Magazin

Blog

Öltözködési tippek téli futáshoz

Nyakunkon a hideg. Itt az ajtó előtt a cudar, pár fokos időjárás. Nincs mese, fel kell készülni a ruhadarabokból és futni tovább, mert a szaladás nem állhat le. Igaz? A következő tippekkel nem kell lemondanod a tervekről, a hűvös, hidegben futásról!

Ha ilyentájt indulunk futni, számoljunk azzal, hogy hideg lesz. Vizes, szeles, csúszós utak fogadnak. Ahogy egy jó gyógyszer reklámban, itt is van megoldás! Ne fogjuk az időjárásra az otthon gubbasztást!

Technikai ruházat

Télen különösen ügyeljünk a technikai ruházatok megválasztására. Alulra kell egy aláöltözet, ami elvezeti az izzadságot. Erre pedig egy hőtartó réteg. Majd a már igazán cudar időkben egy szélkabát ajánlott ezek fölé. Lycra sapka, ami "cuppanós" és nem a klasszik kötött. Ez anyagát tekintve is olyan mint az ajánlott felsőruházat: szellőzik, mégis melegen tart. Kabátnak, téli meznek érdemes olyat választani, amelynek a leginkább izzadó részeinken (hónalj, hát) más (= még inkább légáteresztő, szellőző) az anyagkialakítása. Kesztyűből is a szélálló verziót érdemes felhúzni az extrém hideg napokon.

A fázós mértékünk jelentősen felboríthatja a történetet, de azt mindenki tudja magáról, hogy otthon éppen milyen hőmérsékletre állítja a kazánt, cirkót- így máris könnyebb megválaszolni a milyen vastag nadrág is kell nekem kérdést :)

A korai naplemente miatt érdemes figyelni a fényhatásokra. A fényvisszaverők jelentős megléte biztonsági okokból fontos - nehogy a végén egy autóval koccanjunk!

Kényelmetlen lehet, ha nagyon bebugyolálod magad. Viszont ha túl lazára hagyod, akkor a menetszél is elegendő lehet ahhoz, hogy fázz. Ügyelj az egyensúlyra!

A helyes öltözködéssel a futás télen sem lehet akadály!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)