Magazin

Blog

Tanácsok kezdő úszóknak

Miután mindenki kipihente magát az ünnepek alatt, ideje visszatérni a sporthoz, hogy most már az egészségünkre is koncentráljunk, ne csak az egészségtelen ételekre. Biztos vagyok benne, hogy az újévi fogadalmak között a legtöbb embernél szerepel valamilyen formában a sport. Ha még nem próbáltad, akkor ebben az évben válaszd az úszást!

Az év elején mindenki lelkesen vág bele valamilyen sportba és választ magának új hobbit. Akármilyen sportot is válassz, fontos, hogy tudd, a testtömeged, korod, és nemed is számít, meg persze nem mindegy, hogy hogyan kezdesz neki. Egy szakember segítsége jól jöhet, aki felméri a fizikai állapotodat és tanácsokkal lát el az elinduláshoz. 

 Az úszás nem utolsó sorban közösségi program is lehet

Fontos a felszerelés

A felszerelés elengedhetetlen minden sportnál. Fontos, hogy időt és pénzt áldozzunk a megfelelő felszerelésekre, mivel ha jól megválasztjuk őket, akkor hosszú időn át kitartanak majd. Az úszáshoz alapvetően egy dresszre, úszósapkára és egy úszószemüvegre van szükségünk. Ha nem vagy biztos benne, milyen felszerelés való neked, akkor olvasd el a Milyen úszódressz való neked? vagy az Úszószemüveg választó című cikkeinket, amelyek sokat segíthetnek a választásban.

Legyen célod, amit el szeretnél érni

Azt már szinte mindenki tudja, hogy az úszás mennyire egészséges és hasznos. Az egyik legjobb választás lehet, hiszen kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül bárki számára elérhető. Ha kellőképpen elszántad magadat, hogy elmenj az uszodába, nagyon fontos, hogy célokat tűzz ki, hova szeretnél eljutni. Ha csak az a cél, hogy megtanulj helyes technikával úszni, akkor mindenek előtt rengeteg türelem kell majd, hogy szépen elsajátítsd az alapokat. De a célod lehet az is, hogy minden héten lemész az uszodába és úszol egy órát. Ha rendszeresen jársz uszodába, és már jobban mennek az edzések, akkor ki kell tűzni azt hogy milyen távot mennyi idő alatt akarsz leúszni, így ösztönzöd majd magad arra, hogy minél gyorsabban ússzál.

Kérd ki egy edző segítségét!

Ha komoly célod van az úszással, akkor egy jó edző is szükséges a felkészülés során. Segíthet Neked, hogy hogyan javíthatsz a kondidon, hogyan tökéletesítheted a technikádat gyorsan illetve, hogy mikre érdemes odafigyelni az edzések alatt. Ő segíthet Neked abban is, hogy mindig motiváljon, hogy jöhet hullámvölgy, sose add fel. Hiszen ha áll valaki melletted, aki biztat, akkor sokkal kevesebb az esélye, hogy egy idő után abbahagyod. 

Hajrá! Válaszd az úszást!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)