Magazin

Blog

Új habszivacs technológia a jobb futásokért - Kalensole

Megérkezett a legújabb habszivacs technológia a Kalenjikbe. Polcon figyel és várja, hogy megtalálja a nagy Ő, azaz új gazdája, aki bő 1000 km-t eltáncol - akarom írni, elfut benne. Mit fut... élményeket szerez, kalandokkal gazdagodik és mindezt biztonságban. Hadd szóljon, a Kalensole!

Ha ezt a mondatot olvasod éppen, akkor nem kötöd az ebet a karóhoz és nem becsülöd alá a Kalenji futócipőit. Ugyanis kíváncsi vagy, mit is tudhat/tudnak. Miért lehet jó választás ez az innovációkkal rendesen felvértezett surranó? 

Kalensole habszivacs a Kiprun Fast cipőben is

A Decathlon futómárkája, a Kalenji 2004-ben indult meg egymaga és tűzte ki célnak, hogy földön tartott árakkal elérhetővé teszi a futást mindenki számára. Így rá is feküdt a témára, és hamar a ruházat a világpiacon kiemelkedő helyre lépett. Olyannyira, hogy jelenleg a kék hajó futás részlegén csak és kizárólag saját márkás technikai futóruházatot találni.

Cipő tekintetében?

Nos, itt azért volt mit tenni és akad mit tenni. Régen sikerült pár fapados járgánnyal kijönni, de tegnap (2017-ben) és ma, azaz 2018-ban kiváló ütéscsillapítással és innovatív tulajdonsággal megáldott talpalávalót alkottak a tervezők. Jogging kategóriában már korábban is akadt kiváló cipő és nem mellékes, hogy van olyan személy, aki bátran jelentette ki, hogy nem kell nekem Adidas, Asics, mert jól szuperál a Kalenjim.

Kalensole - új habszivacs technológia

Kalensole habszivacs

Tavaly még a különböző lábtartásokra kitalált "szerkezettel", a K-Onlyval robbantottak a gallok. Idén emellett jött a korábbi modellekhez képest 30%-kal jobb ütéscsillapítással felvértezett habszivacs. Ezen csodálatos új talpösszetételnek a Kalensole nevet adták a lille-i főhadiszálláson. Ahogy lábra öltjük, megmozgatjuk, sétálunk és futunk egy cseppet... egyből átjön, hogy "ez nem a tavaly előtti hó", azaz nem egy korábban próbált "decathlonos cipő" érzést adja. A strapabírósága is rendkívülibb lett, ugyanis nagy melegben, cudar hidegben is megtartja az állagát, nem lágyul vagy éppen keményedik meg jelentősen. Nem olyan régen személyesen tesztelhettem ezen termékeket - Nizzától alig 60 km-re, Agay városában, ahol különböző terepeken mozgathattam meg az új cipőket és ízlelhettem a Kiprun modellek ütéscsillapításának legújabb generációját. Tengerparti szaladások során - a homokban evickélésen kívül - fel lett adva a lecke a cipőknek. Laza reggeli joggingok társaságában, úgy 6:00 perc/km körüli "ébresztő" futásokkal mozgattuk be a nagy reményekkel polcra került Confort modellt - Confort Grip néven akad egy erősebb barázdával ellátott, vegyes talajra gyártott verzió is. Résztávokkal, interval edzésekkel "gyilkoltuk" a Kiprun Fastet, ami gyors futóknak akár félmaratonokra is bátran ajánlott. [caption id="attachment_5245" align="aligncenter" width="473"]

Kalenji képzésen
 A franciaországi Kalenji képzésen, Thierry Breuil terepfutó bajnokkal

A csodálatos Dél-Gallia dombjait is szeleteltük le-fel a már sokat bizonyított és idén a Kalensole-lal tovább tuningolt Trail MT-vel, ami úgy tapad a földhöz, mint ruhára csöppent Piroska szörp. Hosszú, azaz délutáni futásaink során sikerült az elég lényegre törő névvel ellátott cipőt megmozgatni, a Kiprun Longot, ami megtartotta korábbi stabilitását és ütéscsillapítása nem csak kiváló, hanem ajánlott is egy 5 perc/kili feletti futónak. Következő nagyobb megmérettetés a piciny országunk egyik legrégebbi futóversenyén, a Pécs-Harkányon lesz. Utána felkészülések és egy zsámbéki "edzés" etap mellett terepen is megmozgatom a Kalenjiket. Ha minden jól alakul, akkor a tesztelésekről további posztokat alkotok majd. A fenti részen, a nevem melletti követést ha kéritek, akkor azonnal értesülhettek a legfrissebb cikkekről. Kérdésetek akad a francia futócuccokról, termékekről, bátran írjatok. Jó futásokat, eredményekben gazdag és sérülésmentes szezont! 

Hajrá, #futniYO!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)