a megcélzott vásárlói réteg igényeihez képest "sterilizálja" (értsd: cukor, és zsírtartalom minimalizálása, fehérjetartalom maximalizálása), aromákat ad hozzá, és kész. Tehát valójában egyik tejsavó a másiktól annyival lehet jobb, hogy 'A' termékben adagonként 20 g fehérje és 3 g szénhidrát van, 'B' termékben pedig 22 g fehérje, és 1 g szénhidrát. Nagyjából ennyi a különbség.

Aptonia Lean Protein

A fentiekkel indítani azért is tartottam fontosnak, mert sokan jönnek be az áruházba úgy, hogy a legjobb tejsavót keresik. De legjobb nincs, célnak, és pénztárcának megfelelő van. Ezt persze körülbelül bármilyen fogyasztási cikkre rá lehet fogni, az azonban fehérje-sajátosságnak mondható, hogy az átlag ember az ég világon semmi különbséget nem fog érezni 2-3 g +/- fehérje vagy szénhidráttartalom eltéréstől. Egy hozzáértő, sporthoz adaptált szervezettel rendelkező, konkrét célok szerint cselekvő sportoló azonban annál inkább. Nekik szól a mostani termékteszt.

Az utóbbi hetekben edzések után az Aptonia Lean Protein nevű termékét iszogattam. Jelenleg ezt találtam a legmegfelelőbbnek a céljaim támogatásához,  habár jelenleg a "volt már jobb, de rosszabb is" stádiumban vagyok.  Azért esett erre a fehérjére a választásom, mert még sosem próbáltam kifejezetten diétásnak titulált fehérjét, pontosan a fentebb említettek miatt, de nagyon kíváncsi voltam rá. Őszintén, amikor életem legjobb formájában voltam, akkor pl. olyan proteint ittam, amiben adagonként 4 g cukor volt. (Ennyit jelent, hogy hogyan lövöd be a kaját, hiszen ha fordítva csinálom, tehát egy full profi fehérjét iszom gagyi étrend mellett, akkor másképp festett volna a végeredmény)

Mi van ebben, ami extra? Adagonként 21,6 g fehérje és csak 1,8 g ch, valamint, szintén adagonként~ 20 mg konjac, ~10 mg zöldtea kivonat, 150 mg CLA és 200 mg L-carnitin. Nézzük, mi mit művel a kis testünkkel a fentiek közül!

A lean protein összetétele

A fenti táblázatba a teljesség igénye nélkül gyűjtöttem össze a termékhez adott plusz jótékony hatóanyagok pozitív tulajdonságait, elvitathatatlan azonban, hogy nagyon ígéretesen hangzik. Azonban azt sosem szabad elfelejteni, hogy minden csak akkor fejti ki jótékony (vagy akár kártékony) hatását,  ha megfelelő dózisban alkalmazzuk. Így tehát, ha az L-carnitintől akarunk valamit a zsíranyagcserét illetően, akkor 1000 mg alá ne nagyon menjünk, de minimum 500 mg legyen az alap. Ehhez képest ebben a  fehérjében van 200 mg. Vagy a CLA esetében, ha külön  tápkieg formájában szeretnénk fogyasztani, akkor egy adag kb. 1200- 1600 mg CLA-t jelent, nekünk itt adagonként van 150 mg.

500 mg-os kiszerelésben kapható

Baj-e, hogy nem egy bivalyatom terméket kapunk? Nem. Ez egy fehérje készítmény némi extrával, és nem egy zsírégető. Az alap elgondolás nagyon jó, és működik is. Én  még sosem ittam olyan tejsavót, amivel konkrétan jól tudok lakni. És igen, ez valószínűleg a benne lévő konjacnak és a vízmegkötő képességének köszönhető, amiről a táblázatban is írtam. 150 mg CLA tökéletes kiegészítés, egy csepp a jóból, 200 mg L-carnitin  pedig bármikor jól jöhet, hiszen  kárba nem vész, és simán lehet külön L-carnitin kiegészítéssel tovább fokozni. A zöld tea enyhe stimuláló hatása pedig még termogenikus zsírégető fogyasztása mellett is  érezhető, ám nem zavaró.

Hatás szempontjából tehát azt elmondhatom, hogy a forma tartásában, és némi zsírvesztésben is segítségemre volt a termék. Izomzat tekintetében pár hét alatt látható eredmény nincs, de az egyébként sem pusztán a fehérje javára, hanem a szilárd fehérjeforrások ÉS a fehérjepor közös számlájára lehetne írható. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy jól emészthető. Nem vagyok laktózérzékeny, de a tejsavók olykor puffasztanak. Nagyon kellemetlen, diszkomfortos érzés tud lenni, olykor hagyom is őket és marhafehérjét iszom. Nos, a Lean Protein valószínűleg azoknak is jó választás lesz, akik hozzám hasonló cipőben járnak.

A hatáson túl nem elhanyagolható, hogy az íze kifejezetten kellemes, nem túl gejl, nem tolakodó, tejjel pedig valószínűleg még finomabb, de persze nem iszunk fehérjét tejjel . :) Oldódás tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után, ez nem a "két rázás-egy korty" típusú cucc, de sokat azért nem kell vele vesződni. Egy 30 g-os, teljes értékű adag elkészítéséhez valóban két kanál por kell, és javaslom, hogy ne 3, hanem inkább 2 dl vízzel keverjétek, mert úgy finomabb, krémesebb lesz a végeredmény.

Hogy ajánlom-e? Igen. De nem azoknak, akik 20 kg feleslegtől szeretnének megszabadulni, és/vagy a múlt héten kezdtek el edzeni. Leginkább azon sportolók számára lehet ez jó, akik az utolsó 5 kg-val küzdenek, szálkásítani, és nem csupán fogyni szeretnének. Számukra hatalmas segítségek lehetnek az extraként elrejtett hatóanyagok és könnyebben el tudják majd érni a céljukat, mintha egy random másik tejsavót használnának. Ugyanakkor akik még nem tudják, mit lehet várni egy ilyen terméktől, nincs sportolói tapasztalatuk és alap izomzatuk, ne kezdjenek egyből vele.

Ja, egyébként mit csináltok június 24-én? Buta kérdés volt, mert minden bizonnyal jöttök a blogíró-olvasó találkozónkra, hiszen szeretettel várunk majd titeket 10-18 között, a Velence korzón. :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)