Magazin

Blog

Tollasozni a szabadban

Szinte kivétel nélkül mindenki fogott már tollasütőt és játszott egy-két labdamenetet a strandon, otthon az utcán vagy a kertben. Számomra is jó móka volt, hogy minél hosszabb labdameneteket tudjunk lejátszani és a labda tovább maradjon a levegőben. Tavasztól-őszig nagy népszerűségnek örvend a tollaslabdázás. Megmozgat és még jól is szórakozunk közben.

Felszerelés

Nézzük a felszerelést mi szükséges hozzá. 1-1 ütő, egy labda és mehet is a játék, viszont ezeknek a megválasztása sokban befolyásolhatja a játékot.

Kezdjük az ütővel. Van egy szabvány hossz, ami felnőtteknek ideális, könnyen kezeljük az ütőt és nem okoz gondot visszaütni a labdát. Mi a helyzet a gyerkőcökkel? Vajon nekik is ideális egy ilyen hosszúságú ütő? Súlyban mennyire mozgatják könnyen a felnőtt ütőt? Egyértelműen nehezebben, kevesebb sikeres ütés, ami hamar elveheti egy gyerek kedvét valamitől, ami nem egyszerű neki elsőre. Emiatt érdemes kimondottan gyerekeknek szánt ütőt választanunk. Ezek az ütők rövidebb nyéllel rendelkeznek, így a földre sem fog leérni, plusz súlyban is ideálisabb és könnyebben lehet vele lendíteni az ütésekhez. A kerekebb és egyben nagyobb ütőfelület szintén a nagyobb találati esélyt növeli. 

kültéri tollaslabda
Gyerek tollasütő

Milyen labdával játszunk?

Van egy külső tényezőnk a szél, amit nem tudunk előre, hogy mikor fog fújni, honnan és milyen erővel, de mégis kedvünk lenne játszani. 

Szeretnék kiemelni egy kimondottan kültéri használatra tervezett labdát. Súlyozott labda a szél ellen. Ennek a doboznak a tartalma 3 darab eltérő súlyozású labdát rejt. Három különböző súly annak függvényében mennyire erős szél fúj. Ilyen labdával nem kell lemondani a mozgásról, ha fúj egy kis szél.

kültéri tollaslabda
Kültéri tollaslabda

A tollaslabda nevéből fakadóan arra gondolunk, hogy tollból készült labdával kell játszani ezt a sportot. Ez a tény manapság kicsit változott és jelenleg műanyag labdákkal találkozunk többnyire. Ennek oka, hogy a toll könnyen sérül és nem fog olyan szépen szállni, mint kezdetben. A műanyag labdák tartósabbak és kevésbé sérülékenyek. Otthoni használatra mindenképp ezeket javaslom.

Feldobni a játékot

Maga a játék nagyon élvezetes önmagában is, viszont miért ne vihetnénk bele egy kis plusz versenyt? Erre egy nagyon jó kiegészítő a háló. Máris van kihívás és cél, hogy milyen keretek között mehet a játék. A különböző hálók mindegyike azonos magasságú. A hálók gyerekek számára is könnyen összeállíthatók, magaddal tudod vinni nyaralásra, mert alig foglal helyet. 3,5 és 6 méter széles hálókat találtok nálunk. Kaphatóak szettben is 2 db ütővel és 2 db labdával is. Próbáljátok ki Ti is!

kültéri tollaslabda
Kültéri tollaslabda szett

Virág Márton, ütős sportok termékképző írása

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)