Magazin

Blog

Városi vagy trekking kerékpárt vegyek?

Üzenjük mindenkinek, aki bizonytalan a kerékpárja kiválasztásában – nem vagytok egyedül! Tapasztalt kerékpárosoknak egy új járgány kiválasztása egyszerűbb, mert ők pontosan tudják, mire van szükségük és mit akarnak. De a kezdőknek is meg kell találniuk a számukra legmegfelelőbb típust. Ebben a cikkben néhány tanácsot szeretnénk adni nektek a tökéletes kerékpár kiválasztásához, és felhívni a figyelmeteket a legfontosabbakra.

Milyen kerékpárra van szükségem?

Mindenekelőtt, a kerékpárt a távolság és a talaj függvényében kell kiválasztani. Ha túlnyomórészt erdőben, tehát nem aszfaltozott utakon akartok közlekedni, akkor van értelme egy mountainbike-nak. Ha kifejezetten nagy távolságokat akartok megtenni, jöhet az országúti kerékpár. De ha főleg városban, rövid szakaszokon akarjátok használni, akkor egy városi vagy trekking kerékpár is megfelel. 
És már megint két típus, amit meg kell különböztetni. Lássuk, miben mások! 

A városi kerékpározás a közlekedés gyors és kényelmes változata.

Városi és trekking kerékpár

Aki este nem tud ellenállni egy fagyinak vagy csak gyorsan be akar ugrani a barátjához a következő sarkon, annak tökéletes egy városi kerékpár. Ezek legfeljebb 15 kilométeres távokra ideálisak. Előnye, hogy a nagy, de keskeny kerekek könnyen gördülnek az aszfalton. Pillanatok alatt célba érsz. Ezen felül a városi kerékpár megjelenése is egész stílusos. 
A trekking kerékpár alkalmas városi utakra, de rövidebb szakaszokon azon kívül is. Ezekkel megthetesz kényelmesen bőven 10 kilométere feletti távokat is. A lényeg az aszfaltozott út. De vigyázat! A kerék érzékeny a tüskékre és üvegszilánkokra. Ezért javasoljuk, hogy vigyél magaddal javítókészletet is. A kerékpár megjelenése inkább sportos, hiszen hosszabb, akár 30 kilométeres távokra készülnek. 

Városi kerékpárral gyorsan A-ból B-be

Szeretjük a városi kerékpárt, mert nagyszerű alternatívája a tömegközlekedésnek és az autónak. Az sem elhanyagolható, hogy sportosan és gyorsan jutsz el A-ból B-be, ami minden bizonnyal a legnagyobb előnye. Főleg nagyvárosokban fordulhat elő, hogy a tömegközlekedés és a csatlakozások kivárása elég időrabló.

A Decathlon városi kerékpárok teljesen felszereltek, a KRESZ minden szabályának megfelelnek.

De a városban is legyetek elővigyázatosak és a legrövidebb utakra is jól szerelkezzetek fel. Feltétlenül viseljetek sisakot és vigyetek magatokkal lakatot. Egy biztonságos lakat beszerzésével megkímélhetitek magatokat attól a  kellemetlenségtől, hogy a drága kerékpárnak csak hűlt helyét találjátok.  Városi kerékpárhoz kifejezetten az U-lakatot javasoljuk, mert az nyújtja a legnagyobb biztonságot. 


Jó szórakozást kívánunk a tekeréshez!    

Címkék:

Hozzászólások

(nincs még hozzászólás)