Magazin

Blog

Rockrider XC 100 hegyikerékpár valódi terepre

A Rockrider XC 100-as egy verseny belépő szintű cross country kerékpár, ami a hobbi mellett intenzívebb felhasználásra is alkalmas és amatőr versenyeken is megállja a helyét.

A hegyikerékpározás az egyik legnépszerűbb sportág és azon belül is a cross country (XC, CC), ami kiemelkedik a mezőnyből. A kerékpársport mountain bike szakágából a cross country az egyetlen, amely 1996-óta szerepel a nyári olimpiai játékokon, mint versenyszám. 

A Rockrider XC 100-at azoknak ajánlom, akik amatőr versenyeken is indulnának, vagy rendszeresen, mégjobb kerékpáros élménnyel gazdagodva tekernének a rázós és izgalmas terepeken. Ár/érték arányban remek választás lehet a festői környezetbe vágyó hegyikerékpárosoknak és mindent tud, amit egy hardtail (merev farú) 29"-es XC montinak tudnia kell.

Úttalan utakra tervezve

A Rockrider XC 100 integrált hajtással rendelkezik, a külső, nagyobb csapágygolyók nagyban megkönnyítik a pedálozást. A Manitou Markhor BOOST villa 100 mm-es rugóúttal gondoskodik az ütéscsillapításról. A rugózás kormányról lockolható, vagyis egy tekerő szerkezettel ki tudjuk kapcsolni a villa rugózását, amivel sík terepen vagy fölfelé haladva nem fogunk lendületet veszíteni. A hajtásrendszere a Shimano Deore M5100 11 sebességes váltóval van kialakítva. Elől egy 32 fogas Prowheel Charm lánctányér, hátul pedig Shimano Deore 11-51 vagy Microshift 11-46 fogaskoszorúval (a gyártó általi elérhetőségtől függően) van szerelve. 

A fékhatásról a Tektro M276 hidraulikus tárcsafék gondoskodik, elöl 180 mm-es, hátul 160 mm-es féktárcsákkal. A Rockrider BOOST 29" aszimmetrikus kerék, vízhatlan ipari csapágyakkal nagyobb stabilitást biztosít és jobban bírja a terhelést, mint a normál kerekek. Tubeless ready alumínium felni és tubeless ready Hutchinson Kraken 2.3" külsővel van szerelve. A váz különböző vastagságú 6061 és 6013 alumíniumból készült és XC geometriája révén a Rockrider XC 100 MTB ideális az amatőr versenyzők számára is.

A Rockrider XC 100 könnyedén átgördül a nagyobb akadályokon is

Hosszabb utaknál, nagyobb intenzitásnál és a versenyeknél a megbízhatoság hatványozottan fontos, ezért, ha a hobbi felhasználásnál többre vágysz, de vagyonokat azért nem költenél, akkor a Rockrider XC 100 az egyik legjobb ár/érték arányú hegyikerékpár, amit magadénak tudhatsz. A súlya tubeless ready változatban pedálok és kiegészítők nélkül vázmérettől függően 12,1-12,7 kg között mozog. Érdemes fém taposó pedállal vagy automata pedállal és a hozzá való kerékpáros cipővel használni a hatékonyabb pedálozás érdekében.

Rockrider Explore hegyikerékpárok

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)