Magazin

Blog

Sátorszemle kutyás szemmel

Kutyás kollegáknak nem kell mondani: minden rendezvényen ott zöldellnek a Quechua sátrak, és bizony komoly érvágás a kutyakiállító társadalomnak, hogy a Base Seconds gyártása megszűnt... No de van helyette még szebb, még jobb! Mutatom.

A mindenki által ismert és kedvelt, zöld színű másodperces (köznyelven: "kidobós") sátrunkat a tavalyi évvel bezárta a Quechua. Jelenleg is érkeznek még a megkeresések, hogy lesz-e ismét. A használtcikk piacon pedig lassan felfelé kúszik az eladásra kínált sátrak ára, mert bizony nagy kedvenc lett az évek során. 

A leköszönő Quechua Base Seconds

 

Nem csoda, hogy ilyen népszerű volt, hisz könnyen felállítható és -összecsukható, praktikus, kis sátor. A pécsi áruház belső felhasználású Base Seconds sátra megjárt velem nem egy rendezvényt. Óvott engem és a szörnyeimet a naptól, vagy az esőtől, a tél folyamán pedig olyan is megesett, hogy a havaseső alatt ennek rejtekében vártunk a sorunkra terelő tréningeken. 

 A lányok is az árnyékot választották

 

A Quechua Base M - az új kedvenc!

Ahogy a tavalyi évben először felállítottuk az áruház bemutató példányát, én szerelembe estem... Nem sokkal később már meg is vettem, és azt kell mondjam, nem bántam meg! A márka arra törekszik, hogy a sportirányú felhasználást helyezze előtérbe. Ám ez nem jelenti azt, hogy a kutyások ne tudnák kihasználni az ezzel járó előnyöket. A Base M alapterületre nagyjából azonos a másodperces verzióéval, ám a férőhelye, belső tere jóval nagyobb, hisz nem piramis formájú, hanem inkább egy helyes kis kockára hasonlít. 

A szellőt beengedi, a rovarokat nem

 

Mivel három oldalán is nyitható, príma kereszthuzatot tudunk generálni. Minden oldala levédhető ponyvával is, így ha igazodunk a nap járásához, folyamatosan lehet árnyékunk és mozgathatjuk a levegőt. Emellett pedig teljesen zárt, még a legapróbb lepkeszúnyogok sem hatoltak be, pedig előfordult már, hogy az enyém komoly támadásoknak volt kitéve.  Plusz még egy szuper tulajdonság: a Base M legnagyobb ajtaja plusz két rúd vásárlásával kifeszíthető elősátorként is, így adva plusz árnyékot a bejáratnak - vagy éppen összeköthetjük a lakósátrunkkal. 

 Base M - ahogy mi használjuk

 

Pavilonsátor, ahogy kutyásék használják

Tudom, hogy a Quechua tervezői nem így álmodták meg, de attól még a sportcél megmaradt. :) Ottalvós kutyás versenyeken szoktuk feldobni a Base M-et, akár egyedül is fel tudom állítani 10 percen belül, de ha segítségem van, akkor ennél gyorsabban is megvagyunk. Arra használom, hogy az autóból áttelepítsem ide az állataimat, majd ha hűvös az idő, az autóban töltöm az estét, ha pedig már meleg nyár van, akkor én is a kutyák mellett alszom. Az igazi forró melegekben a lecsapódó pára már nem okoz vizesedést a sátorban. Így nem kell attól félnem, hogy vízben ébredek reggel, viszont garantáltan nem csípnek össze a szúnyogok és jó hűvös is lesz a huzatnak hála. A hely pedig elég tágas ahhoz, hogy a ketrecek mellett akár ketten is elaludjunk. Reggel pedig kényelmesen fel tudok benne öltözni, majd az árnyékolásnak és szellőzésnek hála egész nap biztonságban, nyugalomban tudom a ketrecben a kutyáimat. 

 Base L Fresh

 

És már itt is van a nagy testvér: Quechua Base L Fresh

Persze mindig van újabb, és jobb... Nem sokkal a Base M után a Quechua nyomott még egy kis tejszínhabot a tortára. Így lett a Base L Fresh. Nagyobb alapterület plusz a saját innovációnk, a "Fresh" bevonat, azaz titánium-dioxidos és aluminizált fólia, ami visszaveri a hőt. Szóval most már azon kívül, hogy szúnyogmentes és jól szellőző a sátor, még nagyobb és kifejezetten hűvös is. Persze az ára is magasabb lett, valamivel, de a kiállítási adok-veszek csoportban olvasottak alapján tud annyival többet, hogy felvegye a versenyt az alapmodellel.

És ha csak egy pici árnyékolót szeretnénk?

Az Arpenaz XL Fresh egy idei újítás a napsátrak között, kis csomagméret, a már említett Fresh bevonat jellemzi és egy nagyon kedvező ár. Elég nagy a belső tere ahhoz, hogy akár egy nagyobbacska ketrecet is beleállítsunk, de adott esetben a forró napon a ring mellett várakozva becsüccsenhetünk a Fifivel az árnyékba mi is kényelmesen. Ha bezárjuk az ajtaját, akkor nem lesznek szem előtt az ingóságaink, és alkalomadtán a strandon is hasznát vehetjük. 

Nem kell hát nagyon siratni a másodperces pavilont, vannak még szuper lehetőségeink, csak körül kell nézni a webáruházban, vagy a legközelebbi üzletben.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)