Magazin

Blog

PUSH UP WHEEL teszt - Funkcionális fekvőtámaszkeret 3.rész

2018. május 15.

Az alábbiakban bemutatom a funkcionális fekvőtámaszkeret három elemét külön-külön, valamint az ezek felhasználásával végezhető gyakorlatokat is. Leírom a végrehajtás során észlelt tapasztalataimat a termékkel és a végzett gyakorlatok hatékonyságával kapcsolatban.

Az első és második részt követően ebben a cikkben a funkcionális fekvőtámaszkeret további funkcióit szeretném bemutatni. 


Push Up Wheel (mindhárom elem felhasználásával)


A gyakorlatok előnyei:

 

 • a kényelmes, stabil fogás és a gurulóhatás párosításával további gyakorlatok tárháza nyílik meg előttünk
 • alsótestre és felsőtestre ható ízületkímélő gyakorlatok
 • izomerősítő és alakformáló gyakorlatok.
Push up wheel - funkcionális fekvőtámaszkeret.

Gyakorlattípusok:
 

 • fekvőtámasz görgőkkel: váltott kézzel történő előre és oldalirányú mozdulat, a kar és vállizmok kapnak nagyobb terhelést
 • fekvőtámaszban tárogató mozdulat: az egész felsőtestet intenzíven igénybe veszi a mellizmokra összpontosítva, jó fizikai alappal rendelkező sportolóknak ajánlom
 • haskerék: az eszköz haskerékként is könnyedén használható, amellyel az egyik leghatékonyabb hasizom-erősítő gyakorlatot tudjuk elvégezni
 • hegymászó gyakorlat instabil fekvőtámaszkerettel: a gyakorlat nehezített, intenzívebb verziója.


A termék előnyei:
 

 • stabil, kényelmes fogás
 • a három elem biztonságosan és masszívan összepattinható
 • esztétikus dizájn.


Észrevételek:


A három elem összepattintása után további gyakorlatokat tudtam végezni. Ezeknél a gyakorlatoknál újabb fejlesztendő pontokat nem tapasztaltam. Különösen pozitívnak éreztem, hogy haskerékként is tudom használni az eszközt. 


Összegzett értékelés:


A termék felhasználása során az alábbi jelzők fogalmazódtak meg bennem: 
 

 • sokoldalú: 3 szétszedhető elemével számos gyakorlat végezhető
 • strapabíró: tartós használat
 • biztonságos: teherbírás 130 kg, csúszásgátló fogás és tapadás
 • 3 eszköz 1 termékben: 1 termék, számtalan gyakorlat
Funkcionális fekvőtámaszkeret - Push up wheel

Az eszközt mindenkinek bátran tudom ajánlani, akár kezdő, akár rutinos sportoló. Mindenki megtalálja, kitapasztalja a számára optimális gyakorlatokat. Véleményem szerint az edzésmúlttal rendelkezők jobban ki tudják használni az eszköz sokoldalúságát. Az egy hónapos Push up Wheel edzés után nem éreztem azt, hogy ráuntam volna az eszközre, illetve határozott fejlődést tapasztaltam magamon. Így továbbra is használom! 

Kiváló eszköz a konditermet nem kedvelők számára, vagy azoknak, akiknek nincs sok idejük a sportolásra a sűrű hétköznapok miatt. Nagyszerűen lehet vele készülni a nyári formára vagy izommunkát igénylő versenyekre is. 


Kiegészítő információk:


Méret: 


Termék (egy fogantyú): hosszúság: 19 cm, szélesség: 15,5 cm, magasság: 10,5 cm. Doboz (két fogantyú, a termék párban kapható): hosszúság: 26 cm, szélesség: 11 cm, magasság: 22 cm. 


Súly: 

Termék: 1 kg. Doboz: 1,2 kg. 


Néhány vásárlói vélemény: 


„Egy ilyen termékkel csuklókímélő módon lehet fekvőtámaszt végezni. A gurulós tagnak köszönhetően tárogató verziót is gyakorolhatunk. Csak a fantázia szab határt. A gurulós tag segítségével többféle haserősítő gyakorlat is végezhető. A tartósságáról még nem tudok írni, de masszívnak tűnik. Eddig nincs rá panaszom.” 

„Nagyon szeretem, rendesen átmozgat!” 

„Abszolút jó minőség, 90 kilómat elbírja. Van görgős része különböző gyakorlatokhoz, van tapadós fix aljú, meg félgömb instabil fekvenyomáshoz.” 

Az eszközzel végzett edzéstervet megosztom az érdeklődőkkel. (peter.minya@decathlon.com

Minya Péter, fitnesz, cross training sporttanácsadó

Sporttanácsadó munkatársaink

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)