Magazin

Blog

Sportolj az egészségedért - motiváció minden napra

A testünk vágyik a mozgásra, ez biztos. A mozgáshiány betegségek kialakulásában játszhat szerepet. Mondhatnánk, hogy a sport mindenre gyógyír. A mindennapi stressz mellett nehéz megszerezni ehhez a kellő motivációt. Ez a rövid kis írás összegyűjti nektek, miért is érdemes hetente minimum 2-3 órát sporttal tölteni.

Köztudott, hogy a sport testünk minden szegletére jó hatással van. Segít az immunrendszernek, erősíti az izmokat, jótékony hatással van a hormonháztartásra. Egy szó mint száz, egészséges tevékenység. Sok esetben viszont a motiváció kicsit hiányzik, Magyarországon az emberek csupán 47 %-a sportol. Pedig sok gondra megoldást jelenthetne a mozgás. Szeretnélek ezzel a kis cikkel buzdítani, hogy hetente minimum 2-3 alkalommal 1-1 órát iktass be és mozogj! 

Sport és egészség
Hetente 2-3 óra mozgás csodákra képes!

Sportolj a szívedért

A sport segít a megfelelő vércukorszint beállításában, a vérben lévő felesleges cukrot segíti a sejtekbe juttatni és energiává alakítani. Elkerülve ezzel a hízást, az inzulinrezisztenciát vagy segítve a kettes típusú cukorbetegség kordában tartását. A magas vércukorszint rugalmatlanná teszi az ereket és gátolja a sebgyógyulást is. A hízás és a túlsúly elkerülésével csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata. A sport hatására a vér oxigénszintje javul. A sejtek közti anyagcserejavulás hatására a fáradtság-érzetünk csökken, energiaszintünk nő. A sport segítségével növelhetjük a tüdőkapacitásunkat, ez segíthet az agyunk helyes oxigénellátásában. 

Sport és egészség
 A sport hatására csökken a fáradtság érzetünk és nő az energiaszintünk

Légy aktív a testedért

Nem leszek álszent, nem csak az egészségünkért érdemes sportolnunk, sőt sokan leginkább a külsejük miatt kezdik el. Hisz férfiak esetében előtérbe kerülhetnek a másodlagos nemi jellegek, a szélesebb váll és keskenyebb csípő, erős hátizom és kar. Nőknél pedig a  kerek fenék, szépen ívelt vállak, keskeny derék. A testünk azon felül, hogy alakul, meghálálja a sportot. Hamar feltűnik az, hogy jobban alszunk sport hatására, reggel kevésbé vagyunk fáradtak, a hormonháztartásunk kiegyensúlyozottabbá válik, ezzel egyidejűleg az ingerlékenység is csökken napi életünkben. A napi közérzetünk javul. Nem csak testileg, de lelkileg is jótékony hatást fedezhetünk fel. Ezeket a pozitív változásokat tapasztalatból írom.

Mozogj másokért

Mozogj magadért, mozogj a szívedért, a testedért, sportolj az egészségedért! Ha úgy érzed, ez nem elég, mozogj másokért is! Ha szeretnél tenni a közösségért sporttal, akár részt vehetsz a Decathlon Magyarország által szervezett láthatatlan fitnesz órákon is! A fitnesz órákat látássérült sportkedvelők igényeikre szabva alkottuk meg. Érdeklődj az óráról a Decathlon Magyarország Facebook oldalán! Minden szerdán Láthatatlan fitnesz

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)