Magazin

Blog

Neutrális futócipővel gazdagodott a Kalenji Kiprun család!

Akik rendszeresen járnak áruházainkban, vagy a Kalenji Futóközösség oldalán, azoknak már nem meglepetés, hogy egy újdonsággal lett gazdagabb a már eddig is széles cipőválasztékunk. Előző írásomban említést tettem a lehetséges versenyfelszerelések között a Kiprun KS 500-ról, de most már személyes benyomásaimat is meg tudom osztani veletek.

Tervezőcsapatunk ezt a kényelmes, stabil és jó ütéscsillapítással rendelkező cipőt futóedzésekre és versenyre tervezte, a maratoni távig.

Megbízható társunk lehet a hosszú úton!

Két betű és két szám


A múlt héten volt szerencsém, a Kiprun család legújabb cipőjét tesztelni, amit KS 500 névre "keresztelt" a márka. Akik figyelemmel kísérték eddigi írásaimat, vagy gyakran térnek be áruházainkba, azoknak bizonyára feltűnt, hogy az idei évtől két betű és egy szám jelöli a célokért futóknak azt, hogy mi a cipő felhasználási területe. Az "S" betű a stabilitást jelenti, ami nem egyenlő a túlzott pronálók védelmére gyártott cipőkkel. Ellenkezőleg! Az eddig alkalmazott K-only technológiát kihagyva, egy neutrális cipőt alkottak fejlesztőink. Az 500-as szám pedig, a tömegek kiszolgálását jelenti elsődlegesen. Hamarosan megismerkedhetünk a 800 - as sorozattal is, ahol a light, azaz a könnyű termékek sorakoznak fel. A legtöbb termékelőnnyel rendelkező modelleket a 900 - as szám jelzi a továbbiakban, ami egyben a prémium kategóriát takarja. A futózokni kiválasztásakor már találkozhattunk ezzel a számmal is, de cipőink csak az őszi kollekciónkban fognak megmutatkozni. A Kiprun KD 500 - as cipőnket már bemutattam néhány hónapja. Lássuk most a Kiprun KS 500 - t. 

A hajlítás könnyítő barázdáknak köszönhetően dinamikusabb az ellépés!

Elsősorban Km gyűjtésére alkalmas cipő

A 8 hónapon át tesztelt cipő nagyon sok örömöt fog okozni viselőjének. A szélesebb, könnyebb és kényelmesebb vezérelvek alapján megálmodott csuka megjelenésében is igen impozánsra sikeredett. A felhúzása a bevarrott nyelv ellenére is könnyűnek számít. Ezt a feladatot eddig a Kiprun Long majd a Long 2 cipőnk látta el. Az idén egy hűséges fegyverhordozó társat kapott a Kiprun KS 500 személyében, és 2022 -ig együtt hódíthatnak. Mint látható, a márka a biztonságot helyezte előtérbe azzal, hogy egy masszívabb de ugyanakkor az edzőcipő kategóriában, kifejezetten könnyű cipőt készített  (282 gramm a 42-es méret), aminek a súlya megegyezik az elmúlt években  használt félverseny cipőnk súlyával. 100 kg-ig ajánljuk egyelőre, de fejlesztőink őszre ígérik a még nehezebb futók számára viselhető modellt. A sarok megtámasztásnál elhagyták az eddig használt műanyagot a súlycsökkentés érdekében, de ettől függetlenül nagyon jól tartja a bokát. Köszönhető ez a Kiprun KD 500 - nál alkalmazott nyelv bevarrásának. A szélesebb lábfejkialakítás is sokak számára kedvező lehet, de a kimondottan széles lábfejűeknek még várniuk kell egy kicsit. Az új mesh anyag nagyon jól szellőzik.  A talpközépen elhelyezett ARKSTAB rendszer is új köntösbe bújt.  Még nagyobb védelmet nyújt viselőjének, mert csökkenti a boka és a boltozat szalagjainak feszességét. A jobb megtámasztásnak köszönhetően az ellépésnél segíti a gördítést. A tapadás érdekében is komoly erőfeszítéseket tettek. 

Technikai adatok ínyenceknek!


Személyes benyomásom


Az eddigi írásaimból kiderült már, hogy a Kiprun Long cipőnket favorizálom leginkább, azoknak, akiknek a jó közérzet megszerzése, vagy a mindennapos stresszmentesítés az elsődleges célja.  Fejlesztő csapatunk, a Kiprun Ks 500 személyében, méltó kihívóra talált. Ez a cipő meggyőzött arról, hogy egy hűséges társra leljek. Bárhol és bármilyen körülmények között futottam benne, nem csalódtam. Lehetett az könnyű terep, aszfalt, futópálya, eső vagy kánikula. A talpon kialakított hajlítást könnyítő barázdáknak köszönhetően, dinamikusabbnak éreztem a futásomat, amit már nagyon régen nem tapasztaltam. A 8 milliméteres drop is a természetesebb mozgást segíti, ugyanakkor időt kellett adni magamnak, hogy az eddig tízes vagy 12 mm-es után megszokjam. Szeretném  még felhívni a figyelmet egy számomra kedvező jelenségre, ami nem más, mint a megújult cipőfűző. Rugalmasabb anyagból készítették, így ha valakinek dagad a lába, akkor sincs dráma. A legfontosabb ütőkártyát pedig a végére hagytam, ami nem más mint az ára. 22 990 Ft. Ennyiért "utazhatunk" 1000 Km-t. Nagyobb áruházainkban két színből lehet választani, de plusz egy szín erejéig az internetes hozzáférést is tudjuk biztosítani vásárlóinknak. Számomra, óriási öröm ennek a cipőnek az érkezése, mert új impulzusokat kaptam tőle egy 500 nap múlva esedékes célom megvalósításához. Tiszta szívemből remélem, hogy sokak álma teljesül ebben a cipőben!


 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)