Magazin

Blog

STILUS, az új stílus? - Elektromos mountain bike teszt

Manapság az elektromos bringák egyre jobban hódítanak, ez vitathatatlan tény! Használjuk őket városban, országúton és terepen is. Nincs sportértéke? Ezt mindenki döntse el maga.. Egy dolog viszont biztos, olyan élményt ad, amit eddig semmi!

Az egri Dobó téren a teszt előtt

Pár héttel ezelőtt volt szerencsém kipróbálni a Decathlon kínálatában szereplő Stilus elektromos össztelós montit. Nagyon vártam már ezt a találkozást élőben, sok képet láttam már róla, amin egyértelműen látszott, hogy ez a bringa már nem a kezdő kategória. Jól válogatott alkatrészek, az egyik legjobb elektromos motor a piacon, modern geometria, szép vázforma, szépen elrejtett akksi és még sorolhatnám... Árát tekintve jelenleg 1.2 millió Forint, ami első hallásra elég vad lehet, de ha valaki ismeri ezt a kategóriát, akkor pont az ellenkezőjét gondolja, miért csak ennyibe kerül a konkurenciához képest? A válasz egyszerű, nem kell megfizetni valamelyik ismert brand nevét! Az alkatrészek, amiket kapunk a bringán pedig bőven megérik ezt az árat!

Bosch motor, sram és rockshox alkatrészek

 

Nem megyek bele részletes listába, ezt mindenki megteheti a Decathlon weboldalán! Itt már fölösleges arról beszélni, hogy igen a váltó pontos, a fék jó, a motor bomba, a rockshox pedig teszi a dolgát elöl és hátul…

Sokkal fontosabb dolgokat tapasztaltam a használat során. 

A jól beállított fotókon is látszott, hogy geo nagyon szuper lesz és ez élőben is kijött! Nagyon fordulékony a gép, nem horror a súlya és ami a legjobb, hogy ezt menet közben abszolút nem is lehet érezni. Az, hogy felmászik a falon is, nem meglepetés. Az már sokkal inkább, hogy ugratókon milyen jól viselkedik. Kezes és könnyed, mint egy jó enduró bringa. 

Ez az új stílus? 

Szerintem abszolút az annak, aki megteheti. Könnyen juthatunk fel vele olyan csúcsokra, ami eddig több órás mászás volt. Több energia marad jobban kiélvezni a lefeléket, ezáltal egészen más élményt ad majd minden ösvény! Downhill versenyzők is használják az ilyen jellegű e-montikat edzésre pont az előbb említett előnye miatt

Összefoglalva egy nagyon várt és élménydús teszt volt, csupa pozitív tapasztalattal! A végén, ha feltesszük a kérdést, hogy vennék-e Stilust, a válaszom egyértelműen igen lenne! Eger környékén már 2 ilyen remek kerékpár is járja az erdőket, év végén megnézzük egy cikkben, hogyan teljesítették a szezont és mik a mélyebb tapasztalatok!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)