Magazin

Blog

Napvédelem sportolás közben

Ha a napvédelem kerül szóba, akkor az első asszociációnk a strand, a vízpart szokott lenni. Pedig a káros UV-sugarak bárhol elérhetnek minket: akkor is, ha futunk, kerékpározunk vagy a kertben sportolunk. Az UV szűrős ruházat, a sapkák, a napszemüvegek a testünk jelentős részét védelmezik, de a szabad bőrfelületekről is gondoskodunk kell. Ebben segítenek az Aptonia napvédő krémek.

A leégés kockázata vízparton fokozott, hiszen a vízfelület nagyobb arányban veri vissza a napsugarakat. Emellett a hűvös víz azt a téves érzetet adja, hogy semmi gond a bőrünkkel. Hazaérve aztán álmatlanul hánykolódunk rákvörösre sülve. Emellett fokozott UV sugárzás éri a magashegyi túrázókat is. Hosszútávú edzések, versenyek során a fizikai erőfeszítés mellett már nem jut energiánk a bőrünk diszkomfortjával is foglalkozni.

Leégett versenyzők a franciaországi Chtriman triatlon verseny után

A napégés során a bőr gyulladásos állapotba kerül. Ennek tünetei a kipirosodás, a viszketés és a fájdalom. Nem ritka a hólyagok képződése, amit a bőr lehámlása követ. A túlzásba vitt napozás, a védelem elhanyagolása hosszú távon a bőr idő előtti öregedéséhez, pigmentfoltok kialakulásához vezethet. A gyakori leégés a melanoma kialakulásának kockázatát is növeli.

Mit tehetünk a napsugárzás káros hatásaival szemben?

Egyrészt limitáljuk a napon tartózkodást. A legtöbben már kívülről fújjuk, mégsem tartjuk be: délelőtt 11 és délután 1 óra között nem tartózkodunk a napon!

Uv szűrős ruházatot és kiegészítőket használunk. Ezen termékek nemcsak vízi sportokhoz, hanem például futáshoz  is rendelkezésünkre állnak. 

A szabad bőrfelületeket napvédő krémekkel óvjuk. Az Aptonia olyan krémeket alkotott, amelyek minőségi összetételüknek köszönhetően észrevétlenül nyújtanak védelmet a sportolóknak. A hagyományos pumpás verzió mellett stiftes és golyós kiszerelésben is léteznek ezek a termékek, ezáltal sportolás előtt vagy közben nem kell a kezünket összekenni velük, enélkül is felvihetők a kiválasztott bőrfelületre.

Stiftes kiszerelés: hagyd tisztán a tenyered!

Melyek az Aptonia napvédő krémek előnyei?

  • erős védelmet biztosítanak a káros UVA és UVB sugárzással szemben
  • sportolóknak lettek kifejlesztve: így ellenállóak az izzadsággal és a vízzel szemben
  • praktikus kiszerelésük miatt könnyen szállíthatóak: dobd be a sporttáskádba és vidd magaddal
  • különböző applikációs megoldásokkal rendelkeznek: pumpás, golyós, stiftes: így a tenyeredet nem kell összemaszatolnod
  • Franciaországban gyártott, független laboratóriumokban tesztelt termékek
  • parabén- és nanorészecske mentesek, és vegán formulájuk van
  • a hatályos kozmetikai szabályozásnak megfelelően állatokon nem tesztelték őket
  • megfelelnek a vízi élővilág védelmében hozott hawaii-i törvényeknek: nincsenek hatással az algák, korallok és egyéb vízi élőlények életére. Mivel nagyon ellenállóak a vízzel szemben, így nem mosódnak bele: a beszívódás érdekében használd sportolás előtt 20 perccel!
Használj napvédő krémet 20 perccel sportolás előtt!

Remélem sikerült meggyőznöm titeket a kültéri sportolás közbeni napvédelem fontosságáról. Vigyázzatok a bőrötökre, hiszen életetek végéig szükségetek lesz az egészségére. Sportoljatok sokat nyáron is!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)