Magazin

Blog

Teszteld a Decathlon sajátmárkás futócipőit rendezvényeinken és.....

Talán kevesen tudjátok, hogy a Decathlon sajátmárkás cipőit nem csak az áruházainkban lehet kipróbálni, hanem a rendezvényeinken is. A covid évei alatt sajnos nem lehetett ebben az élményben részetek, de örömmel tudatom veletek, hogy "újra szól a hatlövetű"!

A Kiprun-al is számolni kell ma már

Akik figyelemmel kísérik a futással foglalkozó hírportálokat, azok számára az ősz és a tavasz kezdete, mindig tartogat izgalmakat. A futócipő gyártók ekkor dobják piacra az újításaikat. Nincs ez másként most sem. Az előző hetekben, már több fórumon adott hangot a Decathlon az új fejlesztéseiről, amit a sportszakma is nagy érdeklődéssel várt. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy évről évre egyre jobban vizsgáznak cipőink. 

A Mozgásvilág futócipő tesztjén, egyértelművé vált hogy a Kiprun cipőket már komolyan kell venni. Ár-érték arányban pedig a verhetetlen szó sem tűnik túlzásnak. A márka egyértelmű célja a következő években, hogy a nagyok mellett emlegessék a Kiprun cipőket és a TOP öt között legyen. Ha ismeritek a futócipő piacot, akkor ez a kijelentés nagyon ambiciózusnak tűnik. Ha azonban  figyelembe veszitek, hogy az elmúlt évek alatt mennyit fejlődtek, akkor már nem is tűnik elérhetetlennek. 

Egy nemzetközileg is komoly erőket képviselő, 6 fős teamet hoznak létre, amelynek a vezetője az Európa Bajnok Yoann Cowal. 3000 méteres akadályfutásban elért sikereit szeretné az utcai futásban is megismételni. A segítségükkel igyekszik a márka, még magasabb szakmai igényeket megfogalmazni, illetve kielégíteni. A Kiprun termékcsalád elsősorban a minél jobb teljesítmény elérését megfogalmazók számára lehet jó befektetés, hiszen ugyanazokat az igényeket szolgálják ki mint Futócipő szakboltokban kapható nevesebb társai.

Ahhoz hogy jobban megismerjétek ezeket a lábbeliket, egy nagyszerű lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket. A Kalenji Box egy utazó doboz, amiben igyekszünk bemutatni nektek az újításokat és az éppen aktuális választékot. Elsősorban a Decathlon rendezvényein tudjátok kipróbálni, de Soroksáron a Futrinka utca futóközösség kedd esti eseményein is igyekszem prezentálni időnként. Nem titkolt célunk, hogy ajtót nyissunk azok felé is, akik eddig csak a drága futócipőkben hittek. A "házhoz szállítással" sokatoknak tudjuk majd megmutatni, hogy az eddigi kiadásokhoz képest, akár 20-30 ezer forintot megtakarítva is védett maradhat a futóművetek. Bár még nem teljes a kollekció, de arra mindenképpen érdemesek, hogy az eddig hezitálóknak kedvet csináljunk a márka megismerésére. 

A lehetőség mindenki számára adott

"Ilyen a, ilyen a Box...."

Két rendezvényen vettem részt szeptember első napjaiban, és büszkeséggel töltenek el az ott tapasztaltak. Szeptember 4-én Ócsára települtem ki egy nagyszerű hangulatú versenyre. Közel 500 résztvevő választott a különböző hosszúságú távok közül. Voltak köztük olyanok is, akik nem kis bátorságról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy a megszokott lábbelijüktől elbúcsúzva egy rövid időre, a számukra szimpatikusnak tűnő Kiprun cipőben vágjanak neki a távnak.

Meglepődve, és ugyanakkor óriási büszkeséggel konstatáltam, hogy egy kis idő múltán a Box bal alsó rekeszét a piacvezető nagy márkák cipői töltötték ki. (HOKA, ASICS, MIZUNO és egy SAUCONY) Volt aki rá is kérdezett, hogy azok mit keresnek ott? Nehéz volt elhinniük, amit láttak. Ki az aki letesz egy közel 60 ezer forintot érő cipőt, azért, hogy a fele annyiért kaphatót kipróbálja? Nem volt ez eddig a szokás, de még az lehet. A kipróbálás lehetősége a Decathlon hűségprogramjának egyik tartópillére az áruházakban is. A versenytáv teljesítése után visszatérők, pedig még tovább kenegették a májamat amikor felsőfokokban kezdtek el beszélni a választott cipőről és az abban megélt élményeikről. 

Többen, jelezték szándékukat afelől, hogy a következő cipőjük biztosan az lesz, amiben a versenyen futottak. A prímet a Kiprun KS 500 és a Kiprun KS Light cipő vitte el. Megjelenésüket tekintve, egyik sem a legfrissebb "hús" a piacon, de a világjárványt megelőzően, illetve közben kerültek a polcokra, ezért nem kerültek a rivalda fénybe. A versenyek törlése miatt sokaknak csappant meg a kedve a nagyobb terhelést jelentő futást illetően, így az áruházainkba is kevesebben tértek be ez idő alatt. Online pedig, nem volt elvárható, hogy az új innovációkkal ismerkedjenek meg a futás iránt érdeklődők. A Kiprun KS Light-ot, 2020 márciusában tesztelte a Mozgásvilág, és igen jó véleménnyel illettek. A minap, szerencsém volt összefutni (szó szerint) a Balatonparti edzésem során Kuttor Csabival, a cég vezetőjével és beszélgettünk egy pár szót a cipőinkről. Érdekes volt hallani tőle, hogy az újdonságaink mellett kitért a két és fél évvel ezelőtt tesztelt cipőre. Mai napig fut benne, pedig már 1600 km-nél jár a cipő, de esze ágában sincs kidobni. Kifutó modellként most nagyon kedvező áron lehet hozzájutni, a készlet erejéig. 

A nagy  márkák, pihenőt kaptak, míg a Kiprun cipők vizsgáznak

Kalenji Box a Futrinka utcában

Két nappal később, szeptember 6-án pedig a futóközösségem tagjaival ismertettem meg cipőinket. Voltak, akik egy cipőt választottak és abban teljesítették az aznapra betervezett távot. Akadt köztük olyan is, aki több részletre osztotta, hogy minden cipőt kipróbálhasson. A drop magasságától, a stabilitástól, a dinamikától, és súlyuktól függően, mindegyik cipő másra való. Nagyon nagy élmény volt számomra mindkét alkalmat megélni. Van, aki azóta már lecserélte az eddig használt futócipőjét, és olyan is, aki a spórolás időszakát éli, hogy megvehesse. Egészen más élményt tud nyújtani az új futócipő, és ezt nagyon jó látni és megélni testközelből. 

Egy alkalmanként futónak nem feltétlenül indokolt 20 ezer Ft fölötti cipőt választani. Janikának a Jogflow 500.1, (14 990 Ft) is kielégíti minden igényét futás közben, úgy hogy közben széles mosolyt csal az arcára az élmény. 44 futóévem alatt leírhatatlanul sokat kaptam szeretett sportomtól, amiből igyekszem minél többet tovább adni a futás iránt érdeklődőknek. Nem telik el úgy nap, hogy ne találkozzak olyan valakivel, akit a futó pályafutásom alatt, vagy a soroksári áruházban ismertem meg. Tegnap egy élelmiszer boltban taglalta egyik vásárlóm, hogy mennyire jó döntést hozott akkor amikor a pronáló lábra kialakított ASICS futócipőjét el merte engedni és a Kiprun KS modelljeit részesítette előnyben. Azóta nem fáj a térde. Csak buzdítani tudok mindenkit arra, hogy adjon esélyt magának, illetve a pénztárcájának, mert nem fog csalódni! 
 

Még nem teljes a kollekció, de így is van miből szemezgetni


Az elmúlt napokban már több fórumon is napvilágot látott a hír, hogy már nekünk is van karbonlemezes cipőnk, a Kiprun KD 900x személyében. Reményeim szerint, hamarosan alkalmatok nyílik kipróbálni, mint ahogyan a Kiprun KS 900-as és a Kiprun KD 800-as cipőnket is! A Kalenji Futóközösség és a Sportolj Ma felületén fogok majd beszámolni nektek arról, hogy éppen hol állomásoznak ezek a csukák.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)