Magazin

Blog

Törölköző kisokos sportoláshoz

A megfelelő törölköző kiválasztása nem agysebészet, igaz? Gondolnánk mi. Valóban, nem olyan nehéz, mint eltalálni a megfelelő futócipőt vagy sportmelltartót, mégis rengeteg méret, anyag és funkció áll rendelkezésünkre, így könnyű elveszni közöttük. Alábbi cikkünk útmutatót kínál a törölközők, hajtörölközők, kilépők és köntösök kusza labirintusában.

Mikroszálas, vagy pamut?

A törölközők anyagának kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy mire szeretnéd használni, illetve milyen termékelőny miatt akarod megvenni.

A mikroszálas törölközők  előnyei:

-kis helyigény: eleve több méretben kaphatóak. Minden méretében közös, hogy felületükhöz képest kis helyet foglalnak el az edzőtáskádban, hiszen vékonyak.

-nagy nedvszívó képesség: méretükhöz képest sok vizet képesek felitatni

-könnyű karbantartás: 40 fokon moshatóak. Jól bírják a gyakori mosást, és nem szakadnak szét könnyen.

-könnyen száradnak

Anyagukat poliészter és poliamid alkotja. Emiatt ha olyan törölközőt keresel, amelynek pihe-puha anyagába beburkolózhatsz egy forró fürdő után, akkor ne ezeket válaszd! Viszont ha edzés után gyorsan meg szeretnél szárítkozni anélkül, hogy egész nap egy vastag törölközőt hurcolnál magaddal, akkor ez a te terméked! Vidám színeikkel minden edzésnapon jobb kedvre hangolnak majd.

Edzés utáni gyors szárítkozás: a mikroszálas törölközők kis helyet foglalnak a táskádban.

A pamut törölközők előnyei:

-anyaguk 100% pamut. Ezáltal velük megvan a „de jó beburkolózni ebbe a törölközőbe” érzés.

-különböző méretekben kaphatóak

-nagy a nedvszívó képességük

-40 fokon tisztíthatóak

Irány a vízpart egy puha pamut törölközővel!

Hajtörölközők, avagy turbánok

Igen, ez is egy létező termék, szóval már a hosszú hajú embereknek sem kell a fejük tetejére csavart törölközővel egyensúlyozniuk, várva hogy mikor borul az egész a nyakukba. A mikroszálas hajtörölközők egy gomb segítségével segítenek a nedves tincsek rögzítésében, így nyugodtan mozoghatsz velük, miközben szárad a hajad.

Csavard fel és rögzítsd!

Kilépők

Az uszodai kilépők öltözködés közben nagy segítséget nyújtanak a talp egészségének megőrzésében. A puha és a merevebb verzió is könnyen szállítható, gyorsan szárad, vízálló aljuknak köszönhetően pedig megvédik lábaidat a fertőzésektől. 

Törölközők babáknak

Az unikornisos és sárkányos törölközők nemcsak a cukiság-faktort maxolják ki, hanem védelmet nyújtanak a legkisebbek számára. A 100% pamut, bolyhozott belsővel rendelkező törölközők melegen tartják a babákat fürdőzés után. A törölköző sarkában lévő kapucnival a kicsit feje is védve van a hideg ellen.

Cuki baba törölközők a legkisebbek védelmére

Poncsó

A puha poncsók nemcsak a gyermekeknek tesznek jó szolgálatot a vízparton. A fürdőzés utáni szárítkozás mellett fő funkciójuk viselőjük melegen tartása. Emellett van még egy hasznos tulajdonságuk: bő szabásuknak és rugalmas anyaguknak köszönhetően könnyen át lehet öltözni alattuk!

A poncsó praktikus viselet strandon!

Fürdőköntösök

Fürdőköpenyekből aztán van választék bőven! Anyaguk szerint, a törölközőkhöz hasonlóan két csoportba oszthatjuk őket: pamut és mikroszálas modellek. Mindkétféle termékből van felnőtt és gyermek verzió is. Ezen kívül speciális, vízilabdásoknak készült modelleket is találsz a választékunkban. Ezen termékek anyaga biopamut. Bukészövésüknek köszönhetően extra hőtartásról gondoskodnak az edzés vagy a meccs szüneteiben, zsebükben pedig könnyedén elfér a vízilabda sapka. 

Köntös kifejezetten vízilabda játékosoknak

Kellemes nyarat és jó sportolást!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)