Magazin

Blog

Mindig viselj védőfelszerelést!

A védőfelszerelés életet menthet, erről nem lehet eleget beszélni. Mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. Sajnos most én is pórul jártam, és a saját bőrömön is megtapasztaltam, mennyire fontos, hogy mindig felvegyük.

Nem tudok betelni a mozgással, így időnként különböző  „kiegészítő” sportok is szívesen űzők. Ezek általában az adrenalin-függőségemet hivatottak csillapítani . Jöhet például a FIXI, az agresszív görkorcsolya, a gördeszka, a roller, vagy néha egy kis BMX. Sajnos sokszor azonban elfelejtem azt, amit sok extrém sporttársam is szeret otthon hagyni,  vagy csak nem venni tudomást róla, hogy fel kéne venni. Ez pedig nem más, mint a védőfelszerelés .

Az extrém sportokhoz extrém védelem társul. Már ha társul...

 Tudom, sokan kinevetik az embert , ha bukósisakot vesz fel, de higgyetek nekem, ezen a téren nem lehet divatot követni, vagy figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy mennyire meg lehet sérülni. Sajnos én a saját bőrömön tapasztaltam meg, mikor a saját határaimat feszegetve akartam egy új trükköt beadni, vagy csak Fixivel bizonyos sebességgel kanyarokat bevenni. Bizony  nem mindig sültek el viccesen a dolgok!

Egy rossz mozdulat, és kész is a sérülés

 

 Mindig viselj bukósisakot, ha a sport, amit űzöl megköveteli!

 

Néha a védő sem árt, ezt a sérülést is megspórolhattam volna.

 Édesanyám ilyenkor mindig a jól ismert intelmével figyelmeztet, melyet hosszú évek óta hallgatok már, és be kell látnom, hogy igaza van. „ Az őrangyalod nagyon gyors és nagyon éber, de vigyázz, mert néha neki is kell pihennie.” De sajnos sokszor hallom bent az áruházban is mikor ajánlom a bukókat vagy védő szetteket. „ Vegyek fel bukót, vagy védőt, vagy ez nem elég stílusos?"  

 Rossz a kérdés..

Ez a kérdéskör elég visszatartó erő tud lenni, mikor arról van szó, hogy valaki felveszi-e a védőfelszerelést. Higgyétek el, nagyon nem mindegy. Egy rosszul sikerült esésnek súlyos, akár maradandó következménye is lehet. Sajnos a múltban több példát is láthattatok rá. Ilyen volt Mike Aitken esete. Vagy a másik, amikor Brett “Maddog” Banasiewicz nem megfelelő sisakot viselt, és egy rosszul sikerült 720 következtében kómába esett. A Decathlon sokféle védőfelszerelést árusít, szinte minden sporthoz tudnak találni azok, akik keresnek. Ezek a legtöbb sporthoz haladó szintig jók,  a kiválasztásban pedig az összes kollégám/kolléganőm próbál maximálisan segíteni, tanácsot adni, hogy mi mire és kinek való, mekkora méretre van szükség. Bátran kérjétek a segítségüket, és sose feledjétek: mindenkit várnak otthon!    

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)