Magazin

Blog

Túrafelszerelés kezdőknek - II.rész

Ahogy ígértem, most beszámolok nektek a megvásárolt termékekkel kapcsolatban. Vannak pozitív és negatív tapasztalataim. Remélem, ezekkel az infókkal tudok segíteni nektek, ha netán még nem tudtátok, mit lenne érdemes beszerezni kezdő túrázóként.

Hangulatkép a kezdetekről

Esőkabát

Természetesen amint megérkezett a túrakabát, nem esett egy ideig az eső. Mivel nem bízunk semmit sem a véletlenre, ezért a biztonság kedvéért elvittem magammal. Naná, hogy nem kellett használnom. Mivel abszolút nem foglal nagy helyet, mert ugye az egyik zsebébe tudod becsomagolni a terméket, ezért kevésbé zavart a kihasználatlansága. Remélem, legközelebb lesz szerencsém a felpróbáláson kívül tesztelni is.

Túracipő

Szerintem ez az a termék, amelyiket a legjobban vártam mind közül. Végül a két lehetséges befutó közül az első túracipőt választottam. Színben és kialakításban nekem jobban átjött ez a termék, és maga a formája is ennek előnyösebb számomra a másik modellel szemben.  Az én döntő választásom cipőtéren most kivételesen a kényelemre ment. Úgy gondolom, hogy a természetben nem az első szempont a divat, és hogy minél jobban nézzél ki, hanem hogy azt a kis időt kényelmesen, fájdalommentesen töltsd. Egyébként nem panaszkodom, mert szerintem jól is néz ki, de emellett nagyon kényelmes. Jól tartja a bokámat, hiába rövid szárú. Nem botladoztam benne, úgyhogy a tapadását valóban megfelelőnek gondolom. Annyi hátránya volt, hogy mivel új a termék, ezért be kellett törni, amit én nem tettem meg előzőleg, így a túra végén már fájt benne a lábam. Ezt leszámítva abszolút nem bántam meg, hogy inkább ezt választottam.

Túrazokni

Az előző cikkemben említettem, hogy nekem van már hasonló zoknim, csak az még a régi kollekcióból van. Ez a fajta amit most vettem, annyiban más, hogy légáteresztő és szerintem, így tapintásra, vékonyabb anyagból van. Mivel nagyon meleg volt, ezért sokkal jobban izzadt benne a lábam mint kellett volna. Erre az időre úgy gondolom,  sokkal vékonyabb és légáteresztőbb fajtát kellett volna választanom, de sebaj, mert lesz még hidegebb kirándulóidőnk is. 

Túrapóló

Na, ez a póló a második kedvencem a cipő után. Maximálisan azt nyújtja, amit tud, nincs benne átverés, sem félrevezetés. A termék lényege, hogy zökkenőmentesen járjon a levegő át rajta, emellett mégis kényelmes legyen. Ráadásul jól is néz ki, és megfelelő színekben kapható végre. Ami pluszpont még, hogy nagyon-nagyon gyorsan megszárad. A mi kis túránk alatt is extrém meleg volt, teljesen leizzadtam. De mire hazaértünk, meg is száradt rajtam a póló, nem kellett azonnal megszabadulnom tőle, amint beléptem az ajtón. Természetesen mosást követően sem kellett sokat várni,  hogy csontszáraz legyen. Ezt a terméket mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom, sőt szerintem ebből fogok még rendelni, hogy legyen itthon tartalék.

 

Első túrázós élményeim egyike

Egyéb felszerelések, amikre szükséged lehet

Az előző cikkemben nem számoltam be azokról a termékekről, amiket már korábban beszereztem. A két termék, vagyis pontosabban három, nem más, mint a kulacs és a táska. Azért három terméket írtam, mert táskából szerintem érdemes két fajtát is beszerezni. Kezdő sportolóként szerintem nekünk nincs szükségünk komolyabb túrahátizsákokra, hiszen nem több napra pakolunk be, csak pár óráról van szó. Nekem a legelső túratáskám egy kis 10 literes saját márkás Quechua modell, ami meglehetősen minimál, de mégis minden, amire szükségem van belefér (kulacs, iratok, szendvics stb.). Elvileg nem mosható mosógépben, ezért vízzel és egy szivaccsal szoktam átmosni, és inkább sötét szint választottam. 

A másik kedvencem ami pedig már kicsit nagyobb túrahátizsák. Ez már 20 literes és több zsebbel és kulacstartóval rendelkezik. Mivel van itthon egy fekete, ezért úgy döntöttem, most mást színt kellene beszerezni. Mivel nagyon szeretem a színes termékeket, gondoltam, mért ne? Egy kis sötétlila is jól mutat. Rengeteg hely van ebben is, sőt. Külön cipzáros zsebbe tudod tenni az iratokat, kulcsokat telefont is, és amit én a kicsiben hiányoltam az a kulacstartó. Na, ennek mindkét oldalán van, úgyhogy akár kettőt is tudsz magaddal vinni. Annyi különbséget vettem észre még, hogy a 20 literes modellnek a pántrésze párnázott, hosszabb túra esetén sem kényelmetlen. A legutolsó termék a kulacs. Nekem a legegyszerűbb fajtám van, ami átlátszó és az egész műanyag. Azért is szeretem, mert nagy a szájrészre, és könnyebben tisztítható. A kupakot direkt úgy tervezték meg, hogy a hátizsákod bármelyik oldalára rá tudod fűzni, ha esetleg maximálisan kell a hely, és már nem fér el a tartóba a kulacsod.


Remélem, tudtam egy kicsit segíteni a termékekkel kapcsolatban, és most már könnyebben fogtok tudni választani. Ha van nektek is bármelyik termékekkel kapcsolatban tapasztalat, legyen az pozitív, vagy negatív, nyugodtan osszátok meg velünk. A következő cikkemben az első túrám élményeit fogom megosztani Veletek, szintén saját képekkel. Addig is Mindenkinek jó kirándulást, és szép időt kívánok! :) 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)