Magazin

Blog

Termékteszt: Új 900-as alátét, és Jump 900 szilikonos nadrág

A bordó szín - ami továbbra is a kedvencem - jóleső meglepetésemre idén újra divatba jött. Ebből az alkalomból legújabb kedvenc bordó szettemet mutatom be Nektek.

Classic 900-as szilikonos lovaglónadrág

Amint megláttam, hogy idén lesz ilyen termékünk, gondolatban máris lecsaptam rá. A bordó szín, a technikai anyag, és a szilikonrátétek együttese előrevetítette számomra, hogy valami szuper dolog van készülőben. Nem is tévedtem. Első ránézésre látszott, hogy változtattak a standard Fouganza méretezésen, mivel kézbevéve is kicsinek tűnt a szokásos méret, pedig nem lettem nagyobb, sőt. Mióta van a Manci, egy-két kilótól még meg is szabadultam. Alapból egy picit nagyobbat szerettem volna venni, hogy hidegben alá tudjak öltözni, ugyanis az anyaga már-már a nyári nadrágok anyagának vékonyságához hasonlít, én meg kellőképpen fázós vagyok. 

A fazonja egy kicsit érdekes volt elsőre, mivel a szokásos méretem - azért megpróbáltam - vádliban és bokában olyan szűk volt, hogy fel sem jött, az eggyel nagyobb méret viszont ott pont jó, feljebb viszont marad még benne némi hely, ami amúgy nem baj. Magasderekú modellről lévén szó, jól fel kell húzni, hogy rendesen a helyére kerüljön, és persze nem árt hozzá egy nadrágszíj sem, de én azt mindig hordok, ha lovagolni megyek. 

Az anyaga valóban kicsit vékony, inkább nyárra való szerintem, de aztán láttam én már télen gyereket nyári nadrágban lovagolni, szóval a hőérzet relativitásából kiindulva nem mondok erről már inkább semmit. Arról viszont igen, hogy az anyaga hozza a szokásos technikai tulajdonságokat, tehát szín és formatartó, nagyon gyorsan megszárad, nem áll meg rajta a szőr, sem a por, több használat után is ugyanolyan tisztának látszik. Lycra nadrágszára jól elvezeti az izzadságot és nagyon kényelmes a csizmában, végig száraz maradt a lábam.

A szilikon rátétek ennél a modellnél csak térdnél vannak jelen, ott viszont ránézésre kellő vastagságban, ennek tartósságáról majd később fogok tudni nyilatkozni, de ha bírnak annyit napi használat mellett mint az eddigiek, akkor elégedett leszek vele. Végül is azokat a nadrágokat is hordom, amikről már itt-ott lekopott a szilikon, mert az anyaguk egyébként tökéletes, nem nyúlt, nem fakult egyik sem, és igazából nem is zavar, hogy megkopott a rátét, nem is érzem lovaglás közben.

Összességében egy elegáns, letisztult, viselve jó érzést keltő nadrágról van szó, amelyen egyértelműen látszik a márka fejlődése, minőségben simán felveszi a versnyt a sokkal drágább, sokkal nagyobb márkák termékeivel is, árban viszont jóval alatta marad. Emiatt jószívvel ajánlom mindenkinek, aki ezt az anyagot, színt, fazont keresi, elérhető a bordó mellett sötétkék színben, és ha nagyon megszereti valaki, fehér változata is készült, hogy a versenypályán se kelljen nélkülözni.

Classic 900 szilikonos lovaglónadrág, és Jump 900 anatómiai nyeregalátét lovon, munka közben.

Jump 900-as anatómiai szabású nyeregalátét

Ebbe az alátétbe fokozatosan szerettem bele, nem az első látásra. Képről nem is tetszett annyira, a design-ját szoknom kellett, de a terméket a polcon nézegetve egy hét alatt eljutottam abba az állapotba, hogy igazából mind az öt színét szívesen használnám, még majdnem nehézséget is okozott a választás. Nem is kizárt, hogy veszek még belőle, de hát a bordó az mégiscsak bordó... Neki kellett elsőnek lenni. Kíváncsian vártam az első élményeket vele, de jó sokáig halogattam a használatba vételt, mondván, hogy "majd ha levedlett legalább nagyjából..."

Elsőre feltűnt, először is, hogy van rajta bújtató, másodszor, hogy az a bújtató meglehetősen hosszú - vagy csak én vagyok elszokva tőle. Az alátét maga jól illeszkedik a ló hátára, és nem gyűrődik meg a hevedernél munka közben sem, valamint jól be lehet húzni nyergelés során a marcsatornába, és ott szépen meg is áll. Az izzadságot kellő mértékben felszívja, kimondottan nehéz volt, amikor levettem, és nem maradt alatta száraz terület. A lovon nagyon jól áll, és meglepetésemre nem is koszolódik olyan gyorsan, mint gondoltam. Még a ló felőli oldalán sem találtam néhány szőrszálnál többet munka végeztével. Másnap reggelre meg is száradt, pedig éjjel még hideg volt, így ki lehet mondani, hogy viszonylag gyorsan száradó alátétről van szó. 

Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, szerintem az összes színe nagyon jól sikerült, és mivel hosszú idő után újra kancatulajdonos lettem, ezt ki is fogom használni, már ami a színes szetteket illeti. Ki hitte volna, hogy harminc felett ér utol engem is ez a hóbort... :)

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)