Magazin

Blog

Sárkányeregetés: izgalmas időtöltés a szabadban kicsiknek és nagyoknak

Amikor a sárkányeregetésre gondolok, visszaköszönnek a gyerekkori emlékeim: zsírpapír, színes ceruza és persze a technokol ragasztó szaga. Az izgalom, hogy fog-e a sárkány repülni, és a töprengés, hogy milyen színekből rakjam össze a farkát. Manapság már rengetek szín és forma közül lehet választani: a sárkányeregetés nem csupán a gyerekek sportja lett, hiszen a komolyabb modellekkel menő trükköket lehet bemutatni a szél erejét felhasználva. Nézzük, kinek milyen modellel érdemes próbálkoznia!

A sárkányeregetés elsajátítása

Az egyszerű, egyzsinóros modellekkel már 3 éves kortól el lehet kezdeni ismerkedni. A cuki, színes, állatos, polipos, és pillangós modellek hamar rabul ejtik a gyerekek szívét, segítségükkel játék lesz a sportolás! Ezek a sárkány könnyen röptethetőek és egyszerűen használhatóak. Segítik a gyerekek térbeli tájékozódásának, mozgáskoordinációjának fejlődését.

Az egyzsinóros sárkányok már 3 éves kortól ajánlottak!

Kettő az egyben: átalakítható sárkányok

Az alapok elsajátítása után, akár már 7 éves kortól érdemes kétfunkciós modellt választani. Ezek a sárkányok könnyedén átalakíthatóak egyzsinórosból kétzsinórossá az ügyesség fejlődésének függvényében. Ezek az absztrakt és robot mintás termékek maximum 40 km/h órás szélerősségig ajánlottak. Könnyen röptethetőek, és landoltatásuk is egyszerű!

Kettős funkció: átalakítható sárkányok!

Középhaladóknak: kétzsinóros modellek

Ez a kategória igen széles skálán mozog, a belépő szintű termékektől a prémium modellekig (hogy a négyzsinóros sárkányról már ne is beszéljünk). A kétzsinóros sárkányokkal már elsajátíthatóak és gyakorolhatóak a különböző trükkök. A belépő modellek extra megerősítéssel rendelkeznek, így jobban tolerálják a „bakikat”. :) A prémium modell váza szénszálas felépítésű: ezzel a sárkánnyal minden precíziós versenyfigura végrehajtható.

Kétzsinóros sárkányok a középhaladó és haladó sportolóknak!

Belépés az extrém sportok világába

A sárkányeregetés gyakorlásával megtanulható a szél erejének kiaknázása. Ennek elsajátítása belépőt jelenthet a land kite és a kiteszörf világába. Utóbbi remek és izzasztó szórakozás a vízi sportok szerelmeseinek, míg a land kite azoknak kedvez, akik a szárazföldön szeretnék átélni a szél segítségével történő száguldás élményét.

Kiteszörf: egy sport a víz és a szél szerelmeseinek!

Hajrá mindenkinek, jó gyakorlást!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)