Magazin

Blog

MTB-os felszerelés: milyen kabátot viselj meleg időben?

Akár átmeneti időben, akár a nagy nyári melegben, a széldzseki a kerékpáros alapvető kelléke. Nélkülözhetetlen MTB-os felszerelés kezdők és haladók számára egyaránt, véd a széltől, az esőtől, elvezeti az izzadságot és nem lesz benne meleged.

MTB-OS KABÁT: A HARMADIK RÉTEG

Többféle, többé-kevésbé technikai anyagot (vagy “membránt”) gyártottak erre a célra (Windstopper®, Gore Tex®, Novadry®…), ez magyarázza az eltérő árakat bizonyos modellek között.

Talán erre nem is gondolunk, de arról is meg kell győződni, hogy a varrások vízhatlanok legyenek! 

SZELLŐZÉS

Nincs kellemetlenebb, mint amikor esőben átázik a ruhád, így a hagyományos, kevésbé légáteresztő ruházatot mellőzni célszerű. 

Válassz inkább olyan széldzsekit, mely jól szellőzik a hónaljban és a háton, mely onnan ismerhető fel, hogy ezeken a részeken hálós anyagból készült.  

TÁROLÁS 

A szervezett  túra MTB híveinek vagy a versenyzőknek jó hír, hogy létezik átlátszó széldzseki is, ezáltal látható a rajtszám. Ha verseny közben visszatér a jó idő, gyorsan le tudod venni. 

A kabáton lévő fényvisszaverő csíkok plusz előnyt jelentenek, különösen amikor rossz az idő a hegyekben vagy sötétedéskor. Ez egyébként kötelező ha sötétben kerékpározol. 

Apró, ámde fontos részlet: a hátsó zseb ideális müzliszelet vagy a kiegészítők szállítására.

Melegben inkább viselj mellényt!

A KÉNYELEM MINDENEKELŐTT!

Válassz könnyű széldzsekit, amely könnyen elfér a mez hátsó zsebében. Jobb ha magaddal viszed, különösen a hegyekben, ahol gyorsan változhat az időjárás. 

Nagy melegben inkább viselj mellényt, ez legalább a mellkasodat védi.

A széldzseki ne legyen se túl bő, mert belekap a szél és “lobogni” fog, se túl szűk. Fontos, hogy kényelmes legyen és szabadon mozogj benne.

AZ ESÉS KOCKÁZATA

Ne kísértsd a sorsot azzal, hogy menet közben veszed fel a széldzsekit, mert könnyen elveszíted az egyensúlyod és eleshetsz!  

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)