Magazin

Blog

Mit tudnak a pályasí lécek? - Wedze 2020/21 kollekció

Mindenkinek más típusú sílécre van szüksége, hogy a legnagyobb élményben legyen része síeléskor. Abban szeretnénk neked segíteni, hogyan válaszd ki a neked megfelelőt. Ezért most bemutatjuk, hogy mit tudnak a pályasí léceink és megismerd, melyik, mire használható.

Ahogy arról már egy korábbi bejegyzésből értesülhettetek, a Wedze 2020-21 szezonra megújult síléc választékkal jelentkezett. Ebben a cikkben a pályasí léceket ismerhetitek meg részletesebben.

A pályasí léceink logikájának felépítése megegyezik a Decathlon és a sísportok egyéb termékcsaládjainak felépítésével: a 100-assal kezdődő jelölések a kezdő szintet, az 500-zal a középhaladó és 900-zal pedig a haladóknak szánt síléceket jelölik.

Ezen belül azonban a pályasíléc választékunk 2 fő irány alapján épül fel, ami a leggyakoribb dilemmára adja meg a választ: milyen típusú havon fogom használni a sílécem?

A pálya ördöge

BOOST: kezelt, ideális hóviszonyokkal rendelkező pályára ajánlott modellek. Olyan felhasználóknak ajánljuk ezt a lécet, akik elsősorban kezelt pályán síelnek és akár hajlandóak nyitásra a pályán lenni, hogy a legjobb minőségű havon elsőként csúszhassanak le. Sokan vannak olyanok is, akik a pályán lévő hóviszonyok napközbeni romlása miatt már inkább kora délután befejezik a síelést. Nekik ajánljuk a BOOST típusú léceinket.

Wedze Boost 900 haladóknak a gyors kanyarokhoz.

A BOOST lécek jellemzően keskenyebb híddal és kisebb rádiusszal rendelkeznek. Ennek az előnyeit egy szépen kezelt pályán élvezheti, aki lendületes síelésre és gyors kanyarodásra vágyik. Éppen ezért nincs is ebben a családban kezdő léc, csak középhaladó és haladó.

Minden hóviszonyra

CROSS+: ahogy a nevében is benne van, a CROSS+ sílécek ideális átmenetet nyújtanak a különböző hóviszonyok adta kihívásra a síelés közben. Ezt a lécet azoknak ajánljuk, akik gyakran egész nap síelnek az időjárástól függetlenül - akár hóesésben is - így a napközben változó hóviszonyokra a legjobb kompromisszumot keresik.

Wedze Cross 950+ buckás pályán kifejezetten jól teljesít.

A CROSS+ lécek jellemzően kicsit robosztusabb felépítésű lécek, szélesebb híddal és nagyobb rádiusszal rendelkeznek. Ennek az előnye, hogy egy buckásabb pályán vagy vizesebb havon is szépen a hó tetején marad és kevésbé fog elsüllyedni. Valamint szép íveket lehet leírni és megtanulni vele a helyes élváltást. Kifejezetten kezdő léc csak ebben a családban elérhető CROSS150+ néven, ami mérete és kialakítása miatt könnyen kezelhető bárki számára, így könnyen elsajátítja vele a síelés alapjait.

TUDJ MEG minden technikai részletet a pályasí léceinkről!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)