Magazin

Blog

Sport a munkahelyeken is, avagy a "Túrázz A Munkából" mozgalom

A TAM mozgalom 4 évig futott, 2012 és 2015 között, mely során közel 6.000 km-ert túráztak a különböző csapatok hazai és külhoni hegyeken, erdőkben. A túrák során 300-nál több munkatársat sikerült megmozgatni a 4 év alatt. Példák akadtak áruházi csapatépítő túrákra, ahol TAM túra keretén belül mentek el például a győri vagy a dunakeszis brigád. De minden évben szerveztem országos TAM túrát, ahol a nyugati megismerhette a keletit, az északi pedig a délit. TAM - Túrázz a Munkából. Miért ne lehetne bármely cégnél, munkahelyen, bármilyen sportban hasonlót indítani? Én nem látom akadályát!

Tapasztalt túrázóként, 2012 nyarán megálmodTAM egy túramozgalmat a munkahelyen belül. Az akkori vezetőm támogatott is ebben és a mozgalom a TAM nevet kapta, vagyis Túrázz A Munkából. Országos szintű, de csak cégen belüli túraversenynek indult, melynek első időszaka a 2012 őszi trimeszter volt.

A kezdeményezés véleményem szerint kiváló, egész testet átmozgató, mellette pedig órási csapatépítő hatású  projekt. Az ötlet természetesen onnan eredt, hogy a természetjárás életem zöldebbik oldala, ahol az anyagi világból való kiszakadásomat élem meg,  visszajutva egy sokkal szebb és naturálisabb közegbe. Nekem ez a béke és a harmónia szigete.

A kéktúra elkezdésével egy olyan világba is belekóstolhattam, ahol ezernyi élménnyel gazdagodtam és az ismerős idegenektől kapott sok szeretet, a megannyi mosoly, a természet gyönyöre és a kilométerek során átélt eufória, mind fejlesztette a személyiségemet. Nem tarthattam meg mindezt csak magamnak, önzőség lett volna.

A célom tehát az volt, hogy minél több munkatársnak kedvet teremtsek ezen másik világ megismeréséhez, továbbá folyamatos sporttevékenységre motiváljam a csapatokba verődött áruházi dolgozókat. Persze nem szabad elfelejteni az áruházak közötti természetes versenyszellemet sem, melynek komoly teljesítménynövelő hatásai vannak. Nem utolsó sorban pedig szerettem volna emléket állítani az akkor 60 éves Országos Kéktúra mozgalomnak is, tisztelegve Rockenbauer Pál előtt, aki 2013-ban lett volna 80 esztendős.

Az ötlet megfogalmazása tőlem eredt, de a gyakorlati kivitelezésben el kellett nyernem vezetőim bizalmát és támogatását, mely szerencsére nem volt nehéz. A munka kezdeti fázisában, mely több hónapot jelentett, sok kitartás és türelem kellett, de végül elértem, hogy majdnem minden áruház elinduljon a TAM-on. A csapatkapitányok kiválasztása során igyekeztem olyan embereket találni minden áruházban, akik már benne voltak a túrázás világában és örömmel vinnék ezt a zászlót. Emellett pedig motiválni tudnak embereket, hogy kimenjenek velük a természetbe.

A TAM mozgalom 4 évig futott, 2012 és 2015 között, mely során  közel 6.000 km-t túráztak a különböző áruházi csapatok hazai és külhoni hegyeken, erdőkben. A túrák során 300-nál is több munkatársat sikerült megmozgatni a 4 év alatt. Példák akadtak áruházi szintű csapatépítő túrákra is, melyekre TAM keretén belül mentek el egyszerre akár ötvenen is.

De minden évben szerveztem országos TAM túrát is, ahol a nyugati megismerhette a keletit, az északi pedig a délit.

TAM - Túrázz A Munkából. Miért ne lehetne bármely cégnél, munkahelyen, bármilyen sportban hasonlót indítani? Én nem látom akadályát!

Munkahelyek! SPORTRA FEL! :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)