Magazin

Blog

Mit tudnak a pálya és freeride síbakancsok? - Wedze 2020/21 kollekció

Mindenkinek más típusú síbakancsra van szüksége, hogy a legnagyobb élményben legyen része síeléskor. Abban szeretnénk neked segíteni, hogyan válaszd ki a neked megfelelőt. Ezért most bemutatjuk, hogy mit tudnak a pálya és freeride sícipőink, valamint megismerd, mire használhatók.

Ahogy arról már egy korábbi bejegyzésből értesülhettetek, a Wedze 2020-21 szezonra megújult választékkal jelentkezett, amiben nem csak pályasí, túrasí, freeride, freestyle lécek találhatók, hanem síbakancsok is. A Wedze idei kollekciójában egyformán megtalálhatók pálya és freeride sícipők. Ezek majdnem mindegyike készül női és férfi változatban, az egyetlen kivétel a Fit 980, ami csak férfi változatban létezik. Viszont a sítudáshoz megtalálja mindenki a számára megfelelőt, a kezdők, középhaladók és haladók is tudnak választani saját szintjüknek megfelelőt a sícipők közül.

Pályára való sícipők

Ezeknek a cipőknek a közös jellemzői, hogy négy mikro csatos (kivéve WID 300 női, ami három csatos) kivitelének köszönhetően széles tartományban lehet a lábhoz igazítani és a megfelelő tartást biztosítani a lábnak.

Kezdő kategóriában a WID 300 megnevezésű sícipő tartozik. Ez egy széles kialakítású cipő, ami női változatban 60-as, férfi változatban 70-es flex indexszel rendelkezik. Ez a merevség pont elég, hogy az első próbálkozások is sikerélményt nyújtsanak és meg lehessen tanulni jól az alapokat, de a kényelem is szempont maradjon.

Középhaladó kategóriában két cipő található a Fit 550 Evofit Liner és a Heat 580 Wide. Mindkét cipőt széles kialakítása tesz kényelmessé és hőformázható belső csizmáját teljesen a lábra lehet igazítani. A férfi változat 90-es, a női 80-as flex indexszel rendelkezik, ami már lehetővé teszi a lendületesebb síelést és a kanyarodás teljes kontrollját. A Heat 580 már nevében is utal különlegességére, mégpedig az elektromosan fűthető belső csizmára, ami USB csatlakozó segítségével tölthető és síelés közben 3 fokozatban lehet a belső hőmérsékletet szabályozni.

Haladó kategóriában a Fit 900 Evofit Liner és a Fit 980 tartozik. Keskeny kialakításúak és kemény héj szerkezettel rendelkeznek. A Fit 900 hőformázható belsővel rendelkezik és a flex indexe 110-es (férfi), 90-es (női). A Fit 980 flex indexe 130-as, amivel a legmerevebb sícipők közé tartozik. Ezek a sícipők már kifejezetten gyors tempóhoz, lendületes kanyarvételhez készültek. A síelő minden mozdulatát pontosan közvetítik a síléc felé, ezért nagyon jó sítudást igényelnek.

Fit 980 sícipő a legjobb tartást biztosítja a lábnak és kiváló kanyarodást a sínek.

Freeride sícipők

A freeride és pálya sícipők között az egyik jelentős különbség a gyalogló funkcióban van, ami segíti a láb szabadabb mozgását hegymenetben. A másik különbség a cipő kötés részén kompatibilis a túrasí kötésekkel (kivétel FR 100), így nem csak freeride-hoz, hanem túrasíhez is használható. 

Kezdő kategóriában az FR 100 jelzésű cipő található. Ezeknél sícipőknél ugyanúgy érvényes, mint a freeride síléceknél, a kezdő kategória a pályákon már legalább középhaladó sítudással rendelkezők, de freeride-ban még járatlanokra vonatkozik. Ehhez igazítva a férfi 90-es, a női 80-as flex indexszel rendelkező, közép széles cipő, ami élvezetes csúszást biztosít pályán kívül.

Középhaladó kategóriába az FR 500 LT tartozik. A férfi 100-as, a női 90-es flex indexszel rendelkező keskeny kialakítású sícipő. Ennek köszönhetően jó irányítást biztosít és extra könnyű súlyával a komfort érzetet biztosítja.

Haladó kategóriába az FR 900 LT sícipő található. A legmagasabb flex indexszel rendelkezik a férfi 120-as, a női 100-as. A keskeny és merev héjnak köszönhetően maximális kontrollt biztosít a síelés folyamán a szűz hóban. A belső rész jól körülöleli a lábat, nem engedi kiemelkedni a sarkat, biztosítva a siklás nagyszerű élményét.

Tudj meg többet a sícipőinkről!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)