Magazin

Blog

Milyen sportcipőt válassz testnevelés órára?

Az iskolakezdés időszaka mindig picit stresszes a szülők számára, hiszen annyi mindent kell beszerezni a nyári szünet utolsó heteiben... füzetek, írószerek, könyvek, új ruhák, mert persze annyit nőtt a gyerek, hogy már nem fér bele a tavalyi cuccaiba, és akkor ne is beszéljünk a különórákról, sport edzésekről, vagy csak a szimpla tesi óráról. Segítséget nyújtunk, hogy a sportcipő választás egyszerűbb legyen!

A testnevelés órán általában mindenhol ugyanaz a kötelezően előírt alap felszerelés: fehér póló, fekete nadrág, sportcipő. A ruházati dilemmán viszonylag könnyű túltenni magunkat, viszont a sportcipő kérdése már egy fokkal bonyolultabb procedúra. Azt nem elég hozzámérni a gyerekhez, vagy egy számmal nagyobbat venni a tavalyihoz képest, hanem a cipőt bizony fel kell próbálni, szaladni benne egy kört, hogy biztosan kényelmes legyen az aktuális tanév idejére.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

A cipő kialakítása

A gyerekeknek tervezett sportcipők kétféle kialakítással rendelkeznek: fűzős vagy tépőzáras modellek közül választhatunk. Ha gyermekünk már tud önállóan cipőt kötni, a fűzős kialakítás lesz a megfelelő választás. A fűzővel a tartás mértéke is változtatható, a befűzés szorosságát a láb kialakításához lehet igazítani. A tépőzár viszont megkönnyíti a kicsik dolgát, így önállóan is fel tudják venni a cipőt.

Talp 

A testnevelés óra legtöbb esetben a tornateremben zajlik, ezért a cipő talpánál fontos szempont, hogy ne hagyjon nyomot a padlón. Ez az információ minden esetben fel van tüntetve a sportcipőknél.

Strapabírás

Nem utolsó szempont a cipő kopásálló, megerősített felépítése, hiszen a mindennapos igénybevétel hamar tönkreteheti a cipőt a kényesebb részeken. Ezért érdemes lecsekkolni, hogy az orr részénél megfelelő megerősítéssel van-e ellátva, illetve a felsőrész is strapabíró anyagból készült-e. 

Milyen cipőket ajánlunk?

A klasszikus fehér

Ez a gyerekek számára kifejlesztett sportcipő iskolai sportoláshoz, alkalmankénti teniszezéshez készült. Tépőzáras kialakítása révén a legkisebbek is könnyedén fel tudják venni. Talpa nem hagy nyomot a padlón, így a tornaórára tökéletes választás lehet. Az orr részénél megerősítés található, mely biztosítja a kopásállóságot, hosszú élettartamot. 

Artengo TS100-as cipő

Ha egy kis színt vinnél a hétköznapokba

Ha már ismeritek az Artengo cipőket, és gyermeked az alapmodellnél egy kicsit többre vágyik, próbáljátok ki a következő árkategória színes modelljét! Fiúk és lányok részére kék és rózsaszín színekben elérhető, fehér talppal, hogy még véletlenül se hagyjon nyomot a tornaterem padlóján. 

Artengo TS 130-as cipő lány változatban

Ha valami strapabíróbbra van szükség

A délutáni edzések is tervben vannak? Vagy szimplán a kényelmi szempontok miatt választanál egy kicsit extrábbat? Az Artengo 160-as modellje garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket. Fehér színe mellett még további három színben elérhető.

Artengo TS 160

Letisztult dizájn, tartós kialakítás

A Newfeel cipőt a mindennapos sportaktivitáshoz tervezték, kiemelkedő jellemzője a strapabírás és tartós kialakítás, melynek köszönhetően állja a sarat a tesi órák alatt. Talpa hajlékony, így biztosítva a megfelelő rugalmasságot, ráadásul nem hagy nyomot a padlón. A cipő felülete vízlepergető réteggel van bevonva, ezért az sem jelent gondot, ha időnként a tesi óra a szabadban zajlik, bírja az enyhe esőt is. A tépőzár gumis fűzővel egészül ki, könnyen fel-és levehető. Alap fekete-fehér színekben vagy szürke-rózsaszín kombinációban kapható.

A fekete-fehér színkombináció biztosan passzol a klasszikus testnevelés órai szetthez

Ha fontos a jó szellőzés

Ha gyermeked lába izzadós, külön figyelmet érdemel a cipő felsőrészének anyaga. Ilyen esetekre ajánljuk a PW 540-es modellt.  Felsőrésze kiválóan szellőzik, és emellett többféle vidám színben kapható.

PW540 gyaloglócipő

 

Menő stílus és vidám színek

A Kalenji AT easy gyerek cipők vidám színekben pompáznak, ami legalább picit feldobja a fehér-fekete vonalat, a stílusa modern, igazán menő megjelenést ad. Iskolai sportoláshoz, a futás felfedezéséhez, az atlétikával való ismerkedéshez készült, gumi talpa megfelelő tapadást biztosít a teremben, és természetesen nem hagy nyomot a padlón. A tépőzárnak köszönhetően egyedül is könnyedén felvehető, jó tartást biztosít. A sarok magassága nullás, ami azt jelenti, hogy természetes futólépést tesz lehetővé gyermekünk számára.

A Kalenji gyerek cipő vidám színei feldobják a testnevelés órákat!

A biztonságos mozdulatokhoz

Az iskolai testnevelés óra mellett a teremfutball elsajátításához is alkalmas cipő fűzővel rendelkezik, optimális tartást nyújt, strapabíró felsőrészének köszönhetően bírja a gyűrődést. Természetes gumi talpa nem hagy nyomot a teremben.

100-as, Imviso gyerek cipő

Strapabíró őszi-tavaszi 

Hogy ne csak a tesióra legyen fókuszban, meg kell említeni túracipőink széles választékát, amelyek közül az MH 100-as modell kiváló lehet iskolába járós cipőnek az őszi és a tavaszi időszakban. Strapabíró, jól tapad, és az ára is kedvező.

MH100 túracipő

A megfelelő sportcipő nélkülözhetetlen a gyerekeknek az iskolakezdéshez! Reméljük, sikerült ötletet meríteni az új tanév előtt és könnyebb lesz a választás!

Címkék:

Hozzászólások

  • Kedves Decathlon! Érdeklődve olvastam a cikküket és úgy látom, hogy viszonylag szűk szemüvegen keresztül vizsgálják az önök széles választékát és a sportcipők választását leginkább a divat szempontjából közelítik meg. A cipők kialakítását még talán értem is és a strapabírást is, de ezen kívül csak annyi, hogy a talp ne hagyjon nyomot? Írhatták volna például, hogy sportmozgásokhoz fontos hogy a talp ne legyen túl merev. Belső kiképzése igazodjon a kicsi talpak anatómiájához. Egyes modellek felsőrésze lehetővé teszi a gyógyászati talpbetétek alkalmazását. Amennyiben a testnevelés órák többsége kemény talajon zajlik, úgy a sarok kiképzése, ruganyossága fokozottan fontos. A talp külső mintázatát és anyagát is érdemes a környezethez igazítani. A puhább, sűrű mintázatú cipők megfelelő tapadást nyújtanak akár kicsit porosabb teremben, vagy kültéren. Hátrányuk, hogy gyorsabban kopnak és terepen kevésbé hatékonyak. Egy tornacipőnél fontos a megfelelő szellőzés a láb izzadásának csökkentése érdekében. Testnevelés órákhoz általában az alacsony szárú cipők a megfelelőek, de esetleges boka problémák esetében a magas szárú is jó megoldás lehet, amit szintén megtalálható a palettánkban. Egyes tornatermekben nem engedik a nyomot hagyó talpat, érdemes erre is figyelni. Cipőink azon túl, hogy a fenti elvárásoknak megfelelnek konzervatív és egyedi színekben és dizájnban is elérhetőek. Amennyiben pedig a testnevelés órán túl egyes sportágakra szeretnének specializálódni, úgy ezekre is van megfelelő megoldásunk. Forduljon bátra képzett eladóinkhoz, akik segítenek a megfelelő cipő megtalálásában. És ha már cipő... Jó zokni is dukál hozzá... Mondjuk ez így sok és biztosan unalmas is. No de ezért nem foglalkozom én marketinggel :)