Magazin

Blog

Összenyomható pohár futáshoz

Ha már voltál városi futóversenyen, gondolom egyszerű felidézned a frissítőpontok élményét: sörpadokra kihelyezett víz, izotóniás ital egyszer használatos műanyag pohárban. Átfurakodsz az asztalok előtt vergődő tömegen, felkapsz egy teli poharat, megiszod a felét, a többit magadra öntöd, majd egy elegáns mozdulattal jó esetben az út szélén található kukába dobod. A pohár nettó használati ideje kb. fél perc.

Rossz esetben a poharat sokan a földre dobják, így még egy jó darabig a műanyag poharakat kerülgeted, míg túljutsz végre a frissítésen. 

Ha téged is zavar a felesleges szemét használata a futóversenyeken, akkor van egy jó hírem: a Kalenjinél végre lehet kapni összehajtható, összenyomható poharat, melyet könnyedén magaddal tudsz vinni a versenyekre, megkímélve ezzel a környezetet és a többi futót is az egyszer használatos hulladéktól!

Praktikus használat: könnyű összenyomni, így könnyű tárolni is!

Bár nemrég tele volt a szociális média a legújabb, legtrendibb újdonsággal, a londoni versenyen használt, ehető csomagolásba zárt tasakos vízzel, nem tartom valószínűnek, hogy ez a találmány olyan hamar végigsöpörne Európán. Amíg ezek az innovatív megoldások nem lesznek mindenki számára elérhetőek, addig mi magunk is sokat tehetünk a környezetvédelem érdekében.

A terepfutó versenyek nagy része már egy ideje felhívja a futók figyelmét a saját pohár kötelező használatára, így a Kalenji által készített pohár is elsősorban a terepfutókat célozta be, de természetesen bármilyen típusú versenyen bevetheted a poharat.


Az összenyomható pohár előnyei:

  • egyszerűen szállítható, tárolható:  a poháron található kis huroknak köszönhetően hátizsákodra csatolhatod
  • űrtartalma 200 ml
  • könnyedén összenyomható: így akár zsebedben is elfér
  • többször felhasználható
  • könnyű, ezért nem jelent zavaró plusz súlyt (10 gramm)
  • jó ár-érték aránnyal rendelkezik


Futóként és magánemberként is igyekszem a lehető legfelelősebben és tudatosabban védeni a környezetemet, azokkal az eszközökkel, amelyek egyelőre a rendelkezésemre állnak. Mindig jó látni, ha egy-egy nagyvállalat felismeri a fogyasztói igényeket és olyan termékeket kínál, melyek valóban hasznosak. Bár itt "csak" praktikus kis pohárról beszélünk, mégis rengeteg mindent rejt magában!

Ne felejtsd, a pénzeddel voksolsz: egyszer használatos műanyagra költesz inkább vagy a fenntartható megoldásokra...?

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)