Magazin

Blog

Top 8 Fouganza termék, amit nem találsz meg a polcokon

Ebben a cikkben szeretnék bemutatni néhány olyan gyöngyszemet, amit sokan nem biztos, hogy ismernek. Összeválogattam néhány olyan Fouganza terméket, melyekkel nem mindenki találkozik, hiszen csak a budaörsi áruházunkban kaphatóak, illetve online lehet őket megrendelni. Mindegyik nagyon jó választás. :)

LB 900 bőr lovaglócsizma

Közel két éve használom, és nagyon szeretem. Vékony, puha bőr, belül kényelmi párnázattal, számomra már az első alkalommal kényelmes volt. Sarkantyútartóval, rugalmas fűzővel, cipzárvédővel készül. Hátul cipzáras, rugalmas gumibetétel ellátott, így hamar, és pontosan felveszi a vádli formáját. Akár otthoni használatra, akár versenyre jó választás. Természetesen rendszeres ápolást igényel, és mivel vékony bőr, nincs öntartása, kitömve, vagy kisámfázva érdemes tárolni a hosszú élettartam érdekében. Szűk fazonja miatt érdemes felpróbálni a szokásos méretünknél eggyel nagyobbat is, és a kényelmesebbiket választani. 
 

Mikroszálas leszárító lótakaró

Ez a takaró harmadik szezonját kezdi nálam. Sokal hamarabb szárítja le a lovat a hagyományos polár takaróknál, emellett vékonyabb is, és a külső felületén sokkal kevésbé tapad meg bármi, ha a ló hemperegne benne. Hűtésre még nem használtam, de arra is alkalmas, mert a tömegének négyszeresét képes magába szívni vízből. Mivel most nincs polártakaróm, sokszor előfordult, hogy éjszakára ezzel takartam be, és ennyi idő után sem szakadt el, vagy dörzsölődött ki, pedig tényleg vékony anyagból van. 
 

Kettő az egyben lótakaró

Ez a modell most cserélődött le. Könnyebb lett a régi változatánál, esztétikusabb kialakítást kapott, egy valóban szép és praktikus, két részből álló istállótakaró. A külső része önmagában is használható, 250 g-os vatelin béléssel egy vastagabb átmeneti takaró szerepét tudja betölteni. Míg a 200 g-os bélését tépőzárral hozzákapcsolva egy 450 g-os téli takarót kapunk, egyetlen takaró pántrendszerével. Nagyon szemezek vele, ez lesz a következő, amit kipróbálok majd, ha a jelenlegi takaróállományunkat elhasználjuk.

Polár 500 lótakaró, hozzá illő Winner kötőfékkel.

Szállítókamásli

Erős, masszív anyagból készült, kiváló tartása van, a ló lábát sarokvánkostól csánkig tökéletesen védi szállítás közben. Erős tépőzárakkal stabilan lehet rögzíteni, nem csúszkál, vagy fordul el. Nagyon jók róla a visszajelzések. Egyetlen hátránya, hogy csak fullos méretben gyártjuk. 
 

Lena báránygyapjú fekete nyeregemelő

Hivatalos versenyeken is gyakran találkozom ezzel az emelővel, és öröm látni, hogy már bizonyított, sokan szeretik. A fehér szín található meg több áruházunk polcain, a feketét csak két-három áruház tartja, illetve online lehet hozzájutni. Pillanatnyilag az összes nyeregemelőnk közül az egyetlen, mely valódi báránygyapjúból készül, ezért is kedvelik annyira. Ehhez képest az ára viszont egészen baráti, és évek óta nem emelkedett. 
 

Paddock bőr ugrónyereg

Véleményem szerint pillanatnyilag ez a legjobb nyergünk, bár én elfogult vagyok az ugrónyergek irányába. Többször is ültem benne, és kellemes tapasztalat volt. Két lovon próbáltam ki, az egyikre sajnos nem passzolt egyik marvassal sem, többek között ezért is nincs még ilyen nyergem. Jó minőségű bőrből készült, eddig nem panaszkodtak rá. Ülőfelülete nagyon puha, kíméli a lovas derekát, ezt egyből éreztem, pedig nagyon jó kis nyergem van, amit biztos, hogy jó darabig nem szeretnék lecserélni. A térd, és combtámaszai variálható helyzetűek, illetve tetszés szerint eltávolíthatóak, valamint a felrántói is egy mozdulattal cserélhetőek, és végre külön is kaphatóak. A nyereghez mellékelnek egy marmérőt, és összesen három különböző méretű marvasat, a középső gyárilag a nyeregben található. Nyilván vannak a piacon sokkal magasabb igényekhez készült nyergek, de én azt mondom, hogy ebben is bátran lehet akár versenyezni is. Szeretnéd kipróbálni? Tesztnyergeink állnak rendelkezésedre térítésmentesen, öt napig. Mindössze fel kell venned a kapcsolatot a hozzád legközelebbi áruházzal, akik a központból lekérik Neked a nyerget, és már viheted is. 
 

Polár 500 lótakaró

Azoknak, akik a vastagabb polár anyagokat részesítik előnyben. És persze, azoknak, akik szintén odavannak a bordóért. :) 
 

Jártatógép  takaró

Vékony, 100 g töltésű munkatakaró jártatógépben való mozgatáshoz, futószárazáshoz, lényegében bármilyen lovas nélküli munkához használható.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)