Magazin

Blog

Mit tud a freestyle léc? - Wedze 2020/21 kollekció

Mindenkinek más típusú sílécre van szüksége, hogy a legnagyobb élményben legyen része síeléskor. Abban szeretnénk neked segíteni, hogyan válaszd ki a neked megfelelőt. Ezért most bemutatjuk, hogy mit tud a Freestyle lécünk és megismerd mire használható.

Ahogy arról már egy korábbi bejegyzésből értesülhettetek, a Wedze 2020-21 szezonra megújult síléc választékkal jelentkezett. Ebben a cikkben a Wedze Freestyle lécet ismerhetitek meg részletesebben, az egyes szám pedig nem véletlen, hiszen a Wedze Freestyle választékban jelenleg csak egy darab léc kapható.

Szocsi Olimpia 2. hely

Nagyon kevesen tudják, hogy a Wedze bizony már olimpián is részt vett és dobogós helyezést is elért. 2014-ben Szocsiban a Téli Olimpián, amikor először volt olimpiai sportág a félcső (azaz a freestyle síelés egyik ága). Akkor volt egy francia versenyző - Marie Martiond - aki teljes Wedze felszerelésben indult. Nyugodtan mondhatom, hogy abszolút esélyesként indult a végső győzelemért, hiszen előtte már több versenyen is diadalmaskodott. A selejtezőben hozta is a "kötelezőt" és első helyen jutott tovább. A döntőben végül 2. helyen zárt. Halkan jegyezném meg, hogy mindezt már 30 évesen és egy 5 éves kislány mellett érte el! Szóval le a kalappal!

A kis bevezető után visszatérve a léchez és a freestyle-hoz. Az már sokaknak kiderülhetett, hogy a márkánál tulajdonképpen nem újkeletű ez a kategória. Kár, hogy jegelték kicsit a projektet, de az biztos, hogy nem a 0-ról kezdik a mostani léccel. Sok tapasztalat van mögöttük, és a már fent említett hölgy is sokat segített anno a tervezésben. Idén a free vonalon erőteljesen megjelenve és a síparkok egyre nagyobb elterjedésével visszakerült a Wedze választékába is a freestyle léc.

Az FS 500-as léc leginkább a snowparkba, trükközéshez

FS 500 Freestyle léc

A freestyle szóból eredően itt is a lehető legegyszerűbb jelölést kapta, az FS jelöléssel. Az 500-as pedig annyit takar, hogy középhaladóknak való lécről van szó. Tehát nem árt, ha már biztosan tudsz kanyarodni, megállni és kisebb ugratókat is tudsz kontrollálni. 

De mire is jó igazán ez a léc? 
Legegyszerűbben azt tudnám mondani, hogy egy kis mindenes léc. Jó pályára, és itt mindegy, hogy kezelt vagy kezeletlen. Egy kicsit pályán kívülre is, de azért ne a méteres friss porhóba. Ami igazából a legfőbb pálya neki, az a park - a korlátok, az ugratók a félcső és hasonlók. 
Könnyű, famagos lécről van szó, kiemelkedő tulajdonsága, hogy szinte teljesen szimmetrikus a léc, ami azt jelenti, hogy minimális a különbség az orr rész és a fara között. Azonos felhajlás elöl és hátul, azaz Twin Tip kialakítású. Rendkívül hajlékony és strapabíró, ami kell is a parkos trükközésekhez. 

A freestyle alapjait nagyon jól meg lehet tanulni ezzel a Wedze léccel

Freestyle léc összegzés

A Wedze FS 500 freestyle léc egy nagyszerű mindenes léc. Tökéletes vele megtanulni vagy elkezdeni a freestyle alapjait, a különböző snowparkokban pedig biztos segíteni fog minket és szeretni fogjuk. 

Jó csúszást!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)