Magazin

Blog

Milyen sportcipőt válassz testnevelés órára?

Az iskolakezdés időszaka mindig picit stresszes a szülők számára, hiszen annyi mindent kell beszerezni a nyári szünet utolsó heteiben... füzetek, írószerek, könyvek, új ruhák, mert persze annyit nőtt a gyerek, hogy már nem fér bele a tavalyi cuccaiba, és akkor ne is beszéljünk a különórákról, sport edzésekről, vagy csak a szimpla tesi óráról. Segítséget nyújtunk, hogy a sportcipő választás egyszerűbb legyen!

A testnevelés órán általában mindenhol ugyanaz a kötelezően előírt alap felszerelés: fehér póló, fekete nadrág, sportcipő. A ruházati dilemmán viszonylag könnyű túltenni magunkat, viszont a sportcipő kérdése már egy fokkal bonyolultabb procedúra. Azt nem elég hozzámérni a gyerekhez, vagy egy számmal nagyobbat venni a tavalyihoz képest, hanem a cipőt bizony fel kell próbálni, szaladni benne egy kört, hogy biztosan kényelmes legyen az aktuális tanév idejére.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

 

A cipő kialakítása

A gyerekeknek tervezett sportcipők kétféle kialakítással rendelkeznek: fűzős vagy tépőzáras modellek közül választhatunk. Ha gyermekünk már tud önállóan cipőt kötni, a fűzős kialakítás lesz a megfelelő választás. A fűzővel a tartás mértéke is változtatható, a befűzés szorosságát a láb kialakításához lehet igazítani. A tépőzár viszont megkönnyíti a kicsik dolgát, így önállóan is fel tudják venni a cipőt.

Talp 

A testnevelés óra legtöbb esetben a tornateremben zajlik, ezért a cipő talpánál fontos szempont, hogy ne hagyjon nyomot a padlón. Ez az információ minden esetben fel van tüntetve a sportcipőknél.

Strapabírás

Nem utolsó szempont a cipő kopásálló, megerősített felépítése, hiszen a mindennapos igénybevétel hamar tönkreteheti a cipőt a kényesebb részeken. Ezért érdemes lecsekkolni, hogy az orr részénél megfelelő megerősítéssel van-e ellátva, illetve a felsőrész is strapabíró anyagból készült-e. 

Milyen cipőket ajánlunk?

A klasszikus fehér

Ez a gyerekek számára kifejlesztett sportcipő iskolai sportoláshoz, alkalmankénti teniszezéshez készült. Tépőzáras kialakítása révén a legkisebbek is könnyedén fel tudják venni. Talpa nem hagy nyomot a padlón, így a tornaórára tökéletes választás lehet. Az orr részénél megerősítés található, mely biztosítja a kopásállóságot, hosszú élettartamot. 

Artengo TS100-as cipő

Letisztult dizájn, tartós kialakítás

A Newfeel cipőt a mindennapos sportaktivitáshoz tervezték, kiemelkedő jellemzője a strapabírás és tartós kialakítás, melynek köszönhetően állja a sarat a tesi órák alatt. Talpa hajlékony, így biztosítva a megfelelő rugalmasságot, ráadásul nem hagy nyomot a padlón. A cipő felülete vízlepergető réteggel van bevonva, ezért az sem jelent gondot, ha időnként a tesi óra a szabadban zajlik, bírja az enyhe esőt is. A tépőzár gumis fűzővel egészül ki, könnyen fel-és levehető. Alap fekete-fehér színekben vagy szürke-rózsaszín kombinációban kapható.

A fekete-fehér színkombináció biztosan passzol a klasszikus testnevelés órai szetthez

Menő stílus és vidám színek

A Kalenji AT easy gyerek cipők vidám színekben pompáznak, ami legalább picit feldobja a fehér-fekete vonalat, a stílusa modern, igazán menő megjelenést ad. Iskolai sportoláshoz, a futás felfedezéséhez, az atlétikával való ismerkedéshez készült, gumi talpa megfelelő tapadást biztosít a teremben, és természetesen nem hagy nyomot a padlón. A tépőzárnak köszönhetően egyedül is könnyedén felvehető, jó tartást biztosít. A sarok magassága nullás, ami azt jelenti, hogy természetes futólépést tesz lehetővé gyermekünk számára.

A Kalenji gyerek cipő vidám színei feldobják a testnevelés órákat!

A biztonságos mozdulatokhoz

Az iskolai testnevelés óra mellett a teremfutball elsajátításához is alkalmas cipő fűzővel rendelkezik, optimális tartást nyújt, strapabíró felsőrészének köszönhetően bírja a gyűrődést. Természetes gumi talpa nem hagy nyomot a teremben.

100-as, Imviso gyerek cipő

A megfelelő sportcipő nélkülözhetetlen a gyerekeknek az iskolakezdéshez! Reméljük, sikerült ötletet meríteni az új tanév előtt és könnyebb lesz a választás!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)