Magazin

Blog

Terméktesztelés! Futás kiegészítők és ruházat

Futó kiegészítőket és egy hűvösebb időre készült aláöltözetet teszteltem. Ez a cikk első körben két futás kiegészítőről fog szólni, név szerint a Run Light 100 futó lámpáról, és a Confort övtáskáról, továbbá a Kiprun hosszú ujjú aláöltözetéről.

Az övtáska

Ez a futós övtáska, amit én most teszteltem, már első ránézésre is eltér a többi hasonló funkciójú derékra tehető táskától. Nincs csat része, így belebújós módszerrel lehet felvenni. Ebből kifolyólag nem is állítható, csak minimálisan egy gumi segítségével. 3 méretben kapható, hogy mindenki számára felvehető legyen. 

Anyagában egy masszív, strapabíró termék

Űrtartalomra sokkal nagyobb, mint egy átlagos futós övtáska, amikbe általában a telefon fér el plusz egy kulcs, illetve iratok vagy zsebkendő a telefon mellé szorítva. Ebben a táskában bőven lesz hely mindennek, ugyanis körben végig átjárható. Ami nekem kicsit kényelmetlen volt, az a cipzár. Eléggé szorul ugyanis, nem könnyű elővenni így belőle a telefont futás közben. Hátul pedig két kisebb nyílás van, amik pedig szerintem túl kicsik lettek ahhoz, hogy kényelmesen bele lehessen helyezni egy zselét vagy kulcsot vagy zsebkendőt.

A teszt során igyekeztem mindent beletenni, amit csak lehet. Így végső soron a következőket bizton állíthatom, hogy el lehet tenni az övtáskába: telefon, magna shot, energy shot, két db aptonia energy gel, zsebkendő, kisebb kulcs. Ez jóval több, mint egy átlagos övtáskánál, úgyhogy akinek arra lenne szüksége, hogy viszonylag sok mindent vigyen magával kis helyen, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Run Light 100 lámpa

Ez az eszköz remek kiegészítő az éjszakai futást kedvelőknek vagy a téli időszakban futóknak. Sokszor már délután 3-4 órakor sötét van, és nehezen veszi rá az ember magát, hogy sötétben menjen el futni. Ez a lámpa egy nagyon jó megoldás erre a problémára.

Állítható a pánt és a lámpa feje

Szintén saját tapasztalatokat tudok megosztani, de nekem például sokkal kényelmesebb ez a típusú lámpa, mint a fejlámpa. A fejlámpa nyomja a fejemet, ha rendesen meghúzom, szorít folyamatosan. Ha nem húzom meg rendesen, akkor persze lecsúszik a fejemről. A test lámpánál nincsenek ilyen gondok. A fénye is a futó számára legfontosabb területet világítja be, az előtte álló utat. Fényereje ideális, de akad belőle egy nagyobb fényerejű modell is, amivel akár 20 métert is be lehet világítani. A Run Light 100-as elemes, míg a drágább Run Light 250 töltős lámpa. 

Kiprun aláöltözet 

Egy nagyon technikai öltözetről beszélünk, ami az első tapintásnál megfogalmazódik a használójában. Ez a hosszú ujjú felső ugyanis nagyon vékonyra sikerült, mégis sugallja magából, hogy használója nem fog benne fázni. A sport aláöltözeteknek amúgy is fontos technikai tulajdonságuk, hogy a mozgás hatására termelt hőt tartják bent, így tartva melegen a testet. Ennél a vastagságnál azonban felmerül a kérdés, hogy ezt tényleg tudja-e tartani a ruha. A tapasztalatom az, hogy tudja. Nagyon jó a hőtartó képessége a felsőnek, bizonyos hőfokig elegendő viselet önmagában is, de lehet kombinálni pólóval, pulóverrel, kabáttal egyaránt.

Kényelmes viselet, rendkívül jól sikerült a szabása, és az anyag rugalmassága miatt könnyen fel- és levehető. Talán az egyetlen negatívum, amit ennél a terméknél fel tudok hozni, hogy a derekán lévő gumírozás nálam nem látta el a funkcióját, hogy ne csússzon el használat közben. Hosszú szabása miatt azonban nem csúszik fel olyan mértékig hogy zavaró legyen.

Hosszú szabása miatt nem csúszik fel

Címkék:

Hozzászólások

  • Én ugyanennek a hosszúujjú aláöltinek a női verzióját használom (https://www.decathlon.hu/noi-futofelso-kiprun-skincare-id_967759.html) és csak megerősíteni tudom, amit fentebb írtál. Még mindig minden futásnál elbizonytalanodom, hogy biztosan elég lesz-e csak az - én egy mellénnyel használom - , de még minuszokban is valóban elegendőnek bizonyult. Nagyon jól benntartja a test által termelt hőt. Utána szoktam fázni, míg eljutok a forrő zuhanyig :) A hosszú kialakítása pedig roppant parktikus, mert a testhez tapadva, nem engedi be a hideget alulról sem. Én nagyon szeretem.