Magazin

Blog

Profi regeneráció nem csak élsportolóknak - A masszázspisztoly

Kötött izomzat, izomfájdalom, csomók. Sokunknak ismerős fogalmak akár az ülő/álló életmód kapcsán, akár a sporttal összefüggésben. Ma már egyre több eszköz lehet otthonunkban is segítségünkre, ha gyors enyhülésre van szükség. A legújabb őrület, a masszázspisztoly.

Tizenhárom éve napi szinten lovagolok, és a tartásommal mindig is voltak problémák, hiába jártam becsületesen gyógytornára és úszni. Emiatt gyakran visszatérő fájdalmaim vannak fiatal korom ellenére, amivel foglalkoznom kell napi szinten, ha nem szeretném, hogy állandósuljon. Ez sokszor macerás és időigényes, és sokáig keresgéltem hozzá segítségül a megfelelő eszközöket. 

Én ugyan nem egy üzletben, vagy a neten, hanem egy gerinckorrekciós szakember foglalkozásán találkoztam először a masszázspisztollyal, de ezt követően született meg bennem az igény, hogy otthonra is beszerezzek egyet. Csodák csodájára pedig még azon a héten bekerült a regenerációs termékek győri választékába, így már fizikailag is elérhető áruházunkban, valamint természetesen online az ország bármely pontjáról. 

Miért ilyen népszerű?

Annak, akinek komolyabb izommerevséggel, fájdalommal, csomókkal kell időnként számolnia, igazi kihívást jelent megtalálni azokat a gyakorlatokat, eszközöket, vagy szakembereket, akik ezeken az állapotokon tartósan tudnak javítani. Ebből adódóan én is próbáltam már sok mindent, így van összehasonlítási alapom. A masszázspisztoly egyik nagy előnye, hogy akár nagyon erős is tud lenni, így ott is segíthet, ahol a manuális eszközök, vagy esetleg egy-egy masszőr már kevésnek bizonyul. Vibrációs technológiája nagyon rövid idő alatt egészen mély izomlazítást tesz lehetővé, fokozatonként állítható az erőssége, és négy különböző cserélhető fejjel kerül forgalomba, hogy szinte minden területen alkalmazni lehessen. Ennek köszönhetően a kellemes lazítástól a fogcsikorgatós mélymasszázsig sokoldalúan használható.

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a nyújtás minden sporttevékenység után, és ezt egészen addig hajlamosak vagyunk megspórolni, amíg nem kezd el fájni valahol. Ezzel az eszközzel kiválóan lehet kezelni a mélyebben lévő izomcsomókat is, illetve edzés után az egész testen alkalmazható, valamint bemelegítésre is alkalmas. Természetesen önmagában ez sem fog csodát tenni senkivel, a mai rohanó világunkban bizony időt és energiát kell fektetnünk az izomzatunk egészségére, rendszeres tornával, jógával/pilatessel, és nyújtással lehet csak elkerülni, hogy a fájdalom időnként visszatérjen, netán állandósuljon. Azonban jó tudni, hogy ha ez mégis megtörténne, van egy eszköz a kezünkben, amivel otthon, önállóan, gyorsan segíthetünk a problémán.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)