Magazin

Blog

Tanul a horgász - Horgász rendezvények, események

Kiállítások, rendezvények? Előszezon, utószezon a horgászatban. Mindig van mit tanulni. Sokszor merül fel a kérdés, érdemes-e kilátogatni a különböző rendezvényekre, amik a horgászattal kapcsolatosak. Személy szerint több szempontból is javaslom, hisz magam is járok ezekre az eseményekre.

Sokat lehet tanulni, és ilyenkor a tapasztalt horgászok is találkoznak újdonságokkal, hisz a horgászat is folyamatosan fejlődik. A kiállítások, és vásárok nem csak azért jók, mert a horgászfelszereléseinket beszerezhetjük, hanem mert közben tanulhatunk is. Mindig jelen vannak a hazai, és időnként a külföldi versenyhorgászok is, akik rengeteg praktikát, és újítást is szívesen megosztanak az érdeklődőkkel, csupán figyelni kell. Azért is jó, - a saját példámból kiindulva -, mert ha új módszert akarok tesztelni, kipróbálni, egy rajz alapján nem mindig sikerül a tökéletes felszerelést összehoznom. Viszont ha személyesen mutatja meg azt akár a módszer kitalálója, az teljesen más, és sokkal érthetőbb.

Kérdezz, tesztelj élőben!

Ebből következik, hogy egy tv műsornak, vagy épp egy cikknek nem tudsz feltenni kérdést a témával kapcsolatban rögtön. Viszont egy ilyen helyen erre is van lehetőség, és tanácsokat is lehet kérni a tapasztalt horgászoktól. Persze azért türelmesen ki kell várni a sorát az embernek. Sok a látogató, és van, hogy nem is tudják, melyik kérdésre válaszoljanak először. De a horgász egyik erénye a türelem. Nem csak a módszerek miatt jó meglátogatni egy ilyen rendezvényt, hanem a felszerelések, csalik, kiegészítők miatt is. Sokkal nagyobb a választék, mint egy kis horgászboltban, hisz itt a gyártók nagy része képviselteti magát. Amiket pedig az esetek többségében csak katalógusban, vagy épp webáruházban láthatunk, azt itt élőben is meg lehet nézni. Ez természetesen egyénfüggő, de én szeretem látni is azt, amit meg szeretnék venni. 

 A jó horgász folyamatosan tanul, és fejleszti magát

Például a csalikat különböző teszteken megmutatják, milyen a működésük a különböző hőmérsékletű vizekben, mivel nem mindegy, melyik évszakban, és milyen vízterületen vetjük be. Tanácsokat adnak a lehető legeredményesebb használatra vonatkozóan. Természetesen az sem hátrány, hogy ilyenkor szoktak kedvezmények, akciók is lenni, mondjuk ki őszintén, senki nem ellensége a saját pénztárcájának sem.

Vásárolj tudatosan - a kiállításon is!

Érdemes figyelni arra, hogy bár jó kommunikációs készség is jellemzi az ilyen rendezvényen résztvevőket, ne hagyjuk, hogy olyasmit beszéljenek ránk, amire valójában nincs is szükségünk, mert azt már később nem tudjuk visszacserélni. Tudatosan kell részt venni a kiállításon, és csak azokat megvásárolni, amire valóban szükségünk van. Vagy azért, mert még nincs olyan eszközünk, vagy épp tönkrement, esetleg praktikusságával megkönnyíti a horgászatot. Viszont még mielőtt megrémítenék, elrettentenék valakit, nem ez a célom. Csak mint mindennek, ennek is két oldala van, átgondoltan, józanul mérlegelve nagyon hasznos a szezon kezdete előtt egy-egy ilyen rendezvény. Mindenkinek ajánlom, ki tudja, hátha személyesen is találkozunk egyszer, és én is tudok segíteni, vagy épp tanácsot adni.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)