Magazin

Blog

Parajkrémmel töltött palacsinta

Vegetáriánusként is számtalan módon lehet variálni az étrendünket. Ez a parajkrémmel töltött palacsinta feldobja az ebédet! Gergely Noémi dietetikus, receptje.

Hozzávalók (2 adag):

A krémhez:

  • 20 g margarin
  • 20 g liszt
  • 150 ml tej (1,5%)
  • 150 g fagyasztott spenót
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 50 g feta sajt
  • Bors

A tésztához:

  • 50 g liszt
  • 1 tojás
  • 100 ml tej (1,5%)
  • 35 ml szódavíz
  • Étolaj

A tésztát elkészítjük és vékony palacsintákat sütünk belőle. A töltelékhez a margarinon átfuttatjuk a kiolvasztott parajt, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 10-15 percig forraljuk, majd meghintjük liszttel és forró tejjel felöntve besűrítjük. Amikor a krém besűrűsödött apró kockákra vágott fetasajttal dúsítjuk. A palacsintákat megtöltjük a parajkrémmel, majd hengereket formálunk belőle és melegen tálaljuk.

A recept egy vegetáriánus mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban, keress fel elérhetőségeimen.

"Gergely Noémi  vagyok, dietetikus és pont olyan hétköznapi hősökkel foglalkozom mint te, aki ezt olvasod. Ügyfeleim olyan hobbi sportolók, fogyni vágyók, akik a munka, család mellett a sportban is a maximumra törekednek vagy csak egyszerűen jól akarják érezni magukat a bőrükben. Mindig meglepődve tapasztalják, hogy az életmódváltás sokkal könnyebb, mint gondolták. Mitől is? Kövesd bejegyzéseimet, hogy megtudd!"

Borítókép forrása: pixabay.com

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)