Magazin

Blog

Mit tudnak a freeride lécek? - Wedze 2020/21 kollekció

Mindenkinek más típusú sílécre van szüksége, hogy a legnagyobb élményben legyen része síeléskor. Abban szeretnénk neked segíteni, hogyan válaszd ki a neked megfelelőt. Ezért most bemutatjuk, hogy mit tudnak a freeride léceink és megismerd, melyik, mire használható.

Ahogy arról már egy korábbi bejegyzésből értesülhettetek, a Wedze 2020-21 szezonra megújult síléc választékkal jelentkezett. Ebben a cikkben a Freeride léceket ismerhetitek meg részletesebben.

Kezdjük rögtön azzal, hogy bár szó lesz kezdő lécről, ebben a kategóriában ez mégsem egyezik meg azzal, amit a pályaléceknél értünk. Aki már freeride lécet vesz, annak már legalább középhaladónak kell lennie. Itt már tudni kell uralni a lécet mindenféle körülmények között. Nem utolsó sorban egy igazi szűzhavas síeléshez már egy kicsit másképp kell terhelni a léceket, az ilyen léceket a legkevésbé használják a kezelt pályákon. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne, de nem ott adják vissza az igazi tudásukat és az élményt. Nézzük hát akkor őket sorba. 

Lécek a felhasználási szinteknek megfelelően

A freeride léceket a szóból eredően az FR jelöléssel látta el a Wedze a könnyebb értelmezhetőség jegyében. Felhasználói kategóriákat tekintve vannak kezdő, azaz 100-as jelzésű, középhaladó 500-as jelzésű és haladó 900-as jelzésű lécek. A középhaladó kategórián belül van női és férfi verzió is a lécekből illetve ezen belül is két különböző híd szélességgel találkozhatunk. A kezdő és haladó lécek csak unisex verzióban találhatók meg. Amit még érdemes egyből megjegyezni, hogy ezekkel a lécekkel ne akarjunk rövid íven fordulni, mert nem arra vannak tervezve, még kezelt pályán se!

FR 100 Rookie 90

Mint ahogy azt már említettem, a kezdő freeride léc nem egy kezdő síelőnek való, hanem azoknak, akik már unják a kezelt pályák adta kényelmet, a vonalvezetést.Tehát ha már többet nézed a felvonókból és síelés közben is azt, hogy milyen lehet a pálya mellett síelni a szűzhóban, akkor ehhez tökéletes partner lesz a Wedze kezdő freeride léce, az FR100 Rookie 90-es.

FR 500-as lécek

Ha már tudod, mi az, hogy szűzhó sízés, és tetszik is, akkor simán bevállalhatod valamelyik komolyabb FR500-as lécünket, mondjuk a SLASH 100-ast, hogy kiélvezd igazán azt, amit tud adni egy ilyen léc a megfelelő körülmények között. Elképesztő élmény és adrenalin tud felszabadulni az emberben egy-egy ilyen menet alatt. Én csak javasolni tudom. 
Szeretném gyorsan leszögezni, hogy a különböző számok senkit ne zavarjanak meg! Az FR utáni számok a “tudásszintet” jelzik, a fantázia név utáni számok pedig a híd szélességét!

FR 900 Pow Chaser 115

Akik úgy gondolják, hogy ők már ezeken a szinteken is túl vannak és a lehető legkevesebb alkalommal síelnek már a kijelölt pályákon, akkor nekik való a legprofibb freeride léc a Wedze-től, az FR900 Pow Chaser 115. Ezen a lécen olyan élményben lehet részed, amiről mások csak álmodnak. Nem mellesleg a nagy francia síportál (skieur.com) tesztgyőztes lécnek választotta a maga kategóriájában és még egy angol síportál (fall-line.co.uk) is a legjobbak közé választotta!

Összegzés

Én mindenképp azt javaslom, hogy mielőtt freeride lécet vásárolnál, ne felejtsd el megnézni az összefoglaló oldalunkat, ahol több infót is kaphatsz a lécekről, illetve érdemes szemügyre venni választékunkat a budaörsi áruházunkban. Hasonló tudású léceket a nevesebb, komolyabb márkáknál minimum a duplájáért kaphatod meg, és itt már nem pár ezer forintról van szó!

Jó csúszást!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)