Magazin

Blog

Új év, új mentalitás: Legyél sportosabb 2020-ban!

2020. január 20.

Az év végi pihenés után kezdesz újra visszatalálni a sporthoz? Igen, sokan fogadják és hiszik is, hogy új év, új "élet". De hogyan lehet ezt az újrakezdést könnyebbé tenni? Jöjjön néhány tipp, hogy ne úgy induljon 2020, mintha a fogunkat húznánk, hanem úgy, ahogyan megálmodtuk.

Beléptünk 2020-ba és az év végén biztos sokan voltunk, akik fogadalmakat tettünk, és bizakodunk, hogy a kimondott és leírt szavaknak nagy ereje van, ami lendületet ad a kezdéshez, vagy folytatáshoz. De nem egyszerű ez a hosszabb pihenés és a sok-sok finom étel fogyasztása után. Hogyan lehetünk mégis kitartóbbak idén?

Amit leírsz, tartsd is be:

Úgy gondolom sokan ott "bukunk el", hogy csak kimondjuk a fogadalmunkat, ami aztán kis idő után tovaszáll, elfelejtődik, így nem is tudjuk mihez tartani magunkat. Írjuk hát le! Mindig, mindent. Olyan helyre tegyük ki, ahova sokszor nézünk, szem előtt van, és minden nap hangosan felolvasva tudatosítsuk. Nap végén pedig remélhetőleg ki is pipáhatjuk, mert teljesítettük. Hisz ez a cél. :)

És ha aznap mégsem sikerült...?

Mindig van új nap! Tegyük fel, hogy fogyás a cél, de nem jutottál le a kondiba és a napi adag futás sem volt meg, mert esett az eső... Korrigáld a táplálkozással!  A vacsi legyen könnyed, kevés szénhidrát, de több fehérje és rost. Ha pl a rántotta mellé szántál 2 szelet pirítóst is, akkor utóbbit hagyd ki. Legyen helyette uborka, paradicsom, párolt zöldség mix.

De ha igen, jutalmazd meg magad:

Csak ne hatlapossal vagy francia krémessel, mert akkor egyrészt minek a kemény edzés, másrészt úgy felugrik a vércukrod, aztán az inzulin válasz miatt úgy lemegy, hogy többet kivánsz ezekből, mint előtte bármikor. De akkor mivel? Ha édesre vágysz,akkor keverj össze 30g aptonia fehérjét 250g túróval vagy turmixolj kedvenc gyümölcseidből egy tejes shaket. Isteni!

Áruházainkban többféle fehérje készítmény közül tudsz választani,melyek edzéseid befejeztével segítik izmaid táplálását.

 

Az edzések mellett pihenj is:

Amilyen fontos a kemény edzés, ugyanolyan fontos a regenerálódás is. A testednek muszáj kipihennie azt a munkát, amit az adott mozgásba belefektetett.

Számos eszköz áll rendelkezésre, ami segít a gyorsabb és hatékonyabb regenerációban. Fontos viszont a sorrend, hogy nehogy izom(rost) szakadás legyen a nagy fogadalmunk vége. Először mindig nyújtsatok le és csak utána jöjjön a krémezés, hengerezés, masszázs.

Áruházainkban biztosan megtalálod a Neked legmegfelelőbb eszközt ahhoz,hogy minél előbb újrakezdhesd kedvenc sportodat.

 

Sok sikerélményt, örömet és kitartást kívánok Mindenkinek az évre!

Németh Viktória

Németh Viki vagyok, 28 éves, a székesfehérvári áruházat 2017 novembere óta erősítem egyrészt triatlon országos képzőként, másrészt a triatlon és az intenzív futás sportfelelőseként.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)