Magazin

Blog

Milyen kiegészítőkre van szükségem az edzőteremben?

Végre! Igen! Elérkezett a pillanat, hogy kedvenc termünk ajtaja újra nyitva áll előttünk, az ismerős recepciós óriási mosollyal az arcán fogad, és újra érezhetjük a semmihez sem hasonlítható illatot, amit a vasak árasztanak magukból! Halljuk a dübörgő zenét, mely felpezsdíti vérünket, és érezzük, ahogy az adrenalin szétárad a testünkben!

Rég volt már, hogy utoljára teremben edzettem, így fejben össze kellett szednem újra, mit is kell bepakolnom kedvenc táskámba, melyet bánatomban novemberben elrejtettem a szekrény mélyére.

Ruházat

Méltóan fel kell öltözni erre az ünnepi pillanatra, így kedvenc nadrágom, sportmelltartóm és felsőm elkísér az első napon. Tudtad, hogy akár a ruházatodból is meríthetsz motivációt? Nem is beszélve a színterápiáról! Végre nem az “otthon edzeni ez még jó lesz” darabok vannak rajtam! Már ez üdítően hat rám. Elő a féltve őrzött darabokkal, mert ez az a pillanat!

Természetesen szükségem lesz az edzőkesztyűmre, nem csak kényelmi, hanem higiéniai okokból is. Ahogyan törölközőt is viszek magammal, minden gépen kötelező használni, és már megoldottuk azt a problémát is, hogy állandóan lecsússzon a földre. Ismerd meg a kifejezetten edzőtermi használatra készült törölközőnket, melynek egyik oldala a már jól ismert kiváló nedvszívó képességgel rendelkező mikroszálas anyag, másik oldala pedig újrahasznosított anyagokból készült gumírozással lett bevonva. 

Az edzőkesztyűre mindenképpen szükség lesz

Kiegészítők

Magaddal viheted saját kiegészítőidet, gumiszalagot, ugrókötelet, rúdszivacsot. Most nem ciki a saját felszerelésed bevinni a terembe.

Edzőcipő

Az edzőcipőd talpát és állapotát is érdemes szemügyre venned. A nem megfelelő tartás, a használatból eredő kopások mind negatív hatással lehetnek teljesítményedre és az izmaid, ízületeid állapotára is. Mindamellett legyen tiszta az a cipő, ne vigyünk be felesleges szennyeződéseket a talpunkon.

Folyadékpótlás

A folyadékpótlás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, így a kulacs is alapvető kiegészítő! Ízlésünknek megfelelően a tartalma lehet víz, izotóniás ital, edzés előtti formulák azoknak, akik szeretnek a dolgok közepébe vágni, zsírégetést segítő készítmények ha a zsírvesztésen dolgozol, aminosavak, vagy bármi más, amit szeretsz és ami szolgálja a céljaidat.

Egyáltalán nem ciki a saját felszerelésed, kiegészítőket magaddal vinni a terembe

Természetesen az edzés utáni zuhanynál is figyelnünk kell: mindenképpen használj papucsot, külön törölközőt vigyél magaddal erre a célra és zuhanyzás előtt is alaposan moss kezet. 

Nagyon vártuk ezt a pillanatot, de figyelj oda a tested jelzéseire, ne hajtsd túl magad (persze azért az izmaidat fáraszd le rendesen!), nehogy sérülés legyen az első nagy lendület vége. Az edzettségi szintedtől függően válaszd meg a súlyokat és a feladatokat, ne akarj egyszerre behozni minden lemaradást. Légy türelmes, adj magadnak időt a fejlődésre.

Tudjuk, hogy nagyszerű újra találkozni a rég nem látott edzőtársakkal, és megbeszélni, ki-hogyan vészelte át a terem nélküli időket, de vigyázzunk magunkra és egymásra: tartsuk be a kellő távolságot, viseljünk orrot és szájat eltakaró maszkot, fokozottan figyeljünk a higiéniára, használat előtt és után fertőtlenítsük le az eszközöket, és kerüljük a megszokott üdvözlési formákat (na ez lehet, hogy nagyobb próbatétel lesz, mint beleguggolni abba a súlyba…)

Vigyünk magunkkal saját kulacsot!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)