Magazin

Blog

Mit tudnak a túrasí lécek? - Wedze 2020/21 kollekció

Mindenkinek más típusú sílécre van szüksége, hogy a legnagyobb élményben legyen része síeléskor. Abban szeretnénk neked segíteni, hogyan válaszd ki a neked megfelelőt. Ezért most bemutatjuk, hogy mit tudnak a túrasí léceink és megismerd, melyik, mire használható.

Ahogy arról már egy korábbi bejegyzésből értesülhettetek, a Wedze 2020-21 szezonra megújult síléc választékkal jelentkezett. Ebben a cikkben a túrasí léceket ismerhetitek meg részletesebben.

A túrasí kategóriában találtok két típust a tavalyi szezonból, ezek RT jelölést kaptak és átmenetet képeznek a túrasí és a pályasí között. Az új modellek MT jelöléssel jelentek meg, ami a hagyományos túrasí felhasználásra utal. De nézzük, mit is takar pontosan a két megnevezés.

RT (Resort Ski Touring)

Ezeket a léceket olyan felhasználóknak szánták, akik még nem akarják elhagyni a kezelt sípályákat, de keresik a kihívásokat és függetlenek szeretnének maradni a felvonózás korlátaitól. A síléc és kötés megadja azt a szabadságot, hogy felfelé is saját erőből jusson a síelő, viszont megtartja a lesiklás élvezetét is.

Túrasí léceink MT és RT jelölést kaptak 

MT (Mountain Touring)

Olyan felhasználóknak készültek a sílécek, akik nem ismernek lehetetlent és szeretnék saját erőből elérni azokat a hóval borított helyeket, ahova már csak a legelszántabb síelők jutnak el. Lefelé pedig szeretnének az érintetlen friss hóban síelés élményével gazdagodni.

A túrasí különlegessége a kötés típusa

A  túrasíknek az egyik különlegessége a kötése. 

A sarokrész oldható és több pozícióba állítható a hegy meredekségének megfelelően, miközben a cipő orra fix marad, ezzel lehetővé téve a mozgást a felfelé haladáshoz. Továbbá az egyszerű haladást segíti a kötés könnyű súlya és egyszerű szerkezete. A kötéshez - néhány kivételtől eltekintve - szintén speciális sícipő szükséges.

A súly a síléceknél is fontos szempont, ezért merev szerkezetet, könnyű súllyal kellett ötvözni, hogy minél kevesebb plusz terhet kelljen felfelé cipelni. A fejlesztők jó érzékkel találták meg azt az összhangot, amivel a hegymenethez szükséges előnyöket és a lesiklás élvezetét egyensúlyba tudták hozni. A lécek kifejezetten szélesek, nagy talpfelülettel rendelkeznek, hogy minden hóviszony mellett használható maradjon.

Fóka - a túrasí kötelező eleme

Természetesen a túrasík kötelező eleme sem hiányozhat a csomagból: a fóka. A talpra rögzítve segíti a hegymenetet és mielőtt megkezdenénk a lesiklást, egyszerű mozdulattal eltávolítható és összehajtható.

TUDJ MEG minden technikai részletet a túrasí léceinkről!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)