Magazin

Blog

Öt sport, ami fejleszti a koncentrációt

Tudtad, hogy a sportolás az egyik titkos fegyver ahhoz, hogy sikeresebb legyél a munkában, vagy az iskolában? Ennek pedig a fő oka nem más, mint az, hogy a sport fejleszti a koncentrációt. Bármilyen sporttevékenységet végzel, meglátod, hogy teljesen felfrissíti az agyat és oldja a feszültséget.

Ha biztosra akarsz menni, van egy jó hírünk! Összegyűjtöttünk 5 olyan sportot, melyek a többinél még hatékonyabban fejlesztik a koncentrációt. Ezeket fogjuk most bemutatni.

A jóga jótékony hatással van elmére

Jóga - a bombabiztos mozgásforma a koncentráció fejlesztéséért

Nem véletlen, hogy a jóga mindig elsőként ugrik be, mint koncentrációt fejlesztő tevékenység. Amellett, hogy a testnek is jót tesz, izmokat épít, lenyújt stb., a jóga az elmére is jótékony hatással van. Segít kiüríteni az agyat, fokozni a koncentrációt megszabadítva a felesleges gondolatoktól. Idővel és gyakorlással a jóga igencsak jótékony hatással lesz a mindennapi koncentrációra.

Tenisz

Ahogy azt a híres játékos Andre Agassi is mondta: a tenisz az egy igazi szellemi kihívás, és az egyik legmegerőltetőbb sport az agy számára. Amellett, hogy az ellenfél fejébe is bele kell látnod és meg kell akadályoznod a taktikai támadásait, kezelned kell a saját érzéseidet, gondolataidat, frusztrációidat. A tenisz egy remek módja annak, hogy próbára tedd a koncentrációs képességeidet.

"A tenisz az egy igazi szellemi kihívás, és az egyik legmegerőltetőbb sport az agy számára"

Golf

Amellett, hogy komoly fizikumot és izomzatot (főleg hátizmokat) igényel, a golfozás fejleszti az agyat. Sokan nem gondolnák, de komoly koncentrációt igényel a labda eljuttatása a lyukba.

Íjászat és darts

Ahogy egy labdát becélozni egy lyukba, úgy egy nyilat egyenesen kilőni egy minimum 18 méterre található céltáblára sem éppen könnyű - tehát az íjászat kiválóan fejleszti a koncentrációt. 

Különleges sport, de ha elsőre sok lenne egy íj és egy nyíl is a kezedbe, próbáld ki a dartsot - ugyanaz a hatása, csak marad egy szabad kezed.

A tánc a hajlékonyság és állóképesség fejlesztése mellett a koncentrációra is jó hatással van

Tánc

Kevés olyan sport van, ahol annyira ott kell lenni agyban, mint a tánc. Amellett, hogy izmot, hajlékonyságot és állóképességet fejleszt, maximálisan igényli a koncentrációt - legyen szó a koreográfia megtanulásáról, vagy annak a zenével való összehangolásáról.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)