Magazin

Blog

SUP - mennyiből lehet kihozni kezdőként?

A SUP (állva evezés) egy csodálatos új sportág, melynek elkezdése igazán nem igényel hatalmas erőforrásokat. Mindemellett technikai sport, ahol kiemelt szerepe van a felszerelések minőségének.

A kezdők felszerelésének kiválasztását az Itiwit azzal segíti, hogy a szükséges felszerelések egyben olcsóbban vásárolhatók meg, azaz a felfújható SUP deszkán kívül az evező, biztosítókötél és a pumpa egyidejű vásárlása esetén jelentős kedvezményre számíthatsz. Nem kell azzal foglalkoznod, hogy milyen evezőt válassz, hiszen a termékpaletta egyébként óriási, de a kezdéshez bőven megfelel az alumínium, nem kell a hordozózsák méretén gondolkoznod, hiszen amiben megvásárolod, az pont hozzá való. Az ilyen szettek ára 100-200 000 Ft között mozog, természetesen léteznek komolyabb, túrázáshoz fejlesztett, hosszabb, merevebb SUP-ok is, akár kétszer ennyiért is, és ezeknél már a vásárlóra bízzák, hogy a hozzá való drágább karbon evezők közül melyiket választják. A komplett felfújható felszerelések ára még ebben az esetben sem szokta meghaladni a 300.000Ft-ot. Kicsit más árkategóriában mozognak a merev, epoxy SUP deszkák, de még itt sem milliós tételekről beszélünk.

A komfortos evezéshez megfelelő ruházat és UV védelem szükséges. Még nyárra is érdemes egy vékonyabb neoprene öltözetet és UV védelemmel bíró lycra felsőt, sapkát és napszemüveget beszerezni.

Röviden összefoglalva a SUP egy kis költségvetésből elkezdhető szabadidős tevékenység, még akkor is, ha a felszerelés árához legtöbben még az utazások költségét is hozzászámolják, hiszen keveseknek adatik meg, hogy a házuk előtt azonnal vízre szállhassanak. Maga a sport szerencsére már nem igényel anyagi erőforrásokat, szinte minden folyó, tó és tenger belépődíj nélkül használható. Balatoni strandokon már gyakori, hogy fizetni kell, de még ezeken a településeken is van olyan titkos kis utcavég, kis forgalmú csónakkikötő, ahol szabadon vízreszállhatunk.

A SUP-ot mindenképpen érdemes kipróbálni.

"Hollósi Péter vagyok fanatikus windszörfös. Több mint 35 éve, szinte minden szabadidőm, nyaram és utazásom erről a sportról szól. Végigkísértem a felszerelések fejlődését, a SUP-ok kialakulását, a wing és a hydrofoil megjelenését és térhódítását. 2005 óta a saját szörfboltomat vezetem Érden, amit pár éve snowboardok kereskedelmével egészítettem ki. Szívesen segítek a témakörben, legyen szó felszerelésről, tanulásról, utazásról."

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)