Magazin

Blog

Újdonságok a Fouganzától 2020-ra

2020. február 10.

A tavasz-nyári szezon közeledtével idén is meglátogattuk termékmérnökeinket Franciaországban, hogy bemutassák nekünk az új termékeket, melyeken ezt megelőzően, illetve jelenleg is dolgoznak. Hazaérkezve természetesen mi is megosztjuk veletek azokat az újdonságokat, melyek az idei év során fognak megérkezni az áruházakba, illetve kicsit belepillanthattok abba is, amit jövőre várhatunk.

Igazán motiváló dolog évről évre látni, hogy mennyit fejlődik a márka két kiutazás között. Termékmérnökeink munkáját ilyenkor első kézből ismerhetjük meg, és a véleményünkre, valamint vásárlóink visszajelzéseire is nagyon kíváncsiak. Idén is számos új fejlesztést láthattunk félkész állapotban, melyekről még nem eshet szó, de annyit elárulhatok, hogy vélhetően nagyon fog tetszeni Nektek a végeredmény, amikor majd termékek formájában megérkezik hozzátok. Na, de mire is számíthattok a közeljövőben? A kellemetlen hír az, hogy a legjobb újdonságokra még várni kell őszig, de természetesen addig is lesznek új termékek, és ősszel meglátjátok majd, hogy mennyire megérte a befektetett munka minden egyes perce. 

Kobakok

Kobakjaink a tavalyi év során elkezdtek lecserélődni, és immár megújult külsővel, némileg megváltozott, kényelmi szempontból újradolgozott fejformával érkeznek. Én már használom az új 900-as modellt, ezért tapasztalatból mondom, hogy valóban lényegesen kényelmesebbek lettek. Azonban hátra van még egy újítás: a glossy, tehát fényes hatású külső borítással készülő kobak. Az 520-as sorozatba fekete színben, míg a 900-asba kékben érkeznek az érintett modellek tavasszal. Mi már nagyon várjuk! Elegáns, korszerű, és igazán figyelemreméltó lesz majd a versenypályán. Ezen kívül természetesen a cross kobakunk is ugyanilyen új fejformát és letisztultabb megjelenést kapott, Budaörsön, illetve online lesz elérhető, méretezése megegyezik a többi modellünkével.

C 900 - megújult külsővel, és glossy bevonattal.

Lábbelik

Ebben a családban lesznek idén lényeges változások. A kezdők körében első cipőként ismert gumi bebújós lovaglócipő például kívül-belül megújul, sokkal kényelmesebb lesz, és dizájnra is nagyon sokat javul. A gyerek változat már az áruházakban van, a felnőttre még őszig várni kell. Ezen kívül a Paddock lovaglócipő több éves sikerszéria után szintén újjászületik egy sokkal könnyebb, új talpkialakítású, új kaptafára készült, oldalt zip-záras modell formájában, teljes körbevarrással, sokkal kényelmesebb belső kialakítással. Bízunk benne, hogy ezt is legalább annyira fogjátok majd szeretni, mint az elődjét. A téli lábbeliknél is lesz változás. Az eddigi két külső márkás téli lábbelink mellé érkezik ősszel egy saját is, melyet elsősorban lovagolni ajánlunk majd, párban a meglévő 500 warm modellel, míg a két külső márkás csizma megmarad, de inkább a ló körüli egyéb tevékenységekre ajánljuk majd. Természetesen lehet bennük lovagolni, de az előbbi két modellben jobban lehet érezni a lovat, ezáltal nem is kerdés, hogy lovaglásra melyiket érdemes választani. 

Nyeregalátétek, nyeregemelők

A szokásos új színek mellett most több változás is van. Cserélődnek az ugró fazonú alátétek, melyek a tavalyi modellek visszajelzései alapján némileg vastagabbak, tartósabbak lesznek, valamint a szilikon is több lesz rajtuk. Ez azt jelenti, hogy az eddig 580 néven futó alátéteket ezentúl 500 Jump néven találjátok meg. Ezek a termékek már az áruházakban vannak. Új színekkel jön az 500-as sorozat, a strasszos modellek megmaradnak, a strasszok már tavaly javításra kerültek, így nem potyognak le. Kifutott a jó öreg Tincle, sokak kedvence, a marnál erősebben párnázott, vastagabb, strapásabb alátétünk, de amit helyette kaptok, az olyan lesz, hogy garantáltan nem bánjátok meg ezt a változást. A 900-as alátét teljes felülete kívül és belül is mesh-jellegű, jól szellőző anyagból készült, a gerinccsatornánál vékonyított, ezáltal egyáltalán nem nyom, és kiválóan szellőzik, hogy lovaitok kényelmét maximálisan ki tudja szolgálni. Ez a modell is megérkezett már. Spoiler alert: a hozzá passzoló lábvédők is érkeznek hamarosan, valamikor a nyár elején. :) Az 540-es alátétek maradnak, mert ezeket tavaly is nagyon szerettétek. A lena polár emelőinket némileg újragondolták. A régiek kifutnak, és helyettük kétféle modell jön. A régi áránál egy kicsit alacsonyabb árért elérhető lesz belőle egy vékonyabb verzió is, arra az esetre, ha csak minimális kényelemre van szükség egy jól illeszkedő nyereg alá, illetve jön egy kicsit drágább, hagyományos vastagságú emelő, melynek gerinccsatorna része egy az egyben mesh anyagból készül, a még jobb szellőzés érdekében. 

Ne feledkezzünk meg az új szőrmés kötőfékekről sem, melyek már szintén megérkeztek az áruházakba!

Ruházat

Az idei új főszíneink a sötétzöld, halvány mályva, és a sötétkék, természetesen a lófelszerelésekkel harmonizálva. A nyári fullszilikonos nadrágok szilikonozása megújul, még egy kicsit modernebb lesz ezáltal a nadrág kinézete. A négyévszakos családba érkezik egy gyönyörű sötétkék technikai softshell felső, mely úgy gondolom, igazán igényesre sikerült. Az igazán markáns változást azonban majd ősszel, a téli ruházaton fogjátok látni. Gyönyörű új dzsekik és kabátok fognak érkezni, aminek itt is volt az ideje, hiszen régen történt változás ebben a szegmensben. Természetesen vannak új ruházati termékek idén is, azonban amibe most sokat invesztált a márka, az a tavaly elindult szegmentációs folyamat. 

Amiről most még csak említés szintjén beszélünk, az a külön díjlovas és ugró választék, melyek őszintén mondom, hogy felülmúlták a várakozásaimat. Mivel európai viszonylatban a díjlovaglás a népszerűbb szakág (sorry ugrók), ezért a díjlovas alapválaszték beelőzte az ugrót, és előbb fog megérkezni, várhatóan ősszel, azonban csak a nagyobb áruházaink fogják tartani, illetve online lesz elérhető természetesen. Az ugró termékek egyelőre integrálódnak a saját családjukba, és csak később, talán jövő év végén fognak külön választékot képezni. Jó hír, hogy addig is elérhetőek lesznek, legkorábban ősztől kezdődően. Tudom, hogy ez most nem sok információ, de én láttam ezeket a termékeket élőben, és higyjétek el, tényleg megéri várni rájuk még egy kicsit. :) De miről is van szó pontosan?

Díjlovas és díjugrató termékek

Az ugró termékekbe is sok munkát fektetett a márka, és jó hír, hogy visszajelzéseink az ugrólovasok igényeiről meghallgatásra találtak. Természetesen már régóta várjuk, hogy legyen saját biztonsági kengyelünk, hiszen eddig csak hagyományos modelleket lehetett kapni nálunk, abból is csak keveset. Azonban mint minden terméknek, ezeknek is minimum másfél év kell, mire - optimális esetben, fennakadások nélkül - a tervezőasztalról a polcokra kerülhetnek. Ősszel tehát a tervek szerint végre megérkezik a Fougnanza saját fejlesztése, egy szélestalpas, több színben kapható, igazán dekoratív biztonsági kengyel formájában, melynek talprésze a csizmáink talprészével kompatibilis, és kb. negyedannyiért lehet a tiétek, mint a piacon lévő világmárkák termékei. Kipróbáltam kint, és nagyon jó benne lovagolni. Ezen kívül érkezik még először egy hevederre húzható hasvédő, mellyel a Romeo hevedert lehet kiegészíteni szükség esetén, majd jövőre megújul a jelenlegi hasvédős hevederünk is. Mivel sokan szeretik a gyapjú termékeket, hamarosan érkezik a műbaris betéttel ellátott ín-és bokavédő szett, valamint megújult külsőt kap a no turn pataharang, amit annyian szerettek. Ezen kívül a két éve megújult strasszos, lakkos és varrott kantáraink hamarosan mexikói változatban is elérhetőek lesznek, és természetesen új kantár is fog érkezni az év második felében. A többi termék jövőre várható, de lesz még, nem állunk meg itt. :)

A díjlovasok már idén megkapják a saját, külön választékukat, melynek színvonala magasabb, mint amit előzetesen elképzeltem. Ha díjlovas lennék, megvenném ezeknek a szetteknek valamelyikét, akár többet is. Merthogy szettekről van szó. Nyeregalátétekről, hozzá színben passzoló fülvédőkről és fáslikról, valamint a hagyományos fekete és fehér lábvédőkről, pataharangról, melyek már nagyon hiányoztak a vásárlóinknak. Lesz fehér betétes díjlovas kantárunk is, illetve új nyeregfelszerelések.  Akik régóta követnek bennünket, azok tudják, hogy 5 éve  volt díjlovas nyergünk is, mely érdeklődés hiányában akkor még kifutott (pedig nem volt rossz nyereg...), azonban most kapni fog egy új esélyt. Na nem ugyanaz a nyereg, hanem egy másik, átdolgozott, némileg korszerűsített modell - sajnos azonban még nem 2020-ban. 

Megtörtént továbbá az első textiltermékek fejlesztése is külön a díjugrató, valamint külön a díjlovas szegmens részére, mely előbbi esetében egyelőre egy speciális lovaglónadrágot és egy vékony kabátot jelent, utóbbinál pedig szintén sajátos technikai elemekkel készülő lovaglónadrágot.

Egy kis környezetvédelem

Számunkra is egyre fontosabb, hogy minél fenntarthatóbban tudjunk működni, ezért idén több változtatást is bevezetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a károsanyag kibocsátásunkat. Megújult csomagolásban érkezik ezentúl a multivitamin és a biotin, utóbbi 600 gramm helyett kilós kiszerelésre váltott, de az ára megmaradt ennek a változtatásnak köszönhetően. Továbbá az eddig nejlonzacskóban értékesített kilós és háromkilós jutalomfalatok is egy más típusú csomagolást kapnak, melynek anyaga nagyobb részben papír lesz. Természetesen nem csak a csomagolások esetében szeretnénk változtatni, hanem a textiltermékekhez felhasznált anyagok és eljárás, valamin azok festése is újratervezést igényel, mely már tavaly megkezdődött. Biztosak lehettek benne, hogy a jövőben még több intézkedést fogunk tenni a környezet megóvásának érdekében és reméljük, hogy ennek a munkának az eredményét néhány éven belül Ti is egyértelműen meg fogjátok tapasztalni.

Egy kis ízelítő az idei színekből
Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg.

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)