Magazin

Blog

Tekerjük körbe Magyarországot!

Tekerjük körbe Magyarországot bringával! - ezt a mondatot írta le Kocsis Tamás munkatársam egyik levelében és gondolkodás nélkül rá is nyomott a küldés gombra, nehogy később átgondolva a törölt levelek mappájában landoljon. A címzettek közt olyan munkatársak szerepeltek, akikről úgy gondolta, hogy eléggé nyitottak a kihívásokra, de ha kell vissza is húzzák őt a földre. Ahogy később elmesélte nekem: "Mostanra nekik köszönhetem, hogy az ötletből létrejött egy sikeres bringás megmozdulás közel száz fő részvételével."

 Tamással már több közös bicajtúrán vettünk részt

Néha úgy érzem, hogy a mosolygós szemű Tomit már évtizedek óta ismerem. Az én cserfességemmel és zizegésemmel összevetve ő egy cseppet fukarul bánik a szavakkal, maga az örök buddhai nyugalom. De talán pont ezért tudtunk mindig pazarul együtt dolgozni. Kiválóan kiegészítjük egymást! Egyik közös munkánk volt az ő ötletén alapuló, jótékonysági célú, összes Decathlon áruházunkra kiterjedő bringás megmozdulás. A feladatok oroszlánrészét is a bringa megszállott Tomi végezte, így arra kértem, hogy veletek is ossza meg ezt a több szempontból is egyedülálló kezdeményezést. Az örök ötleteléséről, kreativitásáról híres Tamás másoknak is inspirációt adhat: Elég egy frappáns terv és a közösség melléd áll!

Tamás:

"Tekerjük körbe!- Na de hogyan???

 A tíz napos bringa túra felépítéséhez közel egy év állt rendelkezésünkre. Az egyik kihívást a kerékpárúthálózat hiánya okozta, hiszen mint minden rendezvénynél,  itt is az elsődleges szempont a résztvevők biztonsága volt.

 A Tekerjük körbe Magyarországot! budaörsi csapata

A https://www.bikemap.net/ oldal lett a segítségemre. Szimpatikus, könnyen kezelhető, viszonylag részletes térképpel, külön kerékpáros úthálózat funkcióval támogatta a tervezésem. A teljes körbetekerés a tíz napos idő intervallum miatt lehetetlen volt, ezért úgy döntöttünk, két egymással ellentétes irányban hódítjuk meg országunkat, majd az utolsó szakaszon közösen érkezünk vissza a kiinduló ponthoz.

Az őrült ötletnek természetesen volt még egy egyedi eleme is, ami szerintem megadta minden szakasznak az alaphangulatát. Az összes Decathlon áruházat érintettük és ami még fontosabb: mindezt közösen, munkatársainkkal tettük meg. Tíz napon keresztül ment a szomszédolás, pl. a győri társaság átruccant Sopronba, majd a következő nap a soproni bringások tekertek le Szombathelyre és ez így ment tovább nap mint nap.

Apró betűs részek...

A szervezés során rengeteg kérdéssel szembesültünk. Mindenre nem tudhattuk a megfelelő választ, sok-sok  olyan akadályba ütköztünk, amikbe első körben bele sem gondoltunk.

 Az időjárással szerencsénk volt: a debreceni csapat is szikrázó napsütésben bicajozott

Ilyen volt a visszautazás. A résztvevők nem tekertek minden szakaszon, egyfajta váltó túrát hoztunk létre. Egy-egy etap leküzdése után a csapatok tömegközlekedéssel jutottak vissza otthonukba, a  MÁV ebben a tekintetben rengetegszer okozott kellemes csalódást bringásainknak hiszen összességében mindvégig sikerült megfelelő szolgáltatást nyújtaniuk. A volánbusz társaságok is rugalmasak voltak szállítás tekintetében, több alkalommal megértőek voltak és egy-egy bringa szállítását ők is bevállalták szó nélkül, itt is szeretném megköszönni nyitottságukat: több órás várakozástól szabadították meg társainkat.

 Az étlap

Ahhoz hogy leporoljuk tavasszal a kerékpárokat és kedvet kapjunk a túrákhoz, megfelelően kellett tálalnunk az útvonalakat. A városok közti szakaszokat feldaraboltuk, így megadtuk a lecsatlakozás esélyét a kezdő bringásoknak.

 Mindig belefért egy kis fagyizás

Kategorizáltuk a szakaszokat távolság és szintemelkedés szerint:

-kalandozó (könnyedén teljesíthető szakasz)

-fitt (igazi decathlonos szakasz :), van benne kihívás, ahol  a távolságokkal együtt az emelkedők száma is nő

-hős (100 km feletti táv, sok-sok szint, ilyen volt pl. a Gyöngyös-Eger-Miskolc szakasz)

 Közösen a szervezésben is

 A siker kulcsa, hogy olyan segítők csatlakoztak hozzám, akik mindvégig mellettem álltak, segítettek. A számomra elsőre óriásinak tűnő feladatot a megfelelő emberrel pillanatok alatt megoldottuk.

 Minden célba érkezéskor készült egy vidám fotó a zászlóval

Mindenki belerakta a kalapba, amihez a legjobban értett. Nem számított, hogy éppen ki milyen beosztásban dolgozik, a célba érkezés lebegett a szemünk előtt. Hiszek abban, hogy az ötlet jöhet bárhonnan. A körbetekerés meghatározó jelképévé vált zászló gondolatát fordító kollégánk dobta be és mostanra már elképzelni sem tudjuk nélküle következő megmozdulást. Minden szakasz elején és a végén a zászlóval pózoltunk :)

 Mi a szabadidőnket adtuk

Nem volt kérdés, hogy bár céges megmozdulásról van szó, nem tudjuk mindezt munkaidőnek elszámolni, ennek ellenére a a januárban megnyíló jelentkezési felületen egyre több név szerepelt az esemény napja felé közeledve. Március közepére elértük a 140 jelentkezőt, ez a Decathlon munkavállalóinak 10%-át teszi ki! Innentől már nem volt kérdés a túra sikeressége.:)


Közösen egy célért

Magyarország meghódítását összekötöttük két társ alapítványunk támogatásával. Minden megtett kilométer után 150Ft-ot adományoztunk nekik, így nem csak közösen sportoltunk de közösen is segíthettünk céljaik elérésekor.

 A Mályvavirág Alapítvány rátermett hölgyeivel

A Mályvavirág Alapítvány és az Őrzők Alapítvány tagjai az első pillanattól fogva kíváncsian várták a közös élményeket. Nem óriási önkéntes táborral bíró alapítványokról beszélek, de a közös készülődés, bringázás során bebizonyították, hogy nagy tettekre hívatottak. Örök vidámságuk, optimizmusuk, példaértékű. Korábban is sportoltunk már közösen a tagjaikkal, (ahogy mi becenéven hívjuk őket ) Mályvavirág Icóval és Őrzők Annával korábban már együtt futottunk és túráztunk.  Azt hiszem a további együttműködésünk sem kérdéses, jövőre ismét együtt tekerünk velük!

Utunk során 1820km-t tekertünk le közösen és összesen 546.000.- Ft támogatást ajánlottunk fel a két alapítványnak!

Folytatásról álmodunk

 Jövőre folytatjuk!

 A szakaszok hangulata, a társaság lelkesedése és az, hogy elsőre minden pikk-pakk módon sikerült, megerősített minket abban, hogy jövőre további Decathlon áruházakkal bővítve  a kört, újra belevágunk! Nagy álmunk hogy a sportoljma.hu közösségek tagjai is részt vegyenek a szakaszokon, ezzel is hirdetve a közös sportolás jótékony hatását.

Nagyon nehéz összefoglalni egy ilyen összetett megmozdulást. Rengeteg élményt, pozitív visszajelzést kaptam. Amennyiben még többet szeretnétek megtudni az ötletről, tippeket gyűjtenétek egy saját bicajtúrához és annak megvalósításáról, akkor keressetek meg minket áruházainkban vagy elérhetőségeinken! Hátszelet!"

 #tekerjukkorbe

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)