Magazin

Blog

Uszodai higiénia - Hasznos kiegészítők az öltözőbe

Ha a sportolás újrakezdésén gondolkodunk, akkor jó alternatíva lehet az úszás és az aquafitnesz is, hiszen mindkettő űzhető túlsúllyal is, mivel sokkal kevésbé terhelik az ízületeket, mint például a futás. Ahhoz, hogy minél zavartalanabbul élvezhessük az uszodai tartózkodásunkat, érdemes betartani bizonyos higiéniai szabályokat. Ehhez gyűjtöttem össze a leghasznosabb Nabaiji kiegészítőket.

Tusfürdő

Az úszás és az aquafitnesz nem a medencében kezdődik, és nem is ott fejeződik be, hanem az öltözőben. Mind az edzésünk elején, mind a végén ajánlott lezuhanyozni. Előtte azért, hogy megtiszteljük a velünk egy medencében sportolókat azzal, hogy nem izzadt testel csobbanunk a vízbe. Utána pedig azért, hogy lemossuk magunkról a klórt, és egyéb anyagokat.

Edzés utáni zuhanyzáshoz lett kifejlesztve a Nabaiji tüsfürdő és sampon. Tápláló összetevőinek köszönhetően hidratálja a bőrt és a hajat is, emellett pedig semlegesíti a klórszagot. 

A Nabaiji 2in 1 tusfürdő és sampon semlegesíti a klórszagot

Papucs

A zuhanyzóban és a medencetérben érdemes papucsban közlekedni. Ezzel elkerülhető, hogy a lábunk különböző bőrgyógyászati betegségeket szedjen össze. Az uszodai papucsok széles választékában keresgélhetsz: a legegyszerűbb modellektől a „tüskés”, lábmasszírozós darabokig bármelyiket használhatod. A lényeg, hogy csúszásgátlós papucsot válassz, hiszen mind a medencetérben, mind a zuhanyzóban veszélyes pályán mozgunk. :) 

A papucsok mellett megoldást jelenthet még a különböző uszodai zoknik használata. A zoknik csúszásgátlóak, és segítenek megelőzni a bőrgyógyászati elváltozásokat.

Uszodába inkább csúszásgátló papucsot válassz
Csúszásgátlós uszodai zokni

Kilépő

Természetesen akadnak pillanatok, amikor muszáj kibújni a papucsból. Ezért érdemes beszerezni egy kilépőt, hiszen ezeknek a tisztítható kiegészítőknek köszönhetően nem kell öltözködés közben az öltöző csupasz padlóján állnunk. A Nabaiji kínálatában kétféle kilépő közül lehet választani. Az egyik a puha, mikroszálas modell, amely vízlepergető külső réteggel rendelkezik, ezáltal nem szívja meg magát nedvességgel. 

A másik kilépő szintén praktikus darab: összehajtható, egyszerűen tisztítható és gyorsan szárad. 

A kilépő védi a lábat a fertőzésektől

Hajtörölköző

Főképp hosszú hajú hölgyek jó barátja és hasznos kiegészítője a hajtörölköző. Kis helyigényű, a fej köré tekerve pedig gombbal rögzíthető. A bolyhos, mikroszálas anyag puha és kellemes tapintású. A többi Nabaiji törölközőhöz hasonlóan nagy nedvszívó képességgel rendelkezik, és gyorsan szárad. 

Hajgumi

Szintén ennek a célcsoportnak van segítségére a Nabaiji hajgumi. Segítségével könnyedén kordában tartható a hosszú haj, és kényelmesebben felvehető az úszósapka.

Lakat

Bár a legtöbb öltözőszekrény már mágneskártyás zárral rendelkezik, azért ne feledkezz meg értékeid védelméről! Amennyiben saját lakatra van szükséged, a választékunkban ezt is megtalálod! 

Vízhatlan neszesszer

Úszás után a vizes felszerelést érdemes vízálló táskába tenni. Ehhez különböző méretű neszesszerek közül válogathatsz. A 3 literes táskában elfér a dressz, a sapka és a szemüveg. A nagyobb, 7 literes verzióba a törölköző is elhelyezhető. Én a papucsot mindig külön zacskóba teszem, hiszen érintkezik a medencetér, a zuhanyzó és a WC padlójával is: nem érezném jól magam, ha így kerülne be a többi cuccom mellé, még ha azokat ki is mosom úszás után.

Az úszófelszerelést érdemes vízhatlan táskában szállítani

Jó sportolást kívánok erre az évre is!

 

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)