Magazin

Blog

Új szupersztár a terepfutó cipők között: megérkezett az MT Cushion 2!

Emlékszem, hogy másfél évvel ezelőtt írtam egy cikket az akkor érkező MT Cushion cipőnkről. Nagy izgalommal bújtam bele, és azóta is aktív részét képezi a fegyvertáramnak (felváltva használok több cipőt). A fejlődés azonban töretlen, így jelen cikkben már a legújabb modellről számolhatok be nektek, hiszen már a polcokon és a honlapunkon üdvözölhetjük a MT Cushion 2-t!

Bizony, az a csodálatos a terepfutó cipő választékunkban, hogy bárkit ki tudunk szolgálni: kezdve azokkal, akik még csak most ismerkednek ezzel a csodálatos sporttal, egészen azokig, akik már versenyszerűen űzik. Ha figyelembe vesszük a család legújabb tagjának technikai tulajdonságait, akkor elmondhatjuk, hogy remek társa lesz a középhaladó-haladó terepfutó nőknek és férfiaknak.

Mi mondatja ezt velem?

A tervezők sokat profitáltak a vásárlói visszajelzésekből, és ezek mentén tudtak továbbhaladni a fejlesztésekkel. Ezeknek köszönhetően kapott a talp új mintázatot (megtartva az 5 mm-es barázdákat), még puhább középtalpat és tartósabb felsőrészt. 

Csapatunk az MT CUSHION 2-t 100% MATRYX® textil felsőrésszel álmodta meg. Poliuretánnal bevont, nagy szakítószilárdságú poliészter fonalakból készült, így páratlanul strapabíró, szellős szerkezetéből adódóan pedig könnyű és légáteresztő. A szövésnél aramid fonalat adtunk hozzá, hogy még jobban tartson. A MATRYX® könnyű és mégis strapabíró anyag!

Ami maradt elődjéhez hasonlóan, az a 4 mm-es drop. A drop nem más, mint a cipő orrmagassága és a sarokmagasság közötti különbség. A 4 mm az alacsony drop kategóriába sorolja ezt a modellt.

A KALENSOLE habszivacs magassága 22 mm a saroknál és 18 mm a lábujjaknál. A lábfej így védve van a talaj egyenetlenségeitől.

Szintén megtartottunk egy nagyon hasznos tulajdonságot: a cipőfűző a nyelven lévő kis zsebbe rejthető, így nem bomlik ki, és nem akad bele semmibe. 

Még egy fontos dolog: a férfi cipő esetében 15,5%-kal, a női cipő esetében 12%-kal csökkentettük a gyártás során keletkező CO2 kibocsátást. Hogyan? Csökkentettük az összetevők számát, egy tartós és könnyű anyagot választottunk a felsőrészhez. Ezen kívül a cipőfűző újrahasznosított, a megerősítések, a nyelv mesh anyaga és a talpbélés pedig újrahasznosított poliészterből készült.

Az termék nevében az MT betűk a hegyet (mountain) jelentik. Ez persze nem azt jelenti, hogy az MTC2 csak ott használható! Bármilyen terepre megfelelő: köves, sáros és száraz ösvényekre is, így mindenhol bátran futhatunk benne!

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)