Magazin

Blog

Túrázik a család - hogyan óvjuk meg a gyerekeket az esőtől?

Az ősz beköszöntével különösen fontos, hogy az időjárásnak megfelelően készüljünk fel a szabadban eltöltött időre. Az esős idő gyakran visszatart minket a családi kirándulásoktól, de megfelelő felkészüléssel komfortosabbá tehetjük a legkisebbeknek is. A legtöbb esőkabátunk kompakt, saját zsebébe össze hajtogatható, ezáltal mindig velük lehet a táskában. Tudj meg most róluk többet!

Milyen szempontok szerint válasszunk?

Esőkabátjaink nagy részére igaz, hogy kompakt, könnyű, saját zsebébe visszahajtható. Mivel kis helyen is elfér, így mindig magánál tarthatja gyermekünk. Bármelyik évszaban praktikus, mert a legkisebb táskába is belefér. Légáteresztő tulajdonságának köszönhetően nem csapódik le a pára a kabáton belül, így hosszabb ideig történő viselés során sem kényelmetlen. Technikaiságtól függetlenül a méretezés kor szerint történik: 2 évestől egészen 14-15 éves korig megtalálható minden méretben. Léteznek rövidebb és hosszabb fazonú esőkabátok is. Túrázásra, aktív mozgáshoz a rövidebb praktikusabb lehet, a hosszított azonban nagyobb felületen óv meg az esőtől. Ha nagyobb túrára indulnánk, érdemes azonban esőkabát helyett már a vízhatlan kabátok közül választani.

Ne tartson minket vissza egy kis eső!

Poncsó - védjük a felszerelést is

Ha hátizsákos kiránduláson veszünk részt a gyerekekkel, nem árt felkészülni arra is, hogy ne csak a ruházatot védjük az esőtől, hanem a felszerelést is. Amennyiben nem szeretnénk külön esővédő huzatot tenni a táskára, jó választás lehet a poncsó. Megfelelő méret kiválasztásánál könnyedén aláfér a gyerekek hátizsákja is, ezáltal megóvhatjuk a táskát a ruházattal együtt a beázástól. Ugyanakkor a hosszabb típusú poncsók a ruházatot is nagyobb részen takarják, így még nagyobb védelmet nyújtanak az esős időben. Mivel a poncsó szabása alapvetően bő, így gyorsan és egyszerűen felvehető. Ehhez jó választás lehet a Quechua MH100-as poncsó, amely elérhető rózsaszín és kék színben is. Méretezését tekintve 2 és 6 év között, 89 cm-től 122 cm-ig létezik. Ennél nagyobb méretű az Arpenaz 50, amely felső részén patenttal zárható és két méretben kapható: a kisebb 126-156 cm-ig, a nagyobb pedig 157-190 cm között elérhető, tehát felnőttek számára is tökéletes választás lehet. 

 

Az egész család számára jó választás az Arpenaz 50 poncsó!

Esőkabát - kezdőtől a haladóig

Technikaiságtól függően több esőkabát közül is választhatunk. A Quechua MH100 és MH150-es kabát egyaránt rendelkezik vízhatlan bevonattal. Az előbbi félig cipzáros, az utóbbi pedig végig. Az előbbi a mellrészen található zsebbe hajtogatható vissza, az utóbbi pedig egyik oldalzsebébe. Mindkettő 7 és 15 éves kor közötti méretezésű, és szintén elérhető fiúk és lányok számára is.

Az MH500-as kabát szintén vízhatlan bevonattal rendelkezik, légáteresztő, jól szellőző és könnyű. Mivel szélálló is, így mozgás és pihenés közben is egyaránt védelmet nyújt. Hátán szellőzik, bélése pedig hálós. Az MH100 és 150-hez képest a hosszabb, intenzívebb mozgás során komofortosabb érzetet nyújt. Méretezése mindhárom kabátnak azonos, az 500-as is 123-166 cm között található meg. Fiúknak és lányoknak is egyaránt több színben elérhető.

Egy kis eső ne vegye el a kedvünket a kalandoktól!

Esőkabátjaink között az MH550-es a legtechnikaibb. Varrásai 100%-ig vízhatlanok, könnyű, szélálló. Szintén légáteresztő, emellett azonban a páraáteresztő rétegnek köszönhetően csökkenti a pára lecsapódását is a kabáton belül. Ennek köszönhetően nem csak esős és párás időben, de éjszakai túrára is jó választás lehet. A csuklónál tépőzár segítségével állíthatjuk be a megfelelő méretet. Hátul enyhén hosszított, ezáltal véd az ütésektől is. A méretezése szintén 7 és 15 éves kor közötti.

Bármelyik esőkabátot vagy poncsót is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk megfelelő védelmet kap az esős időben és gondtalan lehet a közösen eltöltött idő a szabadban.

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)