Magazin

Blog

Újdonság a Fougnazától a díjlovaglás szerelmeseinek

Ettől az évtől a Fouganza bővíti kínálatát és létrehozott egy alapválasztékot díjlovasok számára. Igazán színvonalas termékek születtek.

A Fouganza 2005-ben született meg az egyre népszerűbb francia sportáruházlánc, a Decathlon saját márkáinak egyikeként. Nevének jelentése egyébként egy francia mozaikszó, mely három fő, a márkára és termékeire jellemző tulajdonságot jelenít meg: Foug=nagy hévvel, erővel csinálni valamit, Anz=ellegancia, és A=nőiesség, tekintve, hogy a lovasok túlnyomó többsége a női nemet képviseli, így tagadhatatlanul női márkáról beszélünk. Első tíz évében kizárólag a kezdők és a gyerekek voltak a célközönség, aminek következtében kitűnően beleégett a vásárlóink tudatába a "kezdő", "színes", "olcsó", "gagyi" szavak szinonímájaként. Azonban rengetegen voltak már akkor is, akik örültek, hogy termékeinken keresztül, alacsonyabb árainknak köszönhetően elérhetőbbé vált számukra ez a kifejezetten drága sport. 

Tehát reagálva a piaci igényekre, 2015-től a Fouganza egyre nagyobb hangsúlyt kezdett fektetni a haladó lovasokra, a lótartókra, és a versenyzőkre is. Eleinte persze nehéz volt elnyerni a tényleges bizalmukat, hiszen valljuk be, egyszerűbb alapítani egy új márkát, mint egy meglévőnél profilt váltani, amire ezzel vállalkoztunk. De az idő meghozta az eredményt, és a kezdeményezés nem volt hiábavaló, hiszen most, 2021-ben végre a két legnépszerűbb olimpiai szakágban, a díjlovaglásban és a díjugratásban is speciális termékválasztékkal jelenhetünk meg. Egyelőre nem szabad többméternyi újdonságra gondolni, azonban azt mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy nagyon jó minőségű termékekről van szó, és innentől évente bővül majd az egyes szakágak kínálata. Lássuk, mit találhatnak nálunk a díjlovasok!

A 2021-es tengerkék djjlovas szett lónak és lovasnak is figyelemreméltóan jól áll

Díjlovas termékek 2021-ben

Első körben két, speciálisan a díjlovasok számára kialakított lovaglónadrág kerül a polcokra, a 100-as modell ősszel érkezik, a 900-as már elérhető Budaörsön és online, fehér változatban is. Mindkét nadrág magas derékkal és teljes ülőfelületen csúszásmentes megerősítéssel rendelkezik, kényelmes, tartós és elegáns megjelenést biztosít.

900-as díjlovas nadrág, mely alkalmas mindennapos munkalovaglásra is - fehér színben is elérhető, versenyen is megállja a helyét

A 900-as nadrágokhoz színben passzoló új, díjlovas nyeregalátétek is elérhetőek már, igazán igényes, fényes kivitel és maximális kényelem jellemzi őket, őszre pedig várhatóan megérkezik a negyedik szín is, a bordó. A színek harmóniáját pedig az alátétekhez passzoló fásliszettek (hamarosan) és fülvédők teszik teljessé. A ló-lovas összkép így már egészen figyelemreméltó. 

Türkiszzöld díjlovas szett lónak

Természetesen a színes szettek mellett más újdonságokkal is készültünk. Tudjuk, hogy a díjlovasoknak mennyire fontosak a szőrmés, pihe-puha termékek, ezért ettől az évtől a szőrmés kötőfékek és nyeregemelők mellett már díjlovas lábvédőket is találhattok, fekete és fehér színben, ősszel hozzájuk illő szőrmés pataharang is érkezik majd hozzájuk. Szintén ősszel fog megérkezni az első szőrmés nyeregemelővel kombinált nyeregalátétünk is (képünkön), mely láttán mi is elismerően néztünk a tervezőkre amikor bemutatták. 

Fouganzában a díjlovas négyszögben? Miért ne? Mostantól ez is lehetséges 

Sokan kerestétek az utóbbi időben, ezért jó hír, hogy újra elérhetővé vált a Romeo család minőségi bőrből készült, strapabíró díjlovas hevedere, és ha már itt tartunk, talán vannak még köztetek, akik tudják, hogy hat-hét éve bizony létezett olyan, hogy Fouganza díjlovas nyereg, méghozzá egy egészen jó termék volt - sajnos nem a legjobb időben. Mondjuk úgy, hogy nem tartott még ott a márka. Most viszont tervben van, hogy ez a nyereg némileg továbbfejlesztve újra a polcokra kerül - ám erre sajnos még várnunk kell. 

 

 

 

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)